PRIPREME ZA VEČER KAŠTELANSKIH VINA
Tradicionalna, 10. Večer kaštelanskih vina i ove će se godine održati u povodu obilježavanja Dana grada, a svim kaštelanskim vinarima i vinogradarima koji žele biti dio tog događanja, organizatori PZ Kaštelacoop, Društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela Bijaći i Udruga vinara i vinogradara Crljenak kaštelanski 2001, uputili su poziv za uzorkovanje vina.

Vinari i vinogradari s područja Kaštela uzorke svojih vina mogu donijeti od ponedjeljka 11. veljače do subote 16. veljače, u vremenu od 10 do 12 sati, u prizemlje prostora poljoprivredne zadruge Kaštelacoop u Kaštel Starom.

Nova kategorija za sve hrvatske proizvođače

Za svaki uzorak potrebno je donijeti po 3 boce od 0.75 l i 1l, te izvršiti uplatu od 80 kuna po uzorku za troškove laboratorijske analize, koju će svaki proizvođač dobiti za svoj priloženi uzorak.

Svaki proizvođač vina može prijaviti najviše tri uzorka, za svaku od kategorija: bijelo, crno i opolo, ali isključivo berba 2012., te u kategoriji odležanih crnih vina. Ove godine uvedena je i nova kategorija vina Crljenka kaštelanskog, u kojoj se mogu natjecat svi hrvatski proizvođači Crljenka kaštelanskog.

Uzorci će se zaprimati pod šifrom, a organoleptičko ocjenjivanje održat će se po OIV pravilima metodom 100 pozitivnih bodova. Ocjenjivanje će vršiti komisija sastavljena od priznatih enologa, kojom će predsjedavati dr sc Goran Zdunić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)