hren
 

VINO & KINO SUMMER EDITION
Čašica dobrog vina uz film je odlična već dobro provjerena kombinacija bilo da ste u svome domu ili na nekoj ljetnoj terasi dok ste na godišnjem odmoru. To su nam potvrdili i organizatori vinsko- filmskog događanja koje je održano sinoć u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu. Uz  talijanskog sommeliera Tiziana Cacciania na Vino & kino summer edition sudjelovala je i autorica vinskog bloga Wine Time Experience, Jelene Bulum koja je trenutno na postdiplomskom iz filmografije.

Jako volim gledati film uz čašu vina i u moru filmova koje sam pogledala shvatila sam da u mnogim filmovima vino igra vrlo važnu ulogu – kazala nam je Bulum i dodala da se često puta dogodi da upravo scena s vinom promijeni tijek radnje. Kako je vino  svojevrsna umjetnost te ga je lijepo povezivati s drugim umjetnostima, Bulum je zajedno sa sommelierom Caccianiom  napravila film koji prikazuje pet scena iz talijanskih filmskih klasika koje su obavezno štivo za svakog vinoljupca – istaknula je Bulum.

Vino ima jaku simboliku. Može se uživati s puno više osjetila, ne samo nosom i nepcem. Na svojem blogu  Jelena Bulum uvijek pokušavam spojiti vino i film, pa čak i glazbu. Puno puta mi se dogodi da idem na neko događanje i kad popijem čašu vina dođe mi u misli neka glazba. Odjednom proradi mašta. Vino je velika inspiracija – oduševljeno je kazala Bulum.

Na vinsko-filmskom događanju održana je degustacija vrhunskih vina s talijanskim oznakama kontroliranog i garantiranog zemljopisnog porijekla. Iz više od deset renomiranih vinarija iz talijanske regije Marche koju često nazivaju i drugom Toscanom. Posjetitelji su imali priliku kušati neka od najpoznatijih vina isključivo autohtonih vinskih sorti kao što su: Rosso Connero, Verdicchio dei Castelli di Jesi i Lacrima di Morro d'Alba. Uz vina  posluženi su i specijaliteti mediteranske kuhinje koji se spremaju u restoranu Baletna škola. Uz pršut, sir i francusku salatu ponuđeni su pržene lignje na kolutiće, prženi gavuni, repići od kozica, crni rižot, njoki s dimljenim lososom i kozicama te pileći ražnjići i povrće na žaru, a od deserta guštalo se uz rožatu, tiramisu i torte.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1922)

    Obična plaćena reklama za talijanska vina.

    oko 2 godina prije
  • (Gost_1149)

    Dragi ljudi, pijte naša domaća vina. Pijmo Hrvatsko, pijmo Kaštelansko. Imamo odlična vina i nisu ništa lošija, čak i bolja od ovih uvezenih.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

Vinarija Kovač
Putaljski put 14
21212 Kaštel Sućurac
Tel: 021 224 550
Mob. 098 9172600
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://www.winerykovacsplit.com

Vinarija Matela
Kaštel Sućurac
http://www.utpo-matela.hr/

Vina Bedalov
OPG Jakša Bedalov
Biskupa Frane Franića 14
21214 Kaštel Kambelovac
Mob: +385993331844
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://vinabedalov.com/

Vina Vuina
https://www.facebook.com/Vinarija-Vuina-1415146922071433
http://vino-vuina.hr

OPG Perišin
Brce 24, Kaštel Kambelovac
Mob. 098 490 323
https://www.facebook.com/vinaperisin/

OPG MILAN IVICA
Tel: +385 (0) 21 234 754
Mob: +385 (0) 91 901 6986
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://posip-milan.hr