hren
 

DANI OTVORENIH VRATA PELJEŠKIH PODRUMA
Na ovogodišnjoj, 11. manifestaciji koja nosi naziv „Dani otvorenih vrata peljeških podruma“,  sudjelovalo je više od 2 tisuće posjetitelja iz čitave Hrvatske, a među njima tradicionalno su Pelješac pohodili i članovi društva za očuvanje prirodne i kulturne baštine Kaštela Bijaći.

Uz članove društva Bijaći ove su godine na ovoj pelješkoj manifestaciji bili i kaštelanski vinari te turistički djelatnici, učenici te djelatnici srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića, kao i predstavnici pojedinih kaštelanskih osnovnih škola, koje su sudjelovale na ovogodišnjoj manifestaciji Dani kruha u Kaštelima.

Svi posjetitelji uživali su u vrhunskim i kvalitetnim vinima te razgledavanju vinarija i podruma tridesetak vinara širom poluotoka. Osim vina imali su priliku kušati i poznate gastronomske specijalitete pelješkog kraja.
Naravno, bila je ovo prilika i za razgledavanje kulturnih znamenitosti ovog poluotoka te uživati u programu u kojem su sudjelovali Stonska glazba, klapa Žuljanke i Geta te vokalni sastav Gusari uz predstavljanje vinara s područja Općine Ston u obnovljenom Velikom Kaštilu u Stonu.

Manifestaciju su organizirali udruga Plavac mali - Pelješac, Pelješki vinski puti, HGK - Županijske komore Dubrovnik i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i peljeških općina te pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Bože Petrova, Dubrovačko - neretvanske županije i Turističke zajednice županije.

Foto: Sanja Acalija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6221)

  koji mili lusicki ili sucuracki, al je dosad bilo incidenata

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9179)

  cukarijere

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8738)

  onda jeli ministar otoka bija dobar ili se opet iša tuć

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

########### za moodul