Javna ustanova Rera SD po prvi put organizira Dan crljenka kaštelanskog, u nedjelju i ponedjeljak, 6. i 7. rujna, na nekoliko lokacija u Kaštelima, a u povodu obilježavanja 19 godina od kada se zakotrljala priča o istom genetskom kodu crljenka i američkog zinfandela.

U javnoj ustanovi Rera, a u sklopu projekta Ulica kaštelanskog crljenka, odlučili su ove godine obilježiti Dan crljenka kaštelanskog, no kako su na snazi epidemiološke mjere, taj dan obilježit će samo organizatori i kaštelanski vinari i to u nedjelju u Marini Kaštela, gdje će se upriličiti kušanje vina, te u ponedjeljak u vinogradu Ivice Radunića u Kaštel Novom i u muzejskom prostoru u Kaštel Sućurcu, gdje će se održati webinar Zinfandel u Kaštelima.

U ponedjeljak će se po prvi put održati i službena zdravica u spomen na dan kada je otkriveno kako je crljenak kaštelanski predak svjetski poznatom zinfandelu.
Tom prilikom bit će predstavljen program obilježavanja 20. godišnjice od dana navedenog otkrića, koja će se održati sljedeće godine, a na kojoj će se šira javnost moći upoznati s nizom činjenica o ovom vinu, ali i kvalitetom crljenka kaštelanskog.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)