Ovogodišnji, jubilarni 30. susret vinara i vinogradara Sabatina, zbog situacije izazvane pandemijom, doživjela je značajne promjene te je otkazano planirano druženje vinara i vinogradara u Cavtatu, ali u tijeku je tjedan Sabatine online, koji se održava u vremenu od 2. do 8. studenog.

Program Sabatine, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, može se pratiti putem medija, odnosno televizije, radija, društvenih mreža te raznih internetskih platformi poput Youtubea, Facebooka i Instagrama.

U on line studiju ovih dana vršit će se prezentacije vinogradara, vinara, stručnjaka, znanstvenika  i drugih, a sva planirana stručna predavanja bit će objavljena u e-zborniku koji će biti vidljiv i trajno dostupan na web stranicama Zadružnog saveza Dalmacije OVDJE 

Iako je održavanje organizirano online, stručnjaci će, u skladu s epidemiološkim mjerama, obaviti ocjenjivanje pristiglih uzoraka za cijeli niz kategorija, kao i na dosadašnjim manifestacijama.
Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni 6. i 7.  studenog na navedenoj web stranici organizatora  i internetskim platformama, a dobitnici šampionskih priznanja bit će posebni gosti u online studiju.

Kako su organizatori najavili ovim tjednom započinje obilježavanje 30. Sabatine, koje će se kroz promidžbenu kampanju održavati tijekom jednogodišnjeg razdoblja, sve do završne evečanosti jubileja u sljedećoj godini.

Na Sabatini će se i ove godine predstaviti kaštelanski vinari i vinogradari, a spomenimo da su prošle godine neki od Kaštelana dobili zaslužena priznanja za kvalitetu vina, a posebna priznanja otišla su u ruke Nevena Vujine, Ivana Kuzmanića i Ivana Kovača Matele.
Posebno priznanje za životni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva „Stjepan Bulić“ prošle je godine dobila Danica Tadin, diplomirani inženjer agronomije iz Kaštela, koja svoj poseban doprinos daje kroz rad pročelnice podružnice Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


KOMENTARI: