hren

ROK ZA PREDAJU LISTA DO SUBOTE
Rok za podnošenje izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu je 13. kolovoza, a do sada su to učinile tek neke stranke i grupe građana, dok ostali još uvijek „slažu križaljke“ i ne izlaze u javnost s podacima tko će se sve naći na njihovim listama.

Među prvima konačne izborne liste utvrdili su SDP-ovci, odnosno Narodna koalicija, pa tako i izbornu listu za 9. Izbornu jedinicu kojoj pripadaju Kaštela.
Ni ovog puta na listi 9. Izborne jedinice nije se našao niti jedan kandidat iz Kaštela, iako je Gradska organizacija SDP-a predložila čak dva kandidata, Matka Kuzmanića i Tonija Bedalova.

- Radi li se o tome da u vodstvu stranke ne znaju da Kaštela već odavno nisu predgrađe Splita, već 11. grad po veličini u državi i drugi grad u županiji Splitsko-dalmatinskoj ili ste nezadovoljni radom kaštelanskih SDP-ovaca, čiji rejting u Kaštelima pada iz godine u godinu, između ostalog i jer ih nema na široj političkoj sceni ili je riječ o podršci koju je dio kaštelanskih SDP-ovaca dao Zlatku Komadini na unutarstranačkim izborima – bio je dio našeg konkretnog pitanja o razlozima izostavljanja Kaštelana, Ranku Ostojiću, koordinatoru za 9. Izbornu jedinicu, no Ostojić nas je uputio da se o imenima i načinu sastavljanja lista obratimo u stranačku središnjicu u Zagrebu, odakle odgovor još uvijek čekamo.


Ranko Ostojić

Inače na listi Narodne koalicije u 9. Izbornoj jedinici, na prvom mjestu, kao i prošle godine nalazi se Ranko Ostojić, dok su se na drugom i trećem mjestu izmijenili Ivan Klarin i Sabina Glasovac. Na listi su ostali i Franko Vidović, Duško Vidov, Vlatka Duilo, Vedran Kovačić, Marija Alfirev, a umjesto Ingrid Antičević Marinović, Klementa Bašića, Renate Sabljar Dračevac, Tomislava Zrinskog, Anđelka Parčine i Borisa Miloševića, na novoj listi nalaze se Tonči Barada, Nikola Maras, Hrvoje Račić, Nensi Malbaša, Milan Stojanov i Irena Dragić.

Zanimljivo je vidjeti iz kojih krajeva i mjesta stižu kandidati na novoj listi, zbog usporedbe s Kaštelima, gradom s više od 40 tisuća stanovnika. Pa tako među 14 kandidata imamo predstavnike Pakoštana, Dugopolja, Kalija, Gospića. Tisnog, Drniša, Lovinca, Vodica, Šibenika te po dvoje iz Zadra i Trogira, dok je nositelj liste iz Splita.

U HDZ-u i MOST-u se još slažu liste

A za vidjeti hoće li se Kaštelani naći na izbornom listama HDZ-a i MOST-a u 9. Izbornoj jedinici, ostaje nam pričekati još koji dan.


Ivan Udovičić

Prema informacijama koje imamo, Gradski odbor HDZ-a Kaštela predložio je Glavnom odboru stranke jednog kandidata i to Antu Sanadera. Kako smo doznali, pojedini članovi željeli su predložiti i Ivana Udovičića, no Udovičić je odbio kandidaturu.
Kako je novinarima kazao on smatra da je realno da iz Kaštela na listi bude jedan kandidat, a Ante Sander je iskusan kandidat i političar, ima podršku lokalne politike i građana Kaštela, objasnio je Udovičić.

- Za mene ima vremena, ako bude trebalo da sam u Saboru i to bude želja mojih kolega i građana Kaštela, to će se dogoditi prije ili poslije – zaključio je kaštelanski gradonačelnik.

Potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić pri posjetu Kaštelima na proslavi Oluje, kazao nam je kako će se kaštelanski predstavnik zasigurno naći na izbornoj listi jer Kaštela to zaslužuju.


Milijan Brkić

- Liste još nisu gotove, sustavno pristupamo tom poslu. Liste će biti uravnotežene, s osobama koje imaju iskustva i utakmica u nogama, kao i s novim licima i mladim ljudima prepoznatim po svom angažmanu u određenim područjima društvenog djelovanja. HDZ ovaj put izlazi samostalno na izbore čime pokazujemo vjerodostojnost i snagu i budite sigurni da će HDZ na ovim izborima biti pobjednička stranka koja će stvoriti hrvatsku vlast – kazao je Brkić i naveo kako će HDZ liste predati do zakonskog roka.

Od Bruna Petrušića, koordinatora MOST-a za Splitsko-dalmatinsku županiju saznali smo kako će MOST svoje liste najvjerojatnije predati u četvrtak, a tada će javnost biti upoznata i s imenima na tim listama.
Ono što smo uspjeli saznati je da će se na listi MOST-a u 9. Izbornoj jedinici biti i dvoje  Kaštelana, koji su jake  uspješne osobe, od kojih je jedna osoba poznata široj kaštelanskoj javnosti.
No, o kome se radi trebamo sačekati četvrtak, a jedino što možemo ustvrditi, da unatoč pojedinim najavama, Josip Berket nije jedan od to dvoje kandidata.


Bruno Petrušić


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_6140)

  Da Udovičić odbio kandidaturu?! Puknit ču od smija. Nije taj to zaslužio niti može proći.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9193)

  znaći odma da se ogradin ne volin ni hdz ni sdp niti bilo koju stranku...udovčić je jedan od najnesposobnijih gradonaćelnika taj lik nije za ništa!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_142)

  Hdz je radio anketu prema kojoj Udovičić stoji jako loše i nije preporučljiv za bilo kakvu kandidaturu. To nisu dali u javnost, zato i nije predložen.

  oko 4 godina prije
 • Nebitni (Gost_4120)

  Za sve političke aktere mi smo marginalni nebitni , tamo neko zaostalo selo. Da je tomu tako vidi se i po sastavljanju novih lista gdje nema nijednog ili jedan kandidat iz Kaštela. Nije to nikakva novina od prvih parlamentarnih izbora uvijek je bilo tako i praksa se nastavlja u svim strankama, izuzetke su činili male stranke koje nisu imale ni teoretskih izgleda za prelazak izbornog praga. Možda odgovor leži u činjenici da ni mi "građani Kaštela" i dalje idemo na kavu "u selo" i nismo se uspjeli nametnuti manjim sredinama u našoj IX izbornoj jedinici , već se ponašamo inferiorno u odnosu na "starijeg gradove". Političari svih boja također nisu prepoznati dalje od "naših 7 sela" i tu nisu na nekoj vidokoj cijeni, jako onda možemo očekivati od drugih da nas uvažavaju?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4131)

  kandidati mosta i hdz-a, slabi, čorci, nula bodova...........

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2878)

  da kastelanski spedeovci..dica seljaka i dosljaka sa istoka..prodaju maglu o radu i pravdi a danas.. svi side u svojim privatnim prostorima..i zive od neizdanih racuna..ka i njihov vozd..mali mirko..za umrit od smija ..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6091)

  HDZ i SDP su u Kaštelima već poodavno u ljubavi;pa SDP Kaštela sve svoje lako zapošljava i tako ne kontrira desnom krilu jedne elito-partije.
  SDP bi htio kandidate za listu za Sabor,a niti u selu ne mogu da prođu.
  MOST-svaka čast dečku,ali on još plovi na krilima trećeg puta i B.Petrova;a di je tu program,ljudi i logistika
  NL BERKET-slično MOST nude se medijima,puno priče nizašto.
  U budućnosti Kaštela,u 2-3 kvartala,samo mogu u Hrvatski Sabor ući kandidati sa liste HDZ-a,s time da se za promjenu dobro pročiste sa novim i poštenim ljudima.Eventualno možda za lokalne izbore da sastave listu skupa sa neovisnim pojedincima demokršćansko pravaškog svjetonazora.

  .

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2878)

  pravi kastelanski partizani i komunisti..sigurno..okricu se u grobu..na spomen..danasnji njihovi nasljednika..mala mirka i njegovi kmerica..tkz.novi socialista..a zapravo..kapitalisticka odpada..od judi....koju su grjesku ucinili..boreci se proti pravi nacional socialista..rada i reda..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4110)

  to su bili komunisti a ne ovi danas

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4215)

  Ko je ovi zarasli lik ovi petrušić iz jajca, cuja sam da je bija u Hrastu, pa u ime obitelji , sad u Mostu, di god triba samo daj fotelju, uć će za koju godinu u SDSS..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3185)

  Eventualno možda za lokalne izbore da sastave listu skupa sa neovisnim pojedincima demokršćansko pravaškog svjetonazora.

  A koji su to, i šta oni mislu koliko glasova vride? I šta vi mislite koliko oni glasova vride?
  U Kaštelin je cca 30 000 glasača, pola ih izađe na izbore. znaći 15 000 ljudi. Znaći da ako neko oće bit gradonaćelnik mora uvatit 7500 glasova.
  A U vjeću ima 25 vjećnika znači da svaki vridi 600-700. Pa vi nađite ljude koji vride toliko.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1100)

  Goste 4215 sta ti misliš da ima razlike među strankama..hahqhha..naivan..ima takvih Perušića koliko Oš, ajme majko

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8145)

  Kako to da nije Udovičić na listi za sabor

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2199)

  Bruno Petrušić?
  Znači da MOST ipak podržava spaljivanje smeća u cementarama, kao što je Petrušić preko udruge svojedobno u kino dvorani omogućio Cemexu javno izlaganje a i javni medijski istup.
  Tj. u vrijeme kad su i ptičice na grani znale da će Cemex spaljivati smeće, Petrušić je iskoristio ovlasti predsjednika udruge kako bi omogućio Cemexu javni ali lažni demant.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1100)

  "to su bili komunisti a ne ovi danas"

  jedno je (bilo) bit komunist, a drugo partijaš. Ovi drugi su mahom prišli u gospodu plave boje, prvi ne prilaze jer nemaju potribu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2199)

  Bruno Petrušić?

  Kandidati liste Hrasta na prošlim lokalnim izborima bili su Karmelo Milanović, Stjepan Maglica i Bruno Petrušić. Kada je Gradsko vijeće Grada Kaštela donosilo odluku prihvaća li se ili ne prihvaća loženje smeća na području Kaštela (u cementarama) , svi su vijećnici osim Maglice i Milanovića bili protiv. A onda je nakon propuha ove dvojice, Bruno Petrušić zajedno s njima organizirao Hrast za lokalne izbore u Kaštelima, usput se lažno hvaleći da ima dva doktorata. Preko jedne od niza udruga koje je osnovao (zašto???) organizira tribinu kako bi pogodovao Cemexu.
  Što je sa Sportskim igrama mladih u Kaštelima? Zašto su otkazane? Je li razlog u tome što je organizator još prošle godine ''pročitan''.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5219)

  Bedalov je legenda- steta!

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara