hren
 

OTVARAJU SE KARTE
Dražen Đaković prvi je kandidat za dogradonačelnika Kaštela iz redova SDP-a, objavio je u subotu predsjednik kaštelanskog SDP-a i kandidat socojaldemokrata za prvog čovjeka grada, Matko Kuzmanić.

Kuzmanić je ovu vijest podijelio s medijima i građanima u subotnje jutro tijekom humanitarne akcije za zakladu Ana Rukavina, na sućuračkoj rivi, kojoj je nazočio i Đaković.

- Na sjednici Gradskog odbora SDP-a, a na moj prijedlog, Dražen Đaković jednoglasno je  izabran za kandidata za zamjenika gradonačelnika na nadolazećim izborima. O njemu nije potrebno ništa naglašavati i posebno govoriti.  Osam godina bio je jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika, jedan je od onih koji najbolje zna artikulirati gradske probleme, kojih ima poprilično. Radi se o čovjeku koji uživa moje veliko povjerenje i ne vidim boljeg kandidata od njega – kazao je o svom prijedlogu i odluci Gradskog odbora, Matko Kuzmanić.


Matko Kuzmanić i Dražen Đaković

- Prihvatiti ovu kandidaturu za mene je bila dužnost, a  nakon osam godina u Gradskom vijeću očekivalo se da prihvatim tu dužnost. Pristao sam i za to jer moram naglasiti da je Matko Kuzmanić u ovom trenutku jedini kandidat za gradonačelnika iz lijeve opcije, ali ujedno i jedini kandidat koji se zalaže za promjene. S jedne strane imate HDZ koji već godinama vodi politiku „nećemo ništa radit da ne bi pogriješili i da ne bi bili prozivani“, a s druge strane Josip Berket vodi politiku nezamjeranja HDZ-u. Četiri godine nije bio oporba u Gradskom vijeću, sada prešutno podržava HDZ-ovog kandidata, a svog kandidata ima pro forme.

Prema neslužbenim informacijama, postoji mogućnost da će se kandidiratii još jedan kandidat desnice, a to je Mario Serajlić. Ne želim mu raditi kampanju i posebno ga hvaliti, u većini stvari se nećemo složiti, ali je jedini na desnici  koji je do sada pokazao želju za promjenama i ustvrdio da se nešto može napraviti bolje – obrazložio je ulazak u izbornu utrku Dražen Đaković i kratko rezimirajući trenutno stanje u toj utrci.

Tko će biti drugi kandidat SDP-a za dogradonačelnika znat će se za približno dva tjedna.

- U skoro vrijeme ćemo predstavit i drugog kandidata, jer razgovori su u tijeku, postoje vjerojatnosti da to bude netko od nezavisnih kandidata ili predstavnik koalicijskih partnera, no nije isključeno da i drugi kandidat bude iz redova SDP-a – zaključio je Kuzmanić.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij