Boban je bio dugogodišnji gradonačelnik Solina, a ujedno je i saborski zastupnik HDZ-a

Zlatko Ževrnja povukao je svoju kandidaturu za župana Splitsko-dalmatinske županije nakon afere oko koncesija za plažu Zlatni rat. HDZ je danas odmah predstavio novog kandidata za župana Blaženka Bobana. Boban je bio dugogodišnji gradonačelnik Solina, a ujedno je i saborski zastupnik HDZ-a.

Poručili su da ovo nije režirano od strane premijera Andreja Plenkovića te su usporedili situaciju sa športskim žargonom kao kad neka momčad nešto “zezne”, pa se mijenja trener, a ne cijela momčad. Ante Sanader i Blaženko Boban su naglasili da ne smatraju da je Ževrnja počinio krupnu grešku i da ne vide u njemu krupnu odgovornost, a ako je bilo nepravilnosti da će to druga tijela provjeriti.

– On je svojim samim moralnim činom koji je danas učinio pokazao vjerodostojnost HDZ-a na svim razinama, pa i na razini Splitsko-dalmatinske županije. – rekao je Boban.

Najavio je i da će raditi na decentralizaciji, da lokalne zajednice budu više uključene, ne samo po pitanju koncesija, već i po drugim pitanjima.

– Lokalne županije moraju imati puno više decentraliziranih financijskih sredstava s naslova koncesija i jedna od prvih mojih aktivnosti će biti u dogovoru s ministarstvom promijeniti tu uredbu, kako bi išla u korist lokalnim zajednicama. U svakom slučaju lokalne zajednice su forte razvoja svake županije, svake države, pa će tako i u mom slučaju biti. – zaključio je Boban.

Najavio je i objavu programa kroz dva, tri dana, za kako je rekao “jaku, ponosnu i mladu županiju”.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij