BIRAMO NOVU LOKALNU VLAST
U nedjelju, 21. svibnja  na 6618 biračkih mjesta, nešto manje od 3,72 milijuna građana Hrvatske imat će priliku izabrati nove članove lokalnih predstavničkih tijela te nove župane kao i gradonačelnike ili načelnike. Među njima je i više od 34 tisuće građana Kaštela, koji će svoj glas moći dati nekom od kandidata i kandidacijskih lista na 21 biračkom mjestu.

Kaštelani će tako moći birati između troje kandidata za gradonačelnika, Milije Baldić Lukšić, koju je kandidirala Berketova lista, Denisa Ivanovića, kandidata HDZ-a  i Matka Kuzmanića, kandidata SDP-a i koalicijskih partnera te njihovih zamjenika.
Isto tako moći će dati glas jednoj od šest kandidacijskih listi za Gradsko vijeće, listi Akcije mladih, listi grupe birača Ivana Gotovca, listi grupe birača Josipa Berketa, listi HDZ-a i HSS-a, listi HSP-a te listi SDP-u i koalicijskih partnera.
Broj kandidata za gradonačelnika kao i broj kandidacijskih lista za Gradsko vijeće dvostruko je manji nego na lokalnim izborima prije četiri godine, no svi se nadaju dobrom odazivu birača.
Kaštelanski birači ovom će prigodom birati i novog župana Splitsko – dalmatinske županije, kao i liste kandidata za članove Županijske skupštine.

Ne dozvolite da drugi odlučuju umjesto vas

Treba napomenuti da je važno izaći na izbore, kako se ne bi dogodilo da manjina odlučuje o interesima i budućnosti svih građana.
Zakonski propisi kažu da pravo biranja na lokalnim izborima imaju birači koji imaju prebivalište na području jedinice za čija se tijela izbori provode, a biračko pravo imaju hrvatski državljani s navršenih 18 godina života.
Svi oni na izbore trebaju izaći slobodno te dati glas kandidatu ili listi za koje misle da će najbolje voditi grad i županiju,  odnosno glasati prema svojoj savjesti.
.
Predizborna kampanja završava u petak u 24 sata, kada započinje izborna šutnja, a koja traje do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.
Birališta će biti otvorena u cijeloj Hrvatskoj na dan izbora, u vremenu od 7 do 19 sati.
Za sve one, koji se iz nekog razloga nisu našli na biračkim spiskovima, u nedjelju će raditi Ured Državne uprave u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, i to u vremenu kada su i birališta otvorena, gdje će moći dobiti potvrdu o pravu glasovanja.

Rezultati na Portalu UŽIVO

Tijekom nedjelje  pratit ćemo situaciju na biralištima u Kaštelima, rezultate ćemo obavljivati kako budu pristizali u Gradsko izborno povjerenstvo te ćemo vam  donijeti prikaz glasovanja po izbornim mjestima.
Na stranicama Portala moći ćete pročitati i o reakcijama političara, stranaka i nezavisnih kandidata kao i djelove atmosfere iz izbornih stožera.

Za sve one koji su propustili pogledati sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Kaštela, video snimku možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij