SLAVE I PULJAK I TOMAŠEVIĆ
Nakon što su obrađena sva biračka mjesta na kojima su građani Splitsko-dalmatinske županije birali župana, rezultati pokazuju da će HDZ-ovac Blaženko Boban i naredne ćetiri godine voditi ovu županiju. Njegovi zamjenici bit će Stipe Čogelja i Ante Šošić.

Opširnije...

U SPLITU I ZAGREBU VODE PULJAK I TOMAŠEVIĆ
U 19 sati zatvorena su birališta današnjeg, drugog kruga lokalnih izbora, Do 20.40 sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji obrađeno je 67,38 posto biračkih mjesta u izborima za župana ove županije, a u značajnom vodstvu je kandidat HDZ-a Blaženko Boban, koji će očito biti ponovo prvi čovjek Splitsko-dalmatinske županije

Opširnije...

Prema informacijama iz Državnog izbornog povjerenstva, u Hrvatskoj je do 16.30 sati glasovalo 29,18 posto biračkog tijela, u Splitsko-dalmatinskoj županiji njih 28,85 posto, a u Kaštelima 12,44 posto građana s pravom glasa.

Opširnije...

Do 11.30 sati na birališta drugog kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj izašlo je 14,09 posto birača od ukupnog broja onih koji danas biraju. U Kaštelima je postotak izlaznosti do 11.30 sati, iznosio svega 6,03 posto.

Opširnije...

Jutros u sedam sati diljem Hrvatske otvorena su birališta, na kojima će građani Hrvatske, u drugom krugu lokalnih izbora, birati gradonačelnike, načelnike i župane u lokalnim samoupravama, u kojima to nije učinjeno prije dva tjedna u prvom krugu izbora.

Opširnije...

KAŠTELA SUDJELUJU U IZBORU ŽUPANA
Ove nedjelje, 30. svibnja, u 432 grada i općine, odnosno na 5.496 biračkih mjesta u Hrvatskoj, provest će se drugi krug lokalnih izbora, u kojem će građani s pravom glasa birati 87 općinskih načelnika, 56 gradonačelnika, 14 župana te gradonačelnika Zagreba. Iako su gradonačelnika izabrali u prvom krugu, na birališta će i Kaštelani koji imaju priliku glasovati za župana Splitsko-dalmatinske županije u narednom četverogodišnjem mandatu.

Opširnije...

Gradska organizacija HDZ-a Kaštela na čelu s predsjednikom Ivanom Udovičićem i gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, pozvala je građane da u drugom krugu lokalnih izbora daju svoj glas dosadašnjem županu Blaženku Bobanu i njegovim zamjenicima.

Opširnije...

Gradonačelnik Kaštela i u slijedeće četiri godine ostaje Denis Ivanović koji je mandat osvojio u prvom krugu nedjeljnih lokalnih izbora. Koristi ovu priliku za zahvaliti se građanima Kaštela, a njegovo pismo donosimo u cijelosti...

Opširnije...

Iako su prvog čovjeka grada izabrali u prvom krugu ovih lokalnih izbora, i pred Kaštelanima je drugi krug, u kojem će birati onog tko će u narednom mandatu voditi Splitsko-dalmatinsku županiju. Zajedno s ostalim gradovima i općinama u županiji, o tome će odlučivati na Dan državnosti, 30. svibnja. A u utrci za župana Splitsko – dalmatinske županije u drugom krugu naći će se HDZ-ov kandidat i aktualni župan Blaženko Boban te SDP-ovac Ranko Ostojić.

Opširnije...

HDZ POBJEDNIK LOKALNIH IZBORA
Prema prvim neslužbenih rezultatima, HDZ-e je pobjednik lokalnih izbora u Kaštelima. Naredne četiri godine Grad će i dalje voditi Denis Ivanović koji je sa 57.17% osvojenih glasova pobijedio protukandidate Nikšu Tranfića i Draška Kuliša. Tranfić je dobio povjerenje 24.68%, a Kuliš 12.63% glasova kaštelanskih birača.

Opširnije...

Birališta diljem Hrvatske svoja su vrata zatvorila u 19 sati, nakon čega je pred članovima biračkih odbora uslijedio opsežan posao brojanja glasova, a rezultati sa svih biračkih mjesta dostavljaju se u gradska i izborna povjerenstva. Rezultate s 21 biračkog mjesta u Kaštelima zaprima Gradsko izborno povjerenstvo u Kaštel Sućurcu iz kojeg ćemo tijekom večeri direktno rezultate unositi u tablice s detaljnim podacima na našim stranicama, a u isto vrijeme objavljivat ćemo i najnovije vijesti s terena. Zato, budite s nama i pratite kako teče izborna večer u Kaštelima.

Opširnije...

Iz zadnjih podataka o odazivu birača do 16.30 sati, dalo bi se zaključiti da Kaštelane lokalni izbori ne zanimaju ili sve vole obavljati u zadnji tren, Naime,u Kaštelima je do navedenog vremena zabilježeno da je na birališta izašlo 24,34 posto birača, što je najmanji postotak u Splitsko-dalmatinskoj županiji i daleko manji od prosjeka u Hrvatskoj

Opširnije...

Izlaznost u prvom dijelu ove izborne nedjelje nije bila nešto velika, a među onima koji su do podne obavili svoju građansku dužnost i ostvarili svoje pravo da biraju lokalnu vlast u narednom mandatu, bila su i sva trojica kandidata za gradonačelnika Kaštela, Denis Ivanović, Draško Kuliš te Nikša Tranfić, a glasovali su i skoro svi nositelji kandidacijskih lista.

Opširnije...

Prema izvješću Državnog izbornog povjerenstva do 11.30 sati na biračka mjesta u Hrvatskoj izašlo je 15,47 posto građana s pravom glasa, dok je u Kaštelima izlaznost bila daleko manja od hrvatskog prosjeka  i iznosila je 10,80 posto.

Opširnije...

PRVI PODACI O ODAZIVU U PODNE
Jutros u 7 sati u više od 55o gradova i općina u  20 hrvatskih županija te Gradu Zagrebu otvorena su birališta , na kojima građani s pravom glasa, danas do 19 sati, biraju članove predstavničkih tijela svojih lokalnih uprava te župane, gradonačelnike i načelnike te njihove zamjenike

Opširnije...

Noćas točno u ponoć započinje izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta, u nedjelju u 19 sati. Tijekom tog vremena zabranjeno je javno predstavljanje izbornih programa, nagovaranje birača, na bilo koji način, na glasovanje za pojedinu listu ili kandidata, kao i objavljivanje procjena rezultata izbora i slično.

Opširnije...

Aktualni gradonačelnik Kaštela, ujedno i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Denis Ivanović pozvao je sve Kaštelanke i Kaštelane da u nedjelju izađu na lokalne izbore

Opširnije...

Drage naše Kaštelanke i Kaštelani! 16-og napravimo iskorak, zaokružimo Nezavisnu listu Josip Berket broj

Opširnije...

Iako su u proteklom mandatu bili dio vladajuće koalicije s HDZ-om i kao takvi imali jednog svog predstavnika u Gradskom vijeću, na ove izbore članovi Hrvatske seljačke stranke u Kaštelima izlaze sa samostalnom kandidacijskom listom. Kako su kazali ovog četvrtka, na predstavljanju svoje liste i kandidata na njoj, žele vidjeti koliko građani,  ovoj,  jednoj od najstarijih političkih stranaka na ovim prostorima, daju povjerenje i koliko ih želi da se tijekom naredne četiri godine u Kaštelima provodi upravo program HSS-a.

Opširnije...

Kandidat za gradonačelnika na nedjeljnim izborima i sadašnji gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, odgovarao je na pitanja o svojim planovima za kontinuitet razvoja grada i unapređenje života građana.

Opširnije...