PROGRAM HDZ-ova KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA „GRADIMO DALJE“
- Mislim da smo odradili jedan dobar posao u prethodne četiri godine i u biti nastavljamo dalje, praktički se vežemo i dalje na uređenje vodoopskrbe, uređenje obale i na projekte za djecu i mlade. Želimo nastaviti s projektima koji su se pokazali dobrima, a koje su građani prihvatili - kazao je Denis Ivanović na današnjem predstavljanju programa kao HDZ-ova kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima uz koje su sudjelovali Ivan Udovičić, Jadranka Matok- Bosančić i Grgica Benutić.

Kako je kazao Ivanović, unatoč brojnim poteškoćama i pandemiji, zajedno sa svojim timom dao je sve od sebe kako bi život u gradu bio što bolji i kvalitetniji za sve stanovnike te da i dalje želi osluškivati potrebe svih građana i dati sve od sebe kako bi pomogao da život u Kaštelima bude što ugodniji, sigurniji i ljepši. U najavi programa govorio je o projektima koje želi nastaviti, ali i o novima koji su već u planu. Ponajprije se dotaknuo vodoopskrbe, potom uređenja obale, projekata za djecu i mlade, zaštiti okoliša, EU fondovima, komunalnoj infrastrukturi te brizi o osobama treće životne dobi.

-  Što se tiče vodoopskrbe, sve bi trebalo biti gotovo do 2023. godine, opet ću naglasiti da ima određenih područja koja nisu pokrivena projektom Aglomeracije koja mi već projektiramo u suradnji sa  Eko agencijom i Vodovodom  i već veliki dio njih će ovu jesen se početi raditi, tako da ćemo paralelno završiti i te nepokrivene dijelove Europskim projektom – kazao je Ivanović i dodao da je do sada rekonstruirano oko dva kilometra vodovodne mreže i izgrađeno 5,5 kilometara kanalizacijske mreže sa 70-ak kolektora. U kaštel Gomilici na javnu vodovodnu mrežu je spojeno oko 30 obiteljskih kuća. U tijeku su radovi na vodospremi Rudine II, na području Kaštel Sućurca, Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca u tijeku je izgradnja 27 kilometara vodoopskrbnih cjevovoda, a uskoro počinje i treći projekt fekalne odvodnje za područje Donjih Kaštela te Raduna i Rudina.

Prema najavi Ivanovića, izgradit će se šetnica preko područja nekadašnjeg Jugovinila. U Kaštel Gomilici je u planu uređenje plaže Torac, a i riva u Kaštel Novom će mijenjati vizuru kako bi postala novi gradski centar.

- Nakon vodoopskrbe i kanalizacije, jedan od većih projekata je uređenje riva,  riva je ogledalo našeg grada, tako da smo već niz projekata završili, neke trenutno radimo poput luke u Kaštel Starom. Čekaju nas još brojni projekti i kroz Studiju zaštite od plavljenja ćemo koristiti priliku iz EU fondova, a uz to što ćemo se zaštiti od plavljenja, s druge strane dobit ćemo  širu, veću i ljepšu rivu. Prvo sad kreće riva Kaštel Novi, nedugo nakon toga ćemo krenuti sa uređenjem rive u Kaštel Sućurcu, imamo i jedan projekt uređenja plaže Kamp u Kaštel Gomilici – naveo je Ivanović i najavio projekte koji se tiču mladih, govoreći i o dovršenim dječjim igralištima na području grada.

- Ovaj mandat smo dosta posvetili mladima i djeci s niz novih dječjih igrališta, s niz demografskih mjera. Mi smo veliki grad koji broji 45 tisuća stanovnika, imamo Gimnaziju, a mislim da smo spremni za puno veće kapacitete i cilj nam je izgraditi novu, odnosno Srednjoškolski centar u Kaštel Lukšiću. Pokrenuli smo i proceduru POS-ovih stanova sa APN-om, priprema se dokumentacija i ja vjerujem da ćemo u skoro vrijeme doći i do dozvola i samih radova – kazao je između ostalog Ivanović.

Zašto svoj glas dati HDZ-u na predstojećim lokalnim izborima, pojasnio je predsjednik kaštelanskog ogranka Ivan Udovičić.

- Važno je istaknuti zašto glasati za HDZ-e, prvenstveno zbog kontinuiteta. Svi ovi projekti koje je gradonačelnik naveo oni su davno započeti, neki prije 15 godina govorim o komunalnoj infrastrukturi  i Eko kaštelanskom zaljevu, uređenje riva, Cesta dr. Franje Tuđmana, brza cesta, to su svi projekti koji su kontinuitet rada i koji su kontinuitet upravljanja HDZ-a gradom Kaštelima. Prema tome, bitno je da građani znaju da je taj kontinuitet izuzetno bitan. Gradovi koji imaju kontinuitet, koji biraju stranke koje znaju upravljati gradovima iza sebe imaju rezultate. To je jedna bitna činjenica, zato pozivamo građane da glasaju za Hrvatsku demokratsku zajednicu, kako zbog kontinuiteta, tako i zbog ljudi koji vode HDZ-e jer to je najbolji put da Kaštela budu ono što svi mi zamišljamo i želimo – kazao je Ivan Udovičić predsjednik kaštelanskog HDZ-a.

Prilikom predstavljanja programa najavljeno je i kako je sadašnja dogradonačelnica Jadranka Matok – Bosančić ponovo kandidat za zamjenicu, dok će drugi sadašnji dogradonačelnik Grgica Benutić, biti nadalje dio njihova tima.

- Radio sam najbolje što sam mogao i umio. Mislim da se iza gradonačelnika vide naši rezultati i kao što znate mi smo bili tim koji je četiri godine na upravljačkoj poziciji  u Gradu, nadam se da će nas građani podržati  da idemo dalje s projektima – kazao je Benutić.

Riječi zahvale uputila je i Matok – Bosančić na ukazanom povjerenju koje joj je ukazao Gradski odbor HDZ-a.

- Kako je sada zakon da bude jedan zamjenik gradonačelniku, odabrali su mene iako je kolega Benutić isto tako usko surađivao kao i ja sa gradonačelnikom. Zajedno smo planirali i donosili sve ove projekte od kojih su neki realizirani, neki će se tek realizirati i upravo u tome vidim uspjeh i izazov za ovaj sljedeći mandat da dovršimo započete projekte, a također i da stvorimo neke nove  - kazala je Bosančić.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)