SLAVE I PULJAK I TOMAŠEVIĆ
Nakon što su obrađena sva biračka mjesta na kojima su građani Splitsko-dalmatinske županije birali župana, rezultati pokazuju da će HDZ-ovac Blaženko Boban i naredne ćetiri godine voditi ovu županiju. Njegovi zamjenici bit će Stipe Čogelja i Ante Šošić.

Danas je na izbore za župana Splitsko-dalmatinske županije izašlo 38,33 posto građana s pravom glasa, a njih 88.569 glas je dalo upravo Bobanu. Ranku Ostojiću iz SDP-a glas su dala 57.682 birača.

Odaziv birača u Kaštelima bio je iznimno mali, tek 16,6 posto. Za Bobana je glasovalo 4.148 Kaštelana, a za Ostojića  1.621 građanin Kaštela.

Ove je večeri bilo zanimljivo pratiti i rezultate diljem Hrvatske, gdje se biralo 14 župana i gradonačelnik Zagreba, kao i 56 gradonačelnika drugih gradova te 87 općinskih načelnika.

Najviše pažnje bilo je usmjereno na Zagreb i Split, gdje su poraz doživjeli kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro te HDZ-ovac Vice Mihanović pa će tako u naredne četiri godine prvi čovjek Zagreba biti Tomislav Tomašević iz stranke Možemo, dok će Split voditi Ivica Puljak iz stranke Centar. Tomašević je u Zagrebu osvojio 199.630, a Škoro 106.300 glasova. Puljak je u Splitu dobio 35.565 glasova, a Mihanović 8.359 glasova manje.

Zanimljivo je bilo popratiti i rezultate u nekim od drugih gradova Dalmacije pa je tako u Sinju Mostovac Miro Bulj u utrci za gradonačelnika pobijedio HDZ-ovca Igora Vidalinu, a u Makarskoj HDZ-ovac Jure Brkan izgubio je u utrci s SDP-ovcem Zoranom Paunovićem.

Koliko je važan svaki izlazak na birališta pokazuje i činjenica da je HDZ-ovac Dalibor Ninčević u Solinu pobijedio kandidata Nezavisne liste mladih Vedrana Duvnjaka za svega 171 glas.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)