VIJEĆA MJESNIH ODBORA
Večeras, u petak u 24 sata, službeno završava  izborna promidžba kandidata za vijeća mjesnih odbora u Kaštelima i na snagu stupa izborna šutnja, koja traje do nedjelje u 19 sati, kada se zatvore birališta u kaštelanskim mjesnim odborima.

Mali broj kandidacijskih lista, njih 12, samo tri političke stranke od kojih dvije u koaliciji te očita nezainteresiranost za konkretne izbore,  uvjetovale su da posebne javne izborne promidžbe nije ni bilo, no ipak ako su željeli nešto poručiti biračima, morat će to ostaviti za neko drugo vrijeme.

U nedjelju u 7 sati otvorit će se 21 biračko mjesto u devet mjesnih odbora, a 35561 građanin Kaštela ima pravo i obvezu birati neku od kandidacijhskih lista u svom mjesnom odboru.

Na ovim izborima bit će zanimljivo vidjeti odnos malog broja kandidacijskih lista, na kojima su u svim mjesnim odborima samo kandidati HDZ-a te u nekoliko mjesnih odbora u koaliciji sa HSS-om te u tri mjesna odbora kandidati HSP-a, te izlaznosti.
Napomenimo, prije 12 godina na mjesnim izborima natjecalo se 38 kandidacijskih lista, a izlaznost na birališta iznosila je 14,29 posto. Četiri godine kasnije, 2010. godine za 34 kandidacijske liste glasovalo je 12,8 posto građana, dok je prije četiri godina izlaznost bila 10,3 posto, a biralo se između 30 kandidacijskih lista.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)