hren
Predsjednik Ivo Josipović povjerio je mandat za sastavljanje vlade predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću. Milanovića su, kao izborni pobjednici predložili čelnici Kukuriku koalicije koja je na izborima osvojila 80 mandata u Saboru. Milanovićeva vlada s programom mora dobiti potporu Sabora, a predsjednik je najavio kako će konstituirajuću sjednicu sazvati za idući tjedan.

Životopis Zorana Milanovića

Zahvaljujem na mandatu. Mandat je obveza. Čeka nas velik posao, moramo Hrvatsku izvući iz krize, a jedini način izlaska iz krize je gospdarski rast. Čeka nas i poslagivanje sustava u koji je narušeno povjerenje zadnjih godina, koji je naš drugi, možda čak i prvi zadatak, poručio je Milanović u kratkom obraćanju. Dodao je kako želi od Hrvatske napraviti malu, ali sigurnu zemlju. Kazao je kako je vrlo bitno da se oko temeljnih ciljeva političari dogovaraju. Za kraj je najavio kako će raditi na tome da što više građana izađe na referendum o ulasku u EU i da glasuju 'ZA', što je interes Hrvatske.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je kako je otvoren za suradnju s predstavnicima nacionalnih manjina jer je SDP građanska stranka. Kazao je i kako je kredit Croatia osiguranja Coningu - uobičajeni poslovni aranžman te da jamstvo za njega višestruko premašuje kreditni iznos. Novinare je uputio da o tom pitanju više pitaju Radimira Čačića. Milanović je kazao i kako će nova vlast urediti izborne popise.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin predao je jučer Josipoviću službene rezultate izbora održanih 4. prosinca. Konačni službeni rezultati izbora objavljeni su na internetskoj stranici DIP-a (www.izbori.hr), a danas su objavljeni i u Narodnim novinama. Neslužbeno se doznaje kako bi se Sabor trebao prvi put sastati 21. prosinca, a da bi prva sjednica Vlade bila održana - simbolično, 3. siječnja.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (44)

 • Pa ovako! (Gost_3829)

  Ukratko s narodnom pjesmom bi započeo i završio ovu utrku u vezi izbora:Pij Zorane Pij na tebe je red ova čaša gorka nek prestane jednom da se dalje šporka\"/text je promjenjem jerr je bio ovakav;/na tebe je red ova čaša s \"Medom \" neka ide redom\".Ja ne vidim da je u njoj \"Med\" a i velikoj večini ovog naroda osim onima koji su glasali za lopove koji piju od lopovlka i dalje Med a velika večina i njihovih glasača na razne načine.Molim Boga da čašu koju koju prteuzimaš da nam vratiš ponovo u njoj bar dio \"Meda\" ne mora biti napunjena do vrha jer dovoljno je da ima bar malo na dnu za početak jer od nekadašnjeg \"meda\" ostao je \"talog\" gorčine i neće ti biti lako.Ali sada ili nikada jer jednim hicem treba puno više napraviti pa neće trebati gosp#čobankoviču\" rubci za brisanje znoja a stoji na mjest.Neće biti gosp.Šeksu suza iz očiju a nitko ga ne \"Tuće\" ni gospođi Jadranki \"Broševi\" kad na glavnu paradu je zaboravila staviti svoje obiležje a nadam se da joj to nikada više neće biti ni potrebno,pa ni ostalima koji nisu znali ni gdje se nalaze .No ipak su znali \"Sve\" a naročito da ta \"Čaša \" nema \"Meda\" koju ti sada bi trebao popiti i da ide dalje redom,nego svega onoga što nam nije trebalo ali se ipak \"Dogodilo\". Poz od običnog stanovnika republike Hrvatske.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6112)

  sve cestitke nemojte nas i vi iznevjerit a Cacica drzite po lancom jer nema kontrole a to je nakraju arogantno samo napred koalicijo

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7763)

  njemu fotelja i beneficije a nama minus na tekućem , Čačiću kredit sa 3,8% kamate brzo se ušalta a,?

  oko 9 godina prije
 • Goste 7763 (Gost_3829)

  Minusi na računima građana kojeisam muku mućim nije mi gosp Zoran za to kriv.Napravi iventuru kako nebi krivce tražio u onima koji to nisu,a kad postanu trebi ih svakako obilježiti i prozivati pa i zatvarati.No prije toga još ni dijelić nije došlo na vidjelo od lopovluka i stanja za takve minuse a to je sića prema šta su napravili a nisu znali i neznaju da su napravili.Znali su i znaju \"Sve\" samo moraju postati \"Budale daih ne strpaju u Remetinac.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5374)

  i tako hrvatska napokon dobi hrvatskog vladara

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2400)

  mogu ga volit ili ne volit ali on nam je jedina nada nakon tsunamija HDZa. Čisti močvaru!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4236)

  rvat...on bar nema opanke dede dusana skrivene,u smocnici...u kojoj se ljubavnici minjaju.. ;)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7030)

  2400 lipa ti je nada jos nisu ni sili u stolice vec dobijaju kredite za svoje firme i to ne od banke nego od croatije osiguranje i to ispod 7posto kamate to nije tsunami lipo ce nam bit al nevidite vi komunisti svoje oni na to imaju pravo jer to je cacic

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5153)

  kuku nama sada s ovim partizanima

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1155)

  oni su sebe..dok su u opoziciji bili.. namirili..a sad kad su u poziciji..ozakonit..nikad kraj..uvik..isto.. ;)

  oko 9 godina prije
 • za gosta 3829 (Gost_3137)

  biseri ne trpe broševe

  oko 9 godina prije
 • nbg (Gost_8196)

  oni jesu partizanska djeca zivot ide dalje jasom antikomunist nisom im da glas ali od srca zelim im uspjeh da ovu jadnu nam hrvatsku pokrenu daje spase da lopove proganjaju da ovoj mladosti obezbede buducnost sretno od srca za dobro bit nam hrvatske

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4418)

  Sritno kukuriku!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5374)

  i tako svi zorana zavole

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5231)

  Reži di stigneš,ali počni od sramotnih povlastica državnih službenika,od nezasluženih i sramotno visokih mirovina,direktori državnih tvrtki ne mogu imati menađerske plate dok iste te tvrtke grcaju u minusima,reži katoličkoj crkvi,oni imaju
  dovoljno,zakon o porijeklu imovine,oporezuj jahte,avione,hlikoptere,dvorce,vrati dostojanstvo malome čoviku,radniku i seljaku.
  Većina Hrvatske to od tebe očekuje.

  oko 9 godina prije
 • škovacin (Gost_3190)

  bolni rezovi svima nama...rigorozna štednja...pravosuđu potpuna sloboda rada...situacija je preozbiljna da bi se neko izuzeja...[URL=http://dalmacija.kovacevic.nl]dalmacija moja inspiracija[/URL]

  oko 9 godina prije
 • Da goste 3137 (Gost_3829)

  Biseri ne trpe \"Broševe\" ali Broševi trpe \"Bisere\".

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1155)

  njima ce ostat..jahte..avioni..helikopteri..dvorci..a malon coviku..radniku..i seljaku..lipe rici..i nije kraj..idemo dalje..bez odgovora..... ;)

  oko 9 godina prije
 • odgovor gostu 5153 (Gost_3120)

  Partizani su te školovali, dali posao, možda i stan tvome čaći, doveli u Kaštela i oslobodili bjede.
  A sad ih se ti bojiš, kad ih više nema šta to nisi govorija prije 30 godina nego si šutio kao bubica i ulizivao se i bio doušnik.
  A čisti primjer je i starosjedioc iz Sučurca, čelnik jedne velike oprbene stranke, kojega je školovao bivši \"sustav\"
  :) :) :) :x

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4444)

  za 3120...krivo razmisljas i ucis ljude da su partizani,skolovali,bili dobri, itd...,istina je suprotna i to je nepobitno,a stanove i skole je izgradija hrvatski narod i turisti iz evrope,..a ne partizani,partizani i komunisti su stvorili sustav ugnjetavanja pod kojem su stenjali mnogi narodi svita ,i koji je svit u cjelosti kostao priko 30 milijuna zrtava ,sustav terora koji je uz ljudske zrtve hrvatsku materijalno unazadija,a kulturno ubija,zamislite samo slobodu misli i djela koje su mogli stvarat umjetnici,pjesnici,pisci,...koliko unistenih talenti,...zato danas postoji teorija da je komunizam u biti 40 puta gori od fasizma ,jer je fasizam bija na snazi manje godina nego komunizam ,u to gore. fasisti su palili knjige ,a komunisti su ih zabranjivali,fasisti su imali logore,komunisti gulake....zato radi slicnosti dvaju sistema koje su covjecanstvo stajali milijune zivota i pijeteta prema zrtvama i sucuti prema streljanima i mucenima te molin da ne lazes i da se ne sluzis demagogijom...jer to vodi tebe i tvoju familiju prema losem putu na kojem ceka provalija zvana komunizam,fasizam,teror,... :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3122)

  Potpisujem te u potpunosti goste 4444!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2233)

  pitam se kako su uspili preživit ovi jadnici i žrtve sistema. 10 god nakon onog rata šta smo dobili a šta 10 god nakon ovg. šta smo imali 45-e a šta 95.- jeli to žalite za ustašlukom.

  oko 9 godina prije
 • Žaljenje? (Gost_2123)

  Čovjek samo žali za onim šta nemože a to je pristojno živit od svog rada a ne od Lopovluka ,prijevara i sl.A ustaštvo ,partizanstvo Šta je to važno za gladni i žedni trbuh a stvoren si da ti treba jesti i piti i ne hodati gol.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1155)

  judi..sa vecinom..od vas..lako je manipulirati..bace vas sa stvarni problema i istine..u rat..o ustasama i partizanima..a..vi onda ka psi jedan na drugoga zavijate..a o tome..da ce vam ovi ili drugi ..ucinit zivot dostojnim zivota..malo sutra..zar..onaj..sto je izgradija sebi selo..a sad..planira..i hotele na briunima..zar..onaj..kome..osiguravajuca kuca..kao da je banka..daje kredit..a o obrazu nakon nesreca da ne pricamo..zar..onaj..koji dobiva..stan..van..kreditni regula..ne..ne..i ne..vi niste oni..i gdje je tu ravnopravnost..naravno..da svakom treba dati sansu no problem je sto od sibira do jadrana..komunizam se srusio..ali on jos uvik vlada..i u glavama je judi..zato i ne cudi..a vi me opovrgnite..nisam nigdi cita i cuo..da su se rastrgali od cestitki..osim one od tadica.. ;)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9735)

  Zorane, ti si praznik za oči.
  Nadalina

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2233)

  nije to manipulacija več je to nastojanje da se izjednače antifašisti i fašisti. to je nastojanje da se izjednači posliratna (nakon 45-e) izgradnja države sa današnjom pljačkom i osiromašivanjem čovika koji je cili život radija i stica. a to nije i nemože bit isto pa ma koliko se pojedini trudili.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9165)

  Očito neki na ovom portalu ne razumiju da smo opljačkani do gole kože!!!!!. Glasanje za promjene nije izdaja Hrvatske, ja želim raditi, biti plaćen za svoj posao, biti prijavljen na mirovinsko, želim studirati jer sam kvalitetan, želim graditi kuću za svoju dicu, želim se liječiti u bolnici, želim,želim,želim želim ........
  Ali ne.... Ovdje je stvorena papalelna Hrvatska sa moćnicima i njihovim satelitima, gdje nema mjest za one druge.
  Zato želim Zoranu Milanoviću da ustraje, jer u našoj Hrvatskoj ne postoji više niti jedna organizirana snaga, osim one mafijaške.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3602)

  Gostu 2233:
  Vrlo je licemjerno i ružno da se pod krinkom antifiašizma skriva drugi totalitarizam, a to je u našem slučaju komunizam. Skidam kapu svakom antifašistu koji nije komunitst, samo nažalost takvih (koji sebe eksplicitno zovu antifašistima, a da nisu istovremeno komunisti) je na žalost ne poznajem. Komunisti su diskreditirali riječ antifašist, nažalost.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6240)

  sa čačićom dolazi renesansa u hrvata :grin :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2264)

  ko o čemu raja opet o komunistima i ustašama.......a ljudi moji pa stvarno ste ovce i to ne one obične , nego retardirane....

  oko 9 godina prije
 • 3602 (Gost_2233)

  isus van je bija prvi komunista

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4444)

  kad vec bruje da su komunisti izgradaili bolnice,stanove,skole za vrime bivse juge ....da mi je znat ko je undak gradija bolje i lipse skole,bolnice stanove...po italiji,svicarskoj,americi,njemackoj,austriji,monaku,kanadi...komunisti nisu?,a ko je onada?...ko?...ja cu van rec ko ,paradox je da su to jadni poljaci,jugoslaveni ,rusi,madari,bugari,koji su bizali od terora u njihovin komunisticki uredenin zemljama...i radili za koru kruva u kapitalistickim zemljama da bi uspili skolovat dicu u koja su ostala u komunizmu...placajuci jugoplastika rebatinke,700 dinara,dok su leviske kostale 800...jadni i bjedni bili i ostali.... :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1155)

  ljudi ocito ne mogu i ne zele znati..da ovi i oni prosli na vlasti..sa neznatnim izuzecima..pripadaju istom mentalnom sklopu..taj mentalni sklop..je medicinsko cudo..na ovim i sirim prostorima..ono je crno-bijele boje..nastao je ..stvaranjem..stare..preko nove ex drzave..pa sve do danas..u kratko..ono jedno drugo hrani..i to vjesto koriste..strani i domaci manipulatori..koristeci se metodama..zavadi pa vladaj..okoristi se..lazi..prevari..snadji se.
  .oni ne zele nikakav napredak misli..pravdu..jednakost prema zakonu..novac i vlast su im ideali i voditelji.. zivota do smrti..krv i mrznja hrana..oni se zapravo nitkoga i ne boje..lazno se mole ..sto vise anarhije..bolje im je..sve razlike gledaju kao da su protiv njih..lopovi se prave sudcima..pricaju o pravdi..neznalice znalcima..glupani govore i mudruju..
  treba se znati..ipak su oni manjina..od sebi slicni izabrani..vecina radi ..i ne mijesa se..place od smijeha..
  i ljudima se oni nametnu kao alternative..bez kojih se ne moze..i oni ih vec desetljecima biraju..na isti nacin..i razloga..interesa..
  zato dobiju ..sto su i zasluzili..nije kraj..idemo dalje u krug.. ;)

  oko 9 godina prije
 • Dijeta (Gost_3137)

  Zbog suše i dijete tribat će hitno ić sijat šenicu i sadit kunpir na selo. i kapulu i luk šta je priporučija Kerum. ko ima kakvog prasca hitno na klanje i suši brajo dok još moreš jer izgleda da neć bit ni dima za osušit. Još će ti ga oporezovat i dat u kolektivu.
  Nema kiše pa neče bit struje što će bit opravdanje za hitno povećanje cjene ko u doba MIlke Planinc.
  Kako je počelo neć bit mlika, cukra, čokolade i kafe a dici ćemo kupovat šećerne table.
  Svi na dijetu

  oko 9 godina prije
 • Elegancija\" (Gost_2123)

  Promatrajuči u podosta osoba čini se da su mnogi izgubili eleganciju.Naime nemaju struk ni muški a zadnje vrijeme i ženske osobe. Zato kako se najavljuje biti če politička dijeta i zasigurno če elegancija dobiti svoje mjesto a time će osobe koje to nisu biti i zdravije i bolje če se osječat a ne vuči se kao stare babe a tek zinili na svit.Vidite Engleze divota ih je gledati kao mmanekeni e to je popodnevni čaj i lagana večera.A mi nažderat se prije spavanja i ustanemo umorni ,grintavi i svašta.A kad dođemu u tu fazu valjda če gospodarstvo krenuti na bolje i moći ćemo ponovno malo više papati.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2136)

  ajde vidićemo ča će bit
  endem

  oko 9 godina prije
 • hzg (Gost_2211)

  zanimame oceli ova vlada ukinut sramotni zakon kojisu donili 2 tisuce g kadsu ljudima zabranili prikljucke vode samo onima koji nisu legalizilai svoj objekt ili kace onima koji nemaju gradevinske dozvole iskljucit sve prikljucke da pred zakonom smo svi isti

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6164)

  I tako Hrvati i dalje žive 70 godina u prošlosti. Ustaše, partizani, komunisti, antifašisti, fašisti,domobrani..., 2012 je na pragu. Pričajte o idejama kako bolje živit sutra a vi još na Kozari, Neretvi.... pa nema 20 živi svjedoka od onda. Naporno je više slušat iskrivljenu prošlost.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1161)

  Treba odmah započet sa drastičnim rezovima.
  Ukinut ministarstvo branitelja,ukinit financiranje
  svih udruga i udrugica,smanjit za 5o% financiranje svih stranaka i katoličke crkve,ukinit poticaje u poljoprivredi za one koji
  ne proizvode točno utvrđene kvote,nepotrebne
  i neisplative investicije zaustavit,smanjiti broj zaposlenih u državnoj upravi,naročito se riješiti uhljeba i parazita,smanjiti broj općina jer svaka selendra ima načelnika,tajnicu i službeno vozilo.Ima tu još sala koje treba ukloniti,treba nam ozbiljna dijeta.

  oko 9 godina prije
 • ima još (Gost_1161)

  Zaustaviti isplatu porodiljnih naknada,dječjih doplataka i socijanih davanja,i bilo kakvih davanja u Bosni i Hercegovini.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2233)

  uvesti kolhoz

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3602)

  Bravo za gosta 1155 , a ni humor gosta 2123 nije za bacit.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_640)

  1155 goste jako glupo, veoma reci neš kaj stoji

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8234)

  stoji kaj neš reci veoma,glupo jako ..brzo referen dum,..goste 640 ;)

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara