VEĆ SLIJEDEĆE GODINE PRVI PRIKLJUČCI NA VODOVODNU MREŽU
Stanovnici sjevernog dijela Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca, te sjeverozapadnog  dijela Kaštel Sućurca, u naredne tri godine napokon će dobiti pitku vodu iz vodovoda.

Na prometnicama Policijske uprave Splitsko-dalmatinske ovog četvrtka, 27. travnja, u vremenu od 10 do 17 sati policijski službenici PUSD u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, provoditi će pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa posebno usmjerene na sankcioniranje prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine. 

SANACIJA NOŽICE NASIPA I PRUŽNIH GRAĐEVINA
Zbog sanacije nožice nasipa i pružnih građevina pruga Oštarije – Knin – Split zatvorena je za promet između kolodvora Labin Dalmatinski i Kaštel Stari do 28. travnja. U tome razdoblju putnike će prevoziti autobusi umjesto vlakova:

TRIBINA SAVEZA ZA KAŠTELA
Ovog petka, 28. travnja, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću u 19 sati udruga Savez za Kaštela organizira tribinu na temu Uloga prostornih planova (GUP i PPU Kaštela) u razvoju grada Kaštela - aktualno stanje i perspektiva razvoja, na kojoj će se iznijeti temeljne odrednice prostornih planova grada Kaštela, te ukazati na određene dijelove koji onemogućuju daljnji razvitak grada Kaštela. 

ZA PROMJENE U REŽIMU PROMETOVANJA POTREBAN ELABORIRANI PROJEKT
Nakon što smo u ponedjeljak objavili tekst o stanju i traženjima građana u Turističkoj ulici u Kaštel Štafiiću, iz Gradske uprave Kaštela, od upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja, dobili smo odgovor na naše pitanje hoće li se nešto učiniti kako bi se stanje popravilo.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice, Cesta dr. Franje Tuđmana od broja 271 (Torac) do broja 211 (Giričić) – svi potrošači sjeverno i južno od Ceste dr.Franje Tuđmana, da će im zbog neodgodivh radova na vodoopskrbnom cjevovodu DN275 mm, biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 27. travnja u vremenu od 08ºº do 14ºº sati. Istog dana bit će smanjena isporuka vode svim potrošačima sjeverno i južno od Ceste dr. Franje Tuđmana od broja 465 u Kaštel Kambelovcu do broja 271 u Kaštel Gomilici.

NAJAVLJENI RADOVI
Prema najavama iz Elektrodalmacije ovog će četvrtka, 27. travnja, zbog radova na mreži niskog napona i trafostanici bez isporuke električne energije ostati dio stanovnika Kaštel Kambelovca.

ČEMPRESI U ULICI HRVATSKIH BRANITELJA „OSAKAĆENI“ REZIDBOM
Radost zbog najavljene rezidbe čempresa, koju su stanovnici ulice Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću s nestrpljenjem iščekivali, jer sa svakom burom strahuju hoće li neko od (pre)visokih stabala popustiti pod naletima vjetra  i završiti u nečijem dvoru, ili još gore na krovu, ipak je bila kratkog vijeka.

UNATOČ STALNIM UPOZORENJIMA, MINI DEPONIJI NA SVAKOM KORAKU
Premda se, gotovo pa svakodnevno, skretanje pozornosti na probleme odlaganja krupnog otpada i stvaranje malih deponija uzduž i poprijeko Kaštela čini pravi Sizifov posao, nada da ćemo probuditi svijest pojedinaca koji smeće ostavljaju gdje stignu, ipak prevlada.

FRLJIĆ JE U POTPUNOSTI USPIO PROKAZATI DRUŠTVO U KOJEM ŽIVIMO
Ako smo do sada samo mislili kako živimo u svijetu podjela, jučerašnji je dan u potpunosti razotkrio društvo u kojem danas živimo. Od političara koji skupljaju jeftine predizborne poene, prosvjednika koji su od HNK u životu do sada vidjeli samo fasadu, do gledatelja koji pjesmom misle kako će riješiti problem očite netolerancije koja nas razjeda.

Dani otvorenih vrata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije održavat će se od ponedjeljka, 24. do petka 28. travnja u atriju zgrade fakulteta (Matice hrvatske, 15). Idealna je to prilika svim zainteresiranima za upis na navedene studije da iz prve ruke saznaju sve informacije koje ih zanimaju, od uvjeta upisa do nastavnog plana i programa.

RITAM SEKCIJA UZ IZBJEGAVANJE KOTAČA AUTOMOBILA I MOTOCIKALA
I dok su Zadrani već na veliko komercijalizirali svoje Morske orgulje, Kaštelani su tek na počecima nastojanja da njihova Ritam sekcija u Turističkoj ulici u Kaštel Štafiliću dosegne makar dio svjetske popularnosti zadarskog prirodnog glazbala. Iako je put dug i popločan birokratskim zavrzlamama, Štafilićani se nadaju, a tome svjedoče i prve reakcije turista koji su tu boravili, da će  bubnjevi i ritam gitara u ulici specifičnog naziva, postati pravi hit.

U četvrtak i petak lokalno ukupno može pasti stotinjak litara kiše po kvadratnom metru

ČISTILO PETNAEST VOLONTERA
Protekle subote, prigodno na Dan planeta Zemlje, članovi udruge Trokut mladih Kaštela organizirali su 8. po redu Akciju čišćenja Kozjaka na kojoj se okupilo petnaest volontera s ciljem još jednog obračuna sa smećem i nadom da je to posljednji put, barem kad je riječ o ovoj lokaciji.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Ja ne vjerujem u Boga koji kažnjava. Ne vjerujem u instituciju koja promiče ono što mi ne pokazuje primjerom. Isto kao što ne vjerujem ni ljudima koji jedno čine, a drugo govore.

Mosor i Podmosorje, Perun, Podstrana, Solin, Split, Vranjic, Kaštela, Trogir, Čiovo, Brač, Šolta, Hvar, Vis, Svetac... samo je dio onoga što se može vidjeti s Kozjaka.

SVEČANOST U ZRAČNOJ LUCI U KAŠTELIMA
U subotu je na pistu Zračne luke Split u Kaštelima po prvi put sletio avion nizozemske aviokompanije KLM, na direktnoj liniji iz Amsterdama, a avionom Embraer 90, doletjelo je stotinjak putnika.

Radi puknuća cjevovoda DN 100 mm u Kaštel Starom došlo je do prekida vodoopskrbe potrošačima ulice Ivana Pavla II od broja 205 do broja 216, Županjske ulice - neparni brojevi od broja 27 do broja 37, a parni od broja 46 do broja 54, te Požeške ulice- kućni brojevi: 12, 14, 16 i 17. 

U suradnji sa Klubom žena liječenih na dojci Kaštela, Dušan Portatis Kovač kao predstavnik firme Nandika održat će predavanje o ljekovitim biljkama, njegovu utjecaju na zdravlje i primjeni u liječenju zloćudnih bolesti, alergija, probavnog sustava, bolesti kože i sl.

U sklopu akcije TISPOL u  nedjelju, 23. travnja od 9 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provesti će se operativna akcija Brzina. U akciji će biti zahvaćeni prekršaji  u odnosu na brzinu ali i svi ostali prekršaji koji dovode do nastanka prometnih nesreća i posljedica u njima, javljaju iz policije.

POVREMENO ZATVORENA PROMETNICA
Radovi na rezidbi čempresa, započeti ovog petka u ulici Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, nastavljaju se i dalje pa će privremena regulacija prometa biti na snazi i u subotu, 22. travnja te u ponedjeljak, 23. travnja,