hren
 

ZA KORISNIKE OD SUĆURCA DO STAROG
Korištenje komunalnih vezova na području cijele županije Splitsko – dalmatinske Županijska lučka uprava zadnjih godina nastoji konkretnije urediti, a u skladu s zakonskim propisima dio tih poslova preuzela je gradska tvrtka Zeleno i modro.

Obavještavaju se građani o početku provođenja radova zaštite bilja (čempresi), u svrhu suzbijanja gljivičnih bolesti, na području grada Kaštela. S radovima će se započeti utorak, 17. prosinca  u 5 sati ujutro.

PJESME DALMACIJE
Koncert Borisa Oštrića i Ribara, čiji je termin održavanja zbog nevremena prolongiran za dva dana, još jednom je pokazao da nedjelja navečer nije idealno vrijeme za privući veći broj publike u lukšićki Novi park.

NAJMLAĐI U PREDBLAGDANSKOM  OZRAČJU NOVOG PARKA U LUKŠIĆU
Dječji adventski program nastavio se i ove, treće adventske nedjelje uz nastupe Kaštelanskih mažoretkinja i mladih iz KUD-a Ante Zaninović . Na pozornici u Novom parku u K.Lukšiću plesali su i pjevali te tako uveselili sve koji su ih došli pogledati.

TREĆA NEDJELJA ADVENTA
U posebnom ozračju đardina u Kaštel Novom ove je nedjelje upaljena treća svijeća na gradskom adventskom vijencu, koja se naziva pastirska svijeća i simbolizira radost i veselje.

Sinoć je u lukšićkom Novom parku definitivno postojala neka tanka nit koja je povezivala srca vesele kaštelanske publike koja je uz Žeru pjevala kao jedan. Čini se da je vrijeme napokon odlučilo dati malo mira našim građanima te su se brojni Kaštelani odlučili svratiti na adventski nastup Crvene jabuke i zapjevati neke od najvećih hitova ovog popularnog sarajevskog benda.

ADVENT UZ NAJMLAĐE
Adventski program za djecu nastavio se i ove subote nastupima vrtićke djece i mlađih osnovnoškolaca. Uz pratnju svojih voditelja i podršku roditelja, bližnjih i prijatelja, plesali su, pjevali, glumili i recitirali na pozornici ''Adventske čarolije'' u Novom parku u Kaštel Lukšiću.

NEDJELJNI PROGRAM
Ove nedjelje, 15. prosinca, Kaštelane i goste očekuje bogat adventski program, od paljenja treće adventske svijeće, preko dječjeg programa do večernjeg koncerta Borisa Oštrića i Ribara.

UTRKA ZA SVE GENERACIJE
Na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca, u Kaštel Sućurcu će se u organizaciji oldtimer moto kluba Adria, 16. godinu zaredom održati utrka karića „Mašokarić“, a prijave zainteresiranih ekipa već su započele.

Dana 11. prosinca u Gradskoj knjižnici Sinj gostovali su Maja Alfirević, autorica priča u stihovima za djecu i djeca SAU ‘Putalj’ iz Kaštel Sućurca, koje vodi Jelena Elez.

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka organizira prikupljanje uzoraka mladog maslinovog ulja za analizu čiji rezultati će biti dostupni početkom veljače na manifestaciji Noć mladog maslinovog ulja 2020.

KONCERT U GOMILIČKOJ CRKVI
Publika u crkvi Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici ovog je petka u organizaciji gomiličkog župnika don Ante Čotića, imala priliku uživati u adventskom oratoriju „On će doći“, koji je za soliste, zbor, komorni puhački orkestar i orgulje, skladao don Šime Marović.

Čini se da se ove godine vremenske (ne)prilike trude biti što manje naklonjene Adventu u Kaštelima. Od samog otvorenja sva događanja u Novom parku praćena su kišom, vjetrom i niskim temperaturama tako da ni ovaj petak nije bio iznimka. Međutim, da se ne boje ružnog vremena, dokazali su naši najmlađi sugrađani koji su u veselom blagdanskom duhu dočekali svetu Lucu.

SUBOTA U KAŠTEL LUKŠIĆU
Zabavni program u kaštelanskoj Adventskoj bajci nastavlja se ove subote, 14. Prodinca,  prema utvrđenom rasporedu, s dijelom programa za najmlađe i dobrom zabavom uz glazbu za one nešto starije.

Ho, ho, ho, ufff, šta vam je uzak dimnjak, ho, ho, ho, cili sam se izgreba i ogaravija. Vidi, polukrvav - polugarav, a nepečen, midijum rer. Ho, ho, hoooo, ja sam Djed Izbornjak i nosim daroveee. Skuuuplljamo stare daroveee, staree televezore kupimooo, akomolutare skupljamooo... Ho, ho, hooo... Ha, ha, haadezeeee... Spavaj, mali!

Ovog petka uručena je glavna nagrada u nagradnoj igri „Zelena nagradna igra u Tommyju“ koja je promovirana sloganom „Jabuku uoči i u BMW uskoči“. Nagrada igra ove godine je oborila sve rekorde, u 7 tjedana nagradnu igru zaigralo je preko 100.000 kupaca širom Hrvatske koji su poslali preko 300.000 kodova za nagradno izvlačenje.

BIKERI, ŽUPANIJA I GRAD
Među ustanovama koje je ovog dana pohodila,Sveta Luce  tradicionalno je bila i u gostima u centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama, a s njom su i ovog puta stigli predstavnici Županije Splitsko – dalmatinske, Grada Kaštela te prijatelji bikeri.

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od kraja kalendarske jeseni, odnosno početka kalendarske zime. Od jučer vremenske prilike barem malo podsjećaju na ranu zimu. U unutrašnjosti zemlje pada prvi snijeg, a snijega ima i u planinama Dalmacije. Još obilniji snijeg u planinama past će danas u drugom dijelu dana, no to bi moglo biti sve od “zime” sljedećih desetak dana.

OTVORIMO SRCE SPASITELJU
Župna crkva Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici mjesto je održavanja adventskog koncerta „On će doći“, koji će se upriličiti ovog petka, 13.prosinca, s početkom u 19 sati.

Koncertni i scenski program Adventske bajke u Novom parku u Kaštel Lukšiću nastavlja se ovog petka, 13. prosinca, na blagdan Svete Luce, programom za najmlađe u poslijepodnevnim te koncertom zabavne glazbe u večernjim satima.