Croatian English French German Italian Spanish

 

U DRUŠTVU PRIJATELJA
Trodnevnim događanjima planinari HPD Malačka iz Donjih Kaštela proteklog su vikenda proslavili 20. rođendan svog društva, a u proslavi su im se pridružili brojni prijatelji i suradnici s kojima dva desetljeća dijele slične aktivnosti i ljubav prema prirodi.

RADOVI NA CJEVOVODU
Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog, ulice Bruna Bušića, Bana Jelačića, 141. brigade, Ninska, Maslinarska, Lečevačka, 4. gardijske brigade i Sv. Nikole Tavelića, da će zbog neodgodivih radova na cjevovodu biti prekinuta opskrba vodom u petak, 20. siječnja, u vremenu od 8 do 13 sati.

SANKCIONIRANO 66 PJEŠAKA
Prema prethodnoj najavi, jučer od 10 do 13 sati na području PU splitsko-dalmatinske provedena je akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje pješaka i prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka. Tom prilikom policijski službenici su sankcionirali ukupno 66 pješaka i 16 vozača koji su počinili prekršaje na štetu pješaka.

NAJAVLJENI RADOVI
Prema informacijama iz Elektrodalmacije, u petak, 20. siječnja, bit će privremeno prekinuta opskrba električne energije u Kaštel Lukšiću za potrošače Ceste dr. F. Tuđmana (potrošači južno od osnovne škole), u vremenu od 9 do 12 sati.

 

RUBRIKA U KOJOJ TRAŽIMO ODGOVORE NA VAŠA PITANJA
Ovotjedne odgovore na vaša postavljena pitanja dobili smo iz gradskih upravnih odjela za komunalu i urbanizam te iz agencije Eko Kaštelanski zaljev, a koje su nam dostavili pročelnici Marija Pelivan i Boris Škara te izvršni direktor Eko agencije, Danijel Kukoč.

PREDAVANJE - ČETVRTKOM U DVORCU O KAŠTELIMA
Drugo u nizu najavljenih tematskih predavanja u organizaciji Rotary kluba Kaštela, pod nazivom Hotel Susjedstvo, održat će se u četvrtak, 19 siječnja, s početkom u 18.30 sati, u izložbenom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, prvenstveno privatne iznajmljivače, vlasnike apartmana i kuća za odmor te sve turističke djelatnike.

TEHNIČKI PROBLEMI NISKIH TEMPERATURA
Ako je suditi prema podacima koje je objavila tvrtka Vodovod i kanalizacija, pretpostavlja se da su Kaštelani, od svih gradova i mjesta u okružju, najozbiljnije shvatili upozorenja nadležnih i primijenili sredstva osiguranja vodovodnih instalacija uoči dolaska niskih temperatura pa je u Kaštelima zabilježen najmanji broj intervencija  službi VIK-a.

RADOVI NA CJEVOVODU
Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Lukšića, ulica Put sv. Lovre, da će zbog neodgodivih radova na cjevovodu biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 19. siječnja, u vremenu od 8 do 13 sati.
Mole se  potrošači da osiguraju potrebne zalihe vode za potrebe kućanstva i poslovnih prostora. Također, moli se da se ne koriste uređaji za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodovodne mreže.

OVE SUBOTE U PRODAJNOM CENTRU KAŠTELA
Klub žena liječenih na dojci Kaštela obilježit će 10. hrvatski Dan mimoza u subotu, 21. siječnja, u galeriji prodajnog centra Kaštela od 10 do 13 sati. Tom prilikom članice kluba dijelit će edukativne brošure.

ZA MASLINARE
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, zajedno sa Udrugom maslinara Kaštela "Mastrinka" organizira edukaciju "Održiva uporaba pesticida" o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama.

NA PODRUČJU PU SPLITSKO-DALMATINSKE
U srijedu, 18. siječnja, u vremenu od 10 do 13 sati, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, koje će biti posebno usmjerene na prekršaje pješaka, kao i prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

ZA INVESTITORE I VLASNIKE ZEMLJIŠTA
Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Kaštela uputio je strankama u postupku  javni poziv za uvid u spis predmeta, koji mogu obaviti 26. siječnja u Kaštel Sućurcu.

Iako se neće ponoviti velike hladnoće od prošloga tjedna, hladno će se u Dalmaciji zadržati i u danima pred nama.

Iz Gradske uprave Kaštela obavještavaju građane Rudina da će u subotu i nedjelju,21. i 22. siječnja, u vremenu od osam do 17 sati za promet privremeno biti zatvorena ulica Put Žabic. Regulacija prometa će biti postavljena zbog obavljanja radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda, a osobna vozila će se propuštati po potrebi.

ZA UDRUGE, INSTITUCIJE, USTANOVE, VJERSKE ZAJEDNICE, TRGOVAČKA DRUŠTVA, OBRTE I FIZIČKE OSOBE
Grad Kaštela je objavio Javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u društvenim djelatnostima: tehničke kulture i sporta te djelatnosti udruga građana, institucija, ustanova i vjerskih zajednica grada Kaštela za 2017. godinu.

Ove je nedjelje u dvorani kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu održana plesna manifestacija pod nazivom Dobar dan godino nova. Manifestaciju je organiziralo Kulturno umjetničko društvo Korak iz Kaštel Kambelovca kroz sekciju mažoretkinja.

Prije dvadeset i pet godina, 15. siječnja 1992. godine, dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice formalno je priznalo Hrvatsku, i Sloveniju, kao samostalne i neovisne države. Odluka je jednoglasno donesena na sastanku članica 17. prosinca 1991. godine, a stupila je na snagu 15. siječnja 1992. godine.

U okviru u okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala natječaj iz podmjere 6. 1 „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.

ALO, ŠOFER, IMA IZAĆ
Ima li ovoga igdje na svijetu? Pogledajte ovu sramotu - grade autobusnu stanicu usred raskrižja i točno na ulazu u moju obiteljsku kuću. U moj dvor. Ovako nešto prometne znanosti ne pamte. 

PREDVIĐENO TRAJANJE RADOVA JE DVA MJESECA
Iz Gradske uprave primili smo obavijest kojom se obavještavaju građani da će od ponedjeljka, 16. siječnja u ulici Bana Jelačića (bivši Zagorski put) u Kaštel Starom, biti postavljena privremena regulacija prometa zbog radova na dijelu državne ceste D8, poddionica Kaštel Gomilica – Kaštel Stari.

ZA INVESTITORE I VLASNIKE ZEMLJIŠTA
Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Kaštela uputio je strankama u postupku  javni poziv za uvid u spis predmeta, koji mogu obaviti 24. siječnja u Kaštel Sućurcu.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..
Gost_8089
Poštovani, Edukacija "Održiva uporaba pesticida" generalno ima 3 modula: za profesionalne korisnike, za distributere i za savjetnike. ...