OLIMPIJSKI FESTIVAL NAJMLAĐIH
Na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilici ovog je četvrtka gorjela prava olimpijska vatra. Upalila su je djeca, predstavnici pet kaštelanskih dječjih vrtića, sudionici ovogodišnjeg Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Vatra je ugašena po završetku festivala, na kojem je ove godine najbolja bila ekipa dječjeg vrtića Maslina.

O SUĆURAČKIM PLANINARIMA
Film će prikazati priču o 70 godina planinarskog društva Kozjak, ispričana kroz iskustva i sjećanja najstarijih članova društva kao i onih najmlađih. Stari arhivski snimci i fotografije napokon će biti prikazani mladim generacijama planinara kao i široj javnosti putem dokumentarca koji bi se premijerno prikazao početkom 2019. godine, koja obilježava 70. rođendan planinarskog društva „Kozjak“ iz Kaštel Sućurca.

TIJEKOM GODINA STANJE POJELO PROJEKT
Izgradnja brze ceste kroz Kaštela, podijeljena u nekoliko faza, trajala je dugi niz godina, a njen završetak trebao je donijeti uklanjanje brojnih problema u prometu, smanjiti gužve i prometnicu učiniti sigurnijom. Većina radova na prometnici je završena, sva četiri traka puštena su rad, no problemi nisu nestali, samo su promijenili oblik.

STARE IGRE I ATRAKTIVNE BORBE
Ove nedjelje, 28. svibnja, Radošić će ponovo ugostiti sudionike i posjetitelje 24. Seoske Olimpijade i bikijade Radošić 2017., kao i godinama ranije na prostoru Bik Commerca, u zaštićenom spomeniku prirode, stoljetnoj šumi hrasta medunca.

KAD SE AUTOM ŽELE DOVESTI DO UČIONICE

Kada su prije tri godine učenici uselili u novu zgradu škole Bijaći, većina Kaštelana obrušila se na nadležne zbog činjenice da je novi prometni režim uvjetovao veći protok vozila ulicom južno od škole pa su svi bili zabrinuti za sigurnost djece, no dio onih koji su tada dizali glas, danas rade upravo ono za što su optuživali druge, prometnim neredom ugrožavaju djecu koja tu školu pohađaju.

UZ PODRŠKU PROFESORA, RIBARA, GRAĐANA I VLASTITOG POGONA
U subotu, 27. svibnja u vremenu od 8.30 do 12.00 sati Srednja škola Braća Radić organizira akciju čišćenja plaže  u Kaštel Štafiliću  na području  plaže Bile.  U akciji, osim učenika i zaposlenika škole, sudjeluju  ribari rekreativci ŠRD-a Nehaj te Vlastiti pogon grada Kaštela.

ŠTO SU VAM NADLEŽNI ODGOVORILI
Nakon predizborne stanke, ovog tjedna nastavljamo s redovnom rubrikom u kojoj nadležni odgovaraju na pitanja čitatelja. U nastavku pogledajte što su odgovorili pročelnica za komunalu Marija Pelivan i Mislav Vučković iz Hrvatskih cesta.

PRVI ZAJEDNIČKI SUSRET SVIH DELEGACIJA PARTNERSKIH GRADOVA PRIJATELJA
Grad Kaštela i Poljski grad Pszczyna sporazum o partnerstvu potpisali su 03. ožujka 1997. godine, a ove godine obilježavaju dvadesetu obljetnicu prijateljstva i suradnje.

PU Splitsko-dalmatinska obavještava sve sudionike u prometu da će se u četvrtak, 25. svibnja od devet do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačana akcija u prometu, usmjerena na prekršaje počinjene od strane pješaka, kao i prekršaje koje vozači čine na njihovu štetu.

PREDSTEČAJNA NAGODBA
Na Trgovačkom sudu pokrenuta je predstečajna nagodba, ‘Europski obalski autoprijevoznik’ (ECA) od Hajduka traži pristanak na isplatu u ratama dugovanja na ime sponzorstva.

RAZVIJANJE OLIMPIJSKOG DUHA
Nakon što su prošlog tjedna pokazali svoju spretnost izvodeći vježbe na Maloj vatrogasnoj olimpijadi, najmlađi Kaštelani ovog će četvrtka, 25. svibnja, s početkom u 17 sati, na igralištu GOŠK-a u Kaštel Gomilici, pokazati brzinu i spretnost na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Kaštela.

NAJAVLJENI RADOVI
Prema najavama iz Elektrodalmacije ove će srijede, 24. svibnja, zbog radova na mreži niskog bez isporuke električne energije ostati dio stanovnika Kaštel Kambelovca.

DVANAEST NOVIH DOZVOLA
U ponedjeljak, 22. svibnja, na službenim stranicama Grada Kaštela objavljen je javni poziv za sve zainteresirane koji se na području grada žele baviti autotaksi prijevozom, prema kojem će Grad izdati 12 novih dozvola za obavljanje ove djelatnosti na period od 10 godina.

NOVI VAL VRUĆINA MOGUĆ JE NA SAMOM KRAJU SVIBNJA
Zadnja dekada svibnja donosi nam nastavak topline. Početak tjedna obilježilo je pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, većinom uz slab vjetar. Sudeći prema prognostičkim kartama, tako će se zadržati do kraja tjedna, pa i do kraja mjeseca. Dojam stabilnog kasnoproljetnog vremena tek će ponegdje poremetiti pokoji prolazan pljusak.

VATRENA MLADOST
Poligon vatrogasnog doma u Kaštel Sućurcu u subotu je „okupiralo“ 26 ekipa, koje su sudjelovale na 4. natjecanju vatrogasnih grupa – Fire combat, u organizaciji DVD-a Mladost pod nazivom „Vatrena mladost“, a kraj natjecanja dočekan je s oborenim državnim rekordom za što je zaslužna ekipa profesionalne vatrogasne postrojbe Zračne luke Split u Kaštelima.

Pristala sam jer već par mjeseci nisam radila i nisam imala sredstava za uzdržavanje svoje dvoje djece koja su se tada školovala. Bez obzira koliko bismo zaradile, sve smo dijelile popola kao i troškove struje, stanarine, vode...

ZAVRŠENA 8. MALA VATROGASNA OLIMPIJADA KAŠTELA
Preko dvjesto djece kaštelanskih vrtića i pedesetak odgojitelja u petak su sudjelovali na Maloj vatrogasnoj olimpijadi, osmoj po redu na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilic u organizaciji DVD-a Kaštel Gomilica i DV Kaštela. Podijeljeni u 28 natjecateljskih ekipa u igrama koje su zahtijevale spretnost i brzinu i ovu je godinu najbolja bila ekipa iz DV Pčelica, s toga su pobjednički pehar dobili u trajno vlasništvo.

ZAVRŠENI RADOVI, ULICA PUŠTENA U PROMET
Iz Gradske uprave Solin te Županijske uprave za ceste informirali su javnost kako se danas ponovno u promet pušta Ulica Stjepana Radića u Solinu, a ponovna uspostava prometa od Bilankuše prema jugu, posredno bi u narednim danima trebala smanjiti gužve na solinskoj Širini.

FIRE COMBAT U SUĆURCU
Ove subote, 20. svibnja, na poligonu vatrogasnog doma u Kaštel Sućurcu, s početkom u 12.30 sati, održat će se 4. Kup HVZ-a trećeg kola natjecanja vatrogasnih grupa - fire combat.

NATJECANJE U BRZINI I SPRETNOSTI ZA NAJMLAĐE
Ovog petka, 19. svibnja, na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilici, s početkom u 17 sati, u organizaciji DVD-a Kaštel Gomilica i DV Kaštela, a u povodu mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, održat će se 8. Mala vatrogasna olimpijada Kaštela, u kojoj će sudjelovati dvjestotinjak djece predškolskog uzrasta.

ZALAŽU SE ZA JEDNO, A RADE UPRAVO SUPROTNO
Što se predizborna kampanja više zahuktava i bliži dan lokalnih izbora, (ne)stranački kandidati koji pretendiraju na čelna mjesta u gradovima, općinama i županijama, sve češće nam se smiješe sa svih strana. Kako bi se ono u narodu reklo, samo što iz paštete ne iskaču.