hren

planinari skola mala

Ovog vikenda Kozjak su okupirali brojni izletnici, a među onima koji su savladavali staze ponad Kaštela bili su i polaznici dvije opće planinarske škole, one HPD-a Kozjak i one HPD-a Malačka. Kao i svake godine i ove se godine na poziv ova dva kaštelanska planinarska društva odazvao značajan broj poklonika prirode, planinarenja i različitih aktivnosti u prirodi, među kojima su predstavnici oba spola te različitih generacija.

Opširnije...

kolektor

Tvrtka Strabag danas je započela sa radovima na kolektorima u Kaštel Starom na kolektoru F-57.8.1 u Ulici Bruna Bušića 12, te na kolektoru F-57.8.2 u  Ulici Bruna Bušića 22, a u srijedu će početi radove na kolektoru F-57.5 u Ulici bana Jelačića 32.

Opširnije...

voda2

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice; Kraljice Jelene (parni brojevi od 38 do 74 i neparni brojevi od 15 do 35) i Put Lisičina (neparni brojevi od 27 do 57 i broj 26) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 21.09.2021. (utorak) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

netko te ceka

U sklopu aktivnosti ROADPOOL i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu u utorak, 21. rujna 2021. Policijska uprava splitsko-dalmatinske u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom  županijom provest će preventivno-represivnu  akciju u prometu  naziva   #NetkoTeČeka.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 117 obrađenih testova danas je 16 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8, Imotskog 1, Kaštela 1, Makarske 1, Omiša 1, Solina 1 i Muća 3 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

cjepivo

U posljednja 24 sata zabilježena su 264 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.518. Među njima je 695 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 85 pacijenata.

Opširnije...

napad aerodrom

JAKŠA TRANFIĆ – DOKUMENT JEDNOG VREMENA
Domovinski rat bio je obrambeni rat za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga, ekstremista u Hrvatskoj, JNA te Srbije i Crne Gore. Domovinskomu ratu prethodila je pobuna dijela srpskoga pučanstva u Hrvatskoj, koja je izbila u kolovozu 1990. Oružani sukobi počeli su izbijati u travnju 1991., da bi od kolovoza 1991. prerasli su u izravnu agresiju iz Srbije.

Opširnije...

13.07.2019., Kastela, Aerodrom - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao na svecanosti otvorenja obnovljenog i prosirenog putnickog terminala Zracne luke Split, projekta vrijednog 450 milijuna kuna. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako smo već zagazili u drugu polovinu rujna, ako je suditi prema prometu u zračnoj luci na Resniku, turistička sezona u Dalmaciji i dalje traje. Dokaz tome je da je ovog vikenda kroz zračnu luku u Kaštelima prošlo150 zrakoplova i oko 32 tisuće putnika.

Opširnije...

zaninovic

Rujan je mjesec kada se članovi različitih kulturno-umjetničkih društava vraćaju svojim redovnim obvezama vježbanja i probi, a najčešće je to i vrijeme kada svi oni vrše upis novih članova. Tako je i u KUD-u Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca, koji su se nakon radnog ljeta i nastupa na različitim kulturnim događanjima vratili svojim uobičajenim aktivnostima. 

Opširnije...

voda2

Prvog dana sljedećeg tjedna, u ponedjeljak, 20. rujna, prema informacijama iz VIK-a, privremeno će biti prekinuta opskrba vodom dijelu potrošača u Kaštel Starom i Kaštel Novom i to u vremenu od 8 do 17 sati. 

Opširnije...

struja

Potrošači električne energije, na području sjeverno od Ceste dr. Franje Tuđmana na Resniku u Kaštel Štafiliću, kao i potrošači u ulici Put Gajina u Kaštel Sućurcu, u ponedjeljak, 20. rujna, privremeno će biti isključeni iz elektro mreže.

Opširnije...

coronavirus 3Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1372 obrađena testa danas je 178 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

covid testNa početku vikenda u Hrvatskoj je testirana 9.621  od čega je tijekom zadnja 24 sata zabilježeno 875 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.286 osoba.

Opširnije...

samopopisivanje

DO SADA SE SAMOPOPISALO POLA MILIJUNA OSOBA
Do polovine jučerašnjeg dana u Hrvatskoj se samopopisalo nešto manje od pola milijuna osoba, točnije njih oko 464 tisuće. Samopopisivanje na ovom popisu stanovništva provodit će se do 26. rujna, a potom će na teren izaći popisivači.Cijeli postupak ponekad omogućuje i pojavu prevaranata te su nadležni uputili upozorenje građanima o nužnosti dodatnog opreza. 

Opširnije...

volonteri mala

PRIKUPLJALA SE SREDSTVA ZA OBNOVU ŠKOLE U PETRINJI
Danas su se u splitskom Đardinu održali 24. Dani volonterskog rada, humanitarno-prodajna manifestacija, koja je okupila tridesetak udruga i javnih ustanova, kao i velik broj volontera, a među njima su bili i mladi članovi udruge Sv. Jeronim iz Kaštela.

Opširnije...

radovi znakovi

U GOMILICI, SUĆURCU I NOVOM
Prema obavijestima iz Vodovoda i kanalizacije, Strabaga te Cestara, sljedećeg tjedna započinju radovi na kanalizacijskim kolektorima u Gomilici i Novom, kao i pripreme za građevinske radove  na sjeveru Sućurca. 

Opširnije...

covid pandemija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom zadnja 24 sata, obavljeno je testiranje 1376 osoba i utvrđeno je 230 novooboljelih osoba, stoji u izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. U navedenom razdoblju, u KBC-u Split preminula je jedna osoba zaražena virusom Covid-19.

Opširnije...

covid test

Tijekom zadnja 24 sata zabilježeno je 1.455 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je u Hrvatskoj sada ukupno 8.446 aktivnih slučajeva. Među njima je 658 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 80 pacijenata. Preminulo je 12 osoba.

Opširnije...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dislocirani odjel glazbene škole „Josipa Hatzea“ u Kaštelima, ovog je tjedna započeo s upisima na tečaj početnog solfeggia,  na koji se zainteresirani učenici mogu prijaviti bez polaganja prijemnog ispita, do popunjenosti upisnih kvota, a preporuka je da se na tečaj upisuju djeca koja pohađaju 1. ili 2. razred redovite osnovne škole.

Opširnije...

krv darivanje

Ovog četvrtka u Kaštel Gomilici, u organizaciji GDCK Kaštela i DDK Adriachem, provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 48 osoba, no jedna osoba zbog zdravstvenih razloga bila je odbijena te je prikupljeno 47 doza dragocjene tekućine.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij