DVODNEVNO DRUŽENJE PLANINARA I GRAĐANA
Hrvatsko planinarsko društvo „Malačka" Donja Kaštela poziva sve građane na proslavu obilježavanja dvadeset druge godišnjice postojanja i kontinuiranog djelovanja, koja će se održati u domu na Malačkoj ove subote i nedjelje, 19.i 20. siječnja.

POTHODNIK U NOVOM I DALJE PUN VODE
Nakon punih 26 dana nadležni iz Hrvatskih cesta popravili su upravljački ormarić na cesti D8 u Kaštel Novom, koji je uništen u prometnoj nesreći, a zbog čega svih ovih dana na tom području nije radila javna rasvjeta kao ni pumpe kojima se voda crpi iz tamošnjeg pothodnika. Iako je napravljen novi ormarić, muke za sve one koji koriste pothodnik kao prometnu komunikaciju između južnog i sjevernog dijela Kaštel Novog i Kaštel Štafilića, nastavljaju se i dalje.

Sutra, 18. siječnja, od 9 do 12 sati, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija „Pješak“. Akcija će biti posebno usmjerena na prekršaje koje čine pješaci, ali i na prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

KONCERT U SUBOTU U SPLITU
Rotary klubovi Split, Kaštela i Solin, ove subote, 19. siječnja, organiziraju humanitarni koncert u sklopu akcije  “Zajedno za najmlađe”, koji će se, s početkom u 21 sat održati u klubu Judino drvo u Splitu.

OVE SUBOTE U ORGANIZACIJI KLUBA ŽENA LIJEČENIH NA DOJCI
Klub žena liječenih na dojci Kaštela obilježit će 12. hrvatski Dan mimoza u subotu, 19. siječnja u galeriji prodajnog centra Kaštela od 10 do 14 sati.

U četvrtak 10. siječnja Hrvatska zajednica županija je otvorila kreativni natječaj EU2ME kojim se želi potaknuti mlade da sami stvaraju i razmišljaju o Europskoj uniji, kao i svim pozitivnim aspektima koje je članstvo u Europskoj uniji donijelo Republici Hrvatskoj. Ovaj kreativni natječaj dio je projekta CROSSOVER kojeg Hrvatska zajednica županija provodi u sklopu programa Europa za građane.

U SKLOPU PROJEKTA CO-EVOLVE
„Prilagodba klimatskim promjenama u obalnom području“, naziv je konferencije koja će se održati u utorak 22. Siječnja, u dvorcu Vitturi u  Kaštel Lukšiću, a domaćin konferencije, u sklopu projekta CO-EVOLVE, je javna ustanova RERA Splitsko-dalmatinske županije.

Još samo do kraja ovog tjedna možete se prijaviti na Javni poziv za financiranje programa i projekata u kulturi od javnog interesa za Grad Kaštela za 2019. godinu.

Hrvatska je 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata zemlja i uspostavila je diplomatske odnose s Njemačkom, državom koja je odigrala bitnu ulogu u priznavanju Hrvatske u svijetu založivši svoju sveukupnu političku i gospodarsku težinu kako bi pokrenula pasivnu Europu i potaknula ostalih jedanaest članica Europske zajednice da priznaju neovisnost i suverenitet RH.

Radovi na uređenju obalne šetnice na Štaliji u Kaštel Starom, započeti  još prošlog proljeća, nastavljeni su proteklih dana rušenjem postojećeg, starog zida uz prometnicu kao i istočnog zida parka Đardin te sanacijom oborinskih šahti koje se nalaze na tom dijelu plaže.

ZAVRŠNICA U NEUMU U OŽUJKU
Manifestacija Noćnjak 2019., u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, ove godine održat će se u Splitu i Neumu tijekom mjeseca ožujka.  Dostavljanje uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od maslina, započelo je u prosincu, a prvotne rokove za dostavu uzoraka koji su bili sredinom siječnja, organizatori su produžili za tjedan dana.

Dosadašnji tijek siječnja pamtit ćemo po prvoj zimi. O tome koliko je bilo bure najbolje svjedoči podatak da su u prvih deset dana siječnja u svim danima zabilježeni olujni udari bure. Temperature zraka su bile niže od prosjeka za dio godine.

PET GODINA NAKON UKIDANJA
Od travnja ove godine, hotelijerima, iznajmljivačima obiteljskog smještaja i ugostiteljima više neće na vrata kucati osam-devet različitih inspektora koji kontroliraju svaki svoj dio poslovanja.

ZA MIRNIJI ODMOR TURISTA ALI I DOMAĆINA
Zakonskim propisima utvrđeno je da lokalne samouprave mogu donijeti odluke o privremenim zabranama izvođenja pojedinih građevinskih radova na svom području u određenom vremenskom razdoblju, a tu zakonsku mogućnost već nekoliko godina koriste i Kaštela, a u cilju zaštite i razvoja turizma.

U POVODU DANA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA HRVATSKE
Udruga antifašističkih boraca i antifašista Kaštela ove je subote bila domaćin projektu “Od pobjede 1945. do pobjede 1995.“, u sklopu kojeg je postavljena izložba ratnih fotografija NOR-a i Domovinskog rata te održan prigodni okrugli stol, a sve u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

RADOVI NA MREŽI
Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži u ponedjeljak, 14. siječnja, bez struje će biti dio potrošača u ulici Vele njive u Kaštel Starom. Isto tako, bez struje će u utorak, 15. siječnja biti potrošači u ulici Zagorski put.

U sklopu projekta „Od pobjede 1945. do pobjede 1995.“, danas se u Domu hrvatskih branitelja u Kaštel Sućurcu održava izložba ratnih fotografija iz NOR-a i Domovinskog rata. Početak je u 10.30 sati.

ŠTO TREBAM ZNATI PRIJE UPISA NA FAKULTET?
Budući studenti i studentice, pred vama je nekoliko mjeseci donošenja važnih životnih odluka, no nemojte da vas to straši, poručuju iz Kluba mladih Split.

POTPISANI UGOVORI
Radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže u Kaštelima, u sklopu projekta Eko Kaštelanski zaljev, od sljedećeg tjedna se intenziviraju. Kreće se s radovima u ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću, o čemu su danas ugovor potpisali gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, izvršna direktorica Eko agencije Tina Ćuk te direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta.

LJUBAV I BRIGA PRED, ZA VRIJEME I NAKON PORODA
Vjerojatno se većina čitatelja pročitavši naslov ovog teksta zapitala što je zapravo doula. Sama riječ doula dolazi iz grčkog jezika i znači - žena koja služi, a sada se taj naziv koristi za educiranu i iskusnu profesionalku koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i nakon poroda; ili koja pruža emocionalnu i praktičnu potporu tijekom razdoblja babinja.

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije i vodoopskrbe u ulicama Podlukovo i Podmeje te spojevi za ulice Gaji i Mila Gora u Kaštel Gomilici, počinju u ponedjeljak, 14. siječnja, zbog čega će ulicama u potezu odvijanja radova biti otežan promet, javlja Grad Kaštela.