kastelanski tici

Za sve one koji vole pjevati i žele svoje pjevanje prezentirati, a pripadaju uzrastu od trećeg do osmog razreda osnovne škole, gradski dječji zbor Kaštelanski tići organizira audiciju koja će se održati u petak, 21. siječnja.

Opširnije...

struja2

U četvrtak, 20. siječnja, zbog planiranih radova na mreži niskog napona, nekoliko sati bez struje će biti potrošači u dvije ulice u Kaštel Novom te jedne ulice u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

parking aerodrom

Nakon gotovo tri godine od kad je priveden kraju projekt proširenja putničkog terminala Zračne luke Split u sklopu kojeg je napravljen i novi južni parking za automobile, tek početkom ove godine krenulo se s naplatom parkiranja.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Kambelovca; Nakide; Cesta dr.Franje Tuđmana (626-634) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 20.01.2022. (četvrtak) u vremenu od 8 do 17 sati. U istom vremenu bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina; Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni od 1 do 7);Cesta pape Ivana Pavla II (neparni od 285 do 293).

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2561 obrađenog testa danas su 1532 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 666, Kaštela 141, Hvara 22, Imotskog 23, Makarske 60, Omiša 50, Sinja 68, Solina 80, Starog Grada 12, Supetra 13, Trilja 11, Trogira 42, Visa 8, Vrgorca 33, Vrlike 1, Bola 15, Baške Vode 10, Brela 3, Dicma 6, Dugog Rata 30, Dugopolja 19, Gradca 5, Hrvaca 6, Jelse 12, Klisa 14, Lokvičića 4, Lovreća 4, Marine 3, Milne 1, Muća 6, Nerežišća 3, Okruga 7, Otoka 8, Podbablja 12, Podgore 7, Podstrane 39, Postira 8, Prološca 22, Pučišća 7, Runovića 2, Segeta 12, Selca 5, Šestanovca 4, Šolte 2, Tučepi 14, Zadvara 1, Zagvozda 2 i Zmijavaca 2.

Opširnije...

covid

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10.427 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 56.208. Među njima je 1.796 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 204 pacijenta.

Opširnije...

virtual

Pandemija koronavirusa već dugo vremena dominira vijestima, društvenim mrežama i svakodnevnim životom.  Putovanja unatoč tome ostaju temelj globalne povezanosti. Čovječanstvo je u borbi protiv istog neprijatelja ujedinjeno. Unatoč ograničenom kretanju, istraživanje muzeja, knjižnica i kulturnih spomenika ne mora nužno prestati, a mi vam donosimo virtualno putovanje Kaštelima koje možete poduzeti iz udobnosti svog doma.

Opširnije...

putovanje

A u izolaciji je već drugi dan i Novak Đoković no ne zbog zaraze – izbjegava medije nakon fijaska s Australian Openom. Ali ne morate do daleke Australije da bi vam korona pravila poremetila planove za ulazak u stranu zemlju. Dovoljno je otići i u susjedne zemlje. Valentina Baus donosi na koja pravila morate pripaziti ako putujete u određene europske zemlje.

Opširnije...

pozar stafilic

Dežurni vatrogasci DVD-a Kaštela večeras su, u 20.40 sati, dobili dojavu o manjem požaru u ulici južno od škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću te su na intervenciju odmah izašla trojica vatrogasaca s jednim vozilom, koji su požar lokalizirali u 21 sat, a ubrzo ga i potpuno ugasili.

Opširnije...

malacka planinari mala

HPD MALAČKA
Četvrt stoljeća u nečijem životu nije mnogo, ali kada je taj život ispunjen brojnim aktivnostima i kada kroz njega prolaze brojni ljudi sa svojim osobinama, prepuni energije i avanturizma, onda je 25 godina mnogo više. A upravo 25 ispunjenih godina od kojih svaka ima svoju priču, ovih je dana proslavilo Hrvatsko planinarsko društvo Malačka iz Donjih Kaštela i to na već tradicionalan način, pješačkom turom od Labina do Malačke, uz druženje i dobre želje svih sudionika tog događanja.

Opširnije...

promet2

Splitski Promet danas je na svojim stranicama objavio kako zbog povećanog broja vozača pozitivnih na virus Covid-19 kao i onih u samoizolaciji, dolazi do reduciranja voznog reda, pri čemu će biti ukinuti pojedini polasci na nekima od autobusnih linija pa tako i na liniji broj 38.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2135 obrađena testa danas su 1244 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 495, Kaštela 98, Hvar 16, Imotskog 19, Makarske 44, Omiša 47, Sinja 42, Solina 101, Starog Grada 9, Supetra 10, Trilj 15, Trogira 35, Visa 2, Vrgorca 15, Vrlike 4, Bola 7, Baške Vode 6, Brela 6, Dicma 8, Dugog Rata 26, Dugopolja 6, Gradaca 1, Hrvaca 5, Jelse 15, Klisa 6, Lećevice 1, Lokvičića 1, Lovreća 13, Marine 11, Milne 11, Muća 2, Nerežišća 6, Okruga 8, Otoka 10, Podbablja 19, Podgore 13, Podstrane 36, Postira 6, Prgometa 2, Primorskog Doca 2, Proložca 14, Pučišća 4, Runovića 3, Segeta 14, Selca 6, Sutivana 4, Šestanovca 2, Šolte 2, Tučepi 8, Zagvozda 2, Zmijavaca 2, Ciste Provo 4.

Opširnije...

testiranje

PACIJETI ĆE OD SVOJIH LIJEČNIKA DOBITI UPUTU ZA TESTIRANJE
Liječnici obiteljske medicine pri Domu zdravlja dobili su brze antigenske testove u svoje ambulante, kako bi mogli testirati pacijente za koje sumnjaju da imaju zarazu virusom covid-19. Hoće li kaštelanskih doktori obavljati testiranje u ambulantama, malo je vjerojatno. Razlog su uvjeti, što je potvrdio županijski ravnatelj Marko Rađa, no on se nada da bi mogli oformiti punkt za testiranje u Sućurcu.

Opširnije...

riva mrlje

Stanovnici Kaštel Starog, kao malo tko u Kaštelima mogu se pohvaliti projektom izgradnje lučice i nove obale, odnosno rive. Ona već sad, prije samog kompletnog dovršenja, izgleda zavidno. Možemo slobodno reći da je riva koja zaslužuje epitet „rive 22. stoljeća“, koju druga mjesta mogu samo priželjkivati. No, nedavno je bijeli novi kamen na toj istoj rivi, osvanuo s flekama koje paraju oči.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; Ulica kneza Višeslava; Cesta dr. Franje Tuđmana (neparni od 651 do 679); Primorska ulica (parni do 32 neparni do 33)  da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 19.01.2022. (srijeda) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

covid test

U posljednja 24 sata zabilježeno je 7.548 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 49.528. Među njima je 1.800 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 220 pacijenata.

Opširnije...

kastela dron

Iako su zadnjih nekoliko godina pri vrhu tablice gradova s najvećim prirodnim prirastom, odnosno brojem novorođenih u odnosu na umrle, a i podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da se u ovom gradu bilježe visoke brojke novodoseljenih, i Kaštela u ovom trenutku, prema prvim rezultatima popisa, bilježe pad broja stanovnika. Ne poput države ili županije Splitsko-dalmatinske, ali ipak bilježe nekoliko stotina stanovnika manje nego ih je bilo prije deset godina.

Opširnije...

voda3

Potrošačima vode na području Kaštel Lukšića i Kaštel Štafilića, u ulicama Put Smokovika,  Jordana Viculina,  Kralja Petra Svačića od broja 6 do broja 18, Put Resnika (parni brojevi do 12, neparni brojevi do 21), u utorak 18. siječnja, zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir,  bit će prekinuta opskrba vodom u vremenu od 8 do 17 sati.                     

Opširnije...

neverin vdp

Direkcija Večeri dalmatinske pisme već je započela s pripremama za ovoljetna događanja pa je tako već u prosincu objavljen natječaj za obrade popularnih skladbi, koje će biti izvedene na festivalskoj večeri Kaštelanski đir.

Opširnije...

andrej plenkovic

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da bi od 5. rujna ove godine cijene u Hrvatskoj trebale biti iskazivane i u kunama i eurima, a to dualno iskazivanje će se protegnuti i na cijelu 2023. godinu.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada