21 GODINA POSTOJANJA
Hrvatsko planinarsko društvo Malačka obilježilo je svoj 21. rođendan, zajedničkom planinarskom turom 250 planinara iz više planinarskih društava.

PONOVO LUKŠIĆ
Istina je da Kaštelima nedostaje parkirališnih mjesta, ali isto tako i da se većina građana navikla parkirati gdje im se prohtije, ne mareći pri tom hoće li svojim ponašanjem ugroziti ostale sudionike u prometu. Kako pješake, koji moraju hodati po kolnicima jer su pločnici prepuni parkiranih vozila, tako ostale i vozače kojima ometaju preglednost i sam prolazak.

NAJAVLJENI RADOVI
Ove srijede, 17. siječnja, dijelu potrošača ulice Uz vrtle u Kaštel Štafiliću, privremeno će biti prekinuta isporuka električne energije, u vremenu od 9 do 14 sati. Isto tako, ali od 9 do 11 sati bez struje će biti dio potrošača ulice A. Starčevića, istočni dio ulice Vtila te ulica Čaval u Kaštel Sućurcu.

UVIJEK NEKI ZASTOJI
Iako su se, prema najavama nadležnih, radovi na rekonstrukciji i izgradnji luke otvorene za javni promet od lokalnog značaja u Kaštel Starom već trebali zahuktati, od radova još nema ništa, a sve je, kao i u mnogim slučajevima ranije, zapelo u administraciji i zakonskim obvezama koje se moraju ispoštivati.

BRANKE, KOŠEVI, LJULJAČKE, TOBOGANI
Novo asfaltno igralište s montiranim koševima i malonogometnim vratnicama, ovog ponedjeljka, u naselju Radun, službeno su otvorili zamjenik gradonačelnika, Grgica Benutić i pročelnica za komunalno gospodarstvo, Marija Pelivan.

NAJAVLJENI RADOVI
Ovog utorka, 16. siječnja, dijelu potrošača ulice 4. Gardijske brigade u Kaštel Starom, privremeno će biti prekinuta isporuka električne energije, u vremenu od 9 do 13 sati. Do  privremene obustave isporuke električne energije doći će zbog najavljenih radova na niskonaponskoj mreži, javlja Elektrodalmacija Split.

NE ŽELE RASKOPAVANJE SVAKE GODINE
Za vodu kažu da je izvor života i nasušna civilizacijska potreba, ali isto tako voda je kroz povijest bila  izvor i motiv brojnih sukoba i borbi. Iako smo danas već dobrano zagazili u 21. stoljeće, pitku vodu iz slavina neki još mogu samo sanjati, a i dalje je ta ista voda tema rasprava, nezadovoljstva, prijetnji i pitanje civilizacijskog opstanka.

Hrvatska je 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata zemlja i uspostavila je diplomatske odnose s Njemačkom, državom koja je odigrala bitnu ulogu u priznavanju Hrvatske u svijetu založivši svoju sveukupnu političku i gospodarsku težinu kako bi pokrenula pasivnu Europu i potaknula ostalih jedanaest članica Europske zajednice da priznaju neovisnost i suverenitet RH.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Kad bi iza svakog čovjeka za njega nastavila govoriti njegova djela onu identičnu  istinu u kojoj se ogoljen za života servirao, mogli bi reći da je taj život bio života pun. Kad bi nas nastavili čuvati u pričama s ljubavlju jer se nismo bojali vrištati na ono što nas je žuljalo, ni šaptati onima uz koje smo bili pahulje i maslačci na vjetrometini smišljenih horora.

PLESNA MANIFESTACIJA
Kulturno umjetničko društvo Korak i njihova sekcija mažoretkinja, organiziraju plesnu manifestaciju pod nazivom „Dobar dan godinu nova“, koja će se u nedjelju, 14. siječnja, održati u dvorani kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, s početkom u 17 sati.

NOVA PARKING MJESTA, VIŠE CIJENE ALI I NOVE POGODNOSTI
Nakon približno četiri godine, Grad Kaštela aktivirao je vlastitu komunalnu tvrtku „Zeleno i modro“, koja od početka ove godine skrbi o organizaciji i naplati parkinga u Kaštelima.

PRIBLIŽNO GODINU DANA
I dok vozači koji u Split dolaze sa zapada, pa tako i Kaštela,  još uvijek nisu zaboravili svakodnevne prometne gužve kroz Solin, prvo za vrijeme radova na plinifikaciji, a potom i radova na ispitivanju statike solinskih mostova, nove gužve, prema najavama nadležnih, očekuju ih i u sljedeću godinu jer su počeli radovi na rekonstrukciji ceste D8, na raskrižju kod nekadašnjeg Mercatora.

Povodom informacija o trajanju epidemije ospica u Srbiji,(od listopada 2017.do 5.siječnja 2018.oboljelo 808 osoba, a dvije su preminule od komplikacija bolesti),te o boravku znatnog broja hrvatskih građana na dočeku nove godine, upozoravamo vas na povećani rizik za unos virusa ospica, te mogućnost obolijevanja necijepljene, neimune djece, kao i rizik za pojavu epidemije među lošije procijepljenom malom djecom u našoj Županiji, osobito na širem području Splita.

ZAJEDNIČKA TURA OD LABINA DO MALAČKE
Ovog vikenda hrvatsko planinarsko društvo Malačka slavi svoj 21. rođendan te će tom prigodom u planinarskom domu na Malačkoj biti upriličena prigodna proslava koja  obuhvaća druženje i tradicionalnu planinarsku turu od Labina do planinarskog doma.

Splitsko sveučilište je prepoznalu potrebu da maturantima budu uvijek dostupne informacije

Sudjelovali su i u 10 intervencija pri gašenju požara na otoku Braču
Helikopterski tim za hitni medicinski prijevoz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, 95. zrakoplovne baze Divulje u 2017. godini s otoka Brača prevezao je 32 pacijenta.

PRIPREME ZA NAJLUĐE VRIME U GODINI
Tek što su završili božićni i novogodišnji blagdani, kaštelanske udruge o maškara uhvatile su se u koštac s pripremama za preuzimanje vlasti u gradu, a prema planu, trenutnu gradsku vlast smijenit će 19. siječnja.

PROJEKTI OD INTERESA ZA KAŠTELA
Kao i na početku svake kalendarske godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti  Grada Kaštela objavio je poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u tehničkoj kulturi, sportu te djelatnostima udruga  građana, institucija, ustanova i vjerskih zajednica grada Kaštela za ovu godinu.

Obavještavamo sve sudionike u prometu da će se danas, 9. siječnja, od 12 do 18 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačana akcija u prometu „BRZINA“, usmjerena na prekršaje nepropisne i neprilagođene brzine.

NOVA PRAVILA
Konačno bi trebala biti dokinuta praksa prema kojoj međugradski prijevoznici već godinama nepropisno koriste "Prometova" ugibališta. Naime, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je potpisao zaključak u kojem će tim tvrtkama omogućiti legalno zaustavljanje na tri lokacije u oba smjera na području grada – na Poljičkoj cesti ispred bolnica Firule i Križine, te u Ulici Domovinskog rata kod hotela "Atrium". 

DO POČETKA OŽUJKA
Kaštelanska Turistička zajednica objavila je javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turističke manifestacije“ u 2018. Godini, koji je otvoren do 1. ožujka ove godine.