hren
 

U ORGANIZACIJI CRVENOG KRIŽA
Hrvatski Crveni Križ ovih dana započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca, a tečajevi za zainteresirane odvijat će se diljem Hrvatske. Za šire splitsko područje testiranja i tečaj bit će organizirani u Splitu.

KORONA OBRAZOVANJE
Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile  su naš primjer kada je riječ o obrazovanju“, rekao je Bačić

ČISTI SE
Često zapušteni okoliši uokolo ambulanta Doma zdravlja u Kaštelima, uskoro odlaze u prošlost, jer  se o okolišu, prvenstveno zelenim površinama, od sada skrbe djelatnici komunalnog poduzeća Zeleno i modro.

Dječje kazalište Škatula organizira Radionice kreativnog pisanja za djecu od šest do četrnaest godina koje bi se odvijale u ciklusu od četiri susreta po 120 minuta. Voditeljica radionica je Nataša Jukić, članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, majstorica Neurolingvističkog programiranja, suradnica u odgojno-obrazovnom procesu, pomoćnica u nastavi djeci s teškoćama.

Sudeći prema prognostičkim kartama, sljedećih sedam dana ljeta neće biti, a uskoro nam stiže ciklona koja više doliči sredini jeseni

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Gomilici u ulicama: Hrvatskih knezova, Fra Vlade Pavlova, Marka Marulića 11, 50, 52, 54, 55 i 56, Petra Zrinskog 1, 2, 4, 6, 8, 10 i 35, Mijanovica 22, Ivana Merza 7,9, 11, 13, Frana Krste Frankopana, Kraljice Jelene, Podstinice da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u četvrtak, 4. lipnja u vremenu od 9 do 14 sati.

ZAJEDNO U BORBI ZA LJETO BEZ VELIKIH POŽARA
Iako vatrogasci imaju pune ruke posla tijekom cijele godine, a primjeri  njihovog posla, bez obzira na godišnje doba ili uvjete, zadnjih su dana bili vidljivi na otoku Braču, ali i u Kaštelima, dolaskom vrućih dana opseg posla znatno se povećava pa je dolazak ljeta ujedno i početak protupožarne sezone.

PRVO VELIKO LIPANJSKO DOGAĐANJE
Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija koji će se ove godine održati po 12. put, svim će posjetiteljima biti dostupni od subote, 13. do utorka, 16. lipnja 2020. godine. Mjesto događanja i ove će godine biti prekrasna Marina Kaštela.

Tvrtka CIAN d.o.o. obavještava građane o izvođenju radova adulticidne dezinsekcije komaraca na području grada Kaštela u srijedu, 3. lipnja 2020.g. Dezinsekcija će se izvoditi prizemnom ULV metodom sa vozila s početkom u 3 sata ujutro.

Kako javljaju iz HEP-a, ove će srijede, 3. lipnja, od 9 do 13 sati biti bez struje dio Kaštel Gomilice istočno od nogometnog igrališta, ulice Zamrče. Do prestanka isporuke električne energije doći će zbog radova na mreži niskog napona.

Muzej grada Kaštela nastavlja sa svojom redovnom izložbenom djelatnosti pa se uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka i mjera  u četvrtak, 4. lipnja otvara izložba „Villa Nika“ autorice Sanje Acalija, muzejske savjetnice. Likovni postav izložbe potpisuju David Milić i Sanja Acalija uz pomoć suradnika Roberta Jozića, Davora Kamenjarina i Đanija Martinića.

PRIKUPLJEN POTREBAN IZNOS
Početkom ožujka  udruga Srce za srce pokrenula je humanitarnu akciju „Korak nade za Vanju“, namijenjenu mladoj Kaštelanki Vanji Pračer, a akcija je uspješno  okončana zadnjeg dana svibnja.

POŽAR LOKALIZIRAN NEŠTO PRIJE  18 SATI
Požar koji je danas nešto prije 17 sati buknuo na području u blizini teniskih terena na Strabežniku u Kaštel Sućurcu, doveo je u opasnost i dva objekta koja se tamo nalaze, no brzom i stručnom reakcijom vatrogasaca objekti su obranjeni, a požar je lokaliziran u 17.40 sati.

OBILJEŽAVANJE 29. OBLJETNICE OSNUTKA
Dio pripadnika Prve bojne legendarne Četvrte brigade Zbora narodne garde,  kako se tada zvala njihova postrojba, okupili su se danas u turističkom naselju Resnik u Kaštel Štafiliću, kako bi obilježili 29. obljetnicu osnutka njihove bojne.

Zakonita, da šta se ovo događa, kako ćemo sad bižat u hrvatske šume, kad se tamo hapsi i hiti. Pa kako u hrvatskoj šumi može bit korupcija? Zar nas i drugovi partizani izdaše, ustaše i ušaše u hadezeaše?

U župi Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu služena je sveta misa zadušnica za tragično preminulog don Bobu Delića, svećenika koji je 16 godina predvodio ovu župu.

NE ZABORAVITE OBNOVITI MJESEČNE PARKIRNE KARTE UKOLIKO VEĆ NISTE
Nakon popuštanja brojnih ograničavajućih mjera, uvedenih kako bi se zaustavilo širenje pandemije koronavirusa, i znatnog poboljšanja epidemiološke situacije, životi nam se postepeno počinju vraćati u „normalu“.  Ili bolje kazati - novo normalo, što je posljednje vrijeme fraza koji sve češće čujemo.

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Lukšiću u ulicama: Cesta dr. Franje Tuđmana 591, 593 i 597, Rušinac, Uz sv. Ivana parni 2, 4 i 6, Henrika Šoulavyja parni br. od 8-18, Šetalište Miljenka i Dobrile parni br. od 22-34 i neparni br. od 47 i 49 da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak, 1. lipnja u vremenu od 8 do 14 sati.

Članovi HGD Biranj prigodnim su nastupom pod vodstvom mo Denija Pjanića obilježili Dan državnosti Republike Hrvatske. Mladost Birnja je sviranjem više prigodnih koračnica uveličala jučerašnji praznik, a nakon nastupa se i družila na domjenku te pokazala da im nikakva pandemija ne može naštetiti.

JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA KAKO BI SE UBLAŽILE POSLJEDICE PANEMIJE KORONAVIRUSA NA LIKVIDNOST
Ministarstvo kulture, na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi, Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi i Zaključka Vlade o mjerama za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa od 17. ožujka ove godine, na svojim je stranicama objavilo Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij