DAN SJEĆANJA
Vukovarske žrtve, s posebnim pijetetom, ovih se dana prisjećaju i građani Kaštela i predstavnici gradske vlasti, pa su u petak navečer diljem Kaštela, upaljene brojne svijeće u čast svih poginulih i nestalih u ratnim zbivanjima u gradu heroju.

ŽRTVA KOJA SE NE ZABORAVLJA
Danas će seu Vukovaru prigodnim komemoracijskim programom, te Kolonom sjećanja u kojoj će na tisuće ljudi proći od vukovarske Opće bolnice do pet kilometara udaljenoga Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, biti obilježena 26. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

U SPOMEN NA POGINULE RATNIKE
U sklopu programa ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, u nedjelju, 19. studenog, u 17 sati, u Bratskoj kući na brcu u Kaštel Kambelovcu, bit će predstavljena izložba pod nazivom “Livanjska bojišnica u Domovinskom ratu”.

DVADESET GODINA POSTOJANJA
Puna dva desetljeća plesni klub Spin okuplja djecu i mlade, koji su svojim nastupima tijekom tih godina obogatili društveni život Kaštela, a svoj veliki, 20. rođendan, proslavit će u nedjelju, 19. studenog, s početkom u 19 sati, u kino sali Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

JAVNI RADOVI
U ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, danas, u petak, 17. studenog, objavljen je javni poziv zainteresiranima za zapošljavanje nezaposlenih osoba u okviru Programa javnih radova na području Grada Kaštela, na poslovima  preventivnih mjera zaštite od požara, a krajnji rok za prijavu je pet dana od dana objave.

PANEL DISKUSIJA
Udruženje obrtnika Kaštela i Poduzetnički centar Kaštela organiziraju panel diskusiju  „EU fondovi“, koja će se održati 22. studenog  s početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kaštela u Kaštel Sućurac, na adresi  Braće Radić 1.

Zainteresirani vlasnici vozila mogu se od 20. do 25. studenoga javiti u redovne stanice, gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.
Preventivno-sigurnosna akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“ provodit će se sljedećeg tjedna u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila, gdje će vozači na svojim automobilima uz ostalo moći besplatno pregledati kočnice, signalizaciju i ispušne plinove.

EDUKACIJA TURISTIČKE ZAJEDNICE
U okviru aktivnosti kaštelanske Turističke zajednice, dvadesetak malih iznajmljivača s područja Kaštela, u četvrtak je usvojilo nova znanja na edukacijskom predavanju pod nazivom „Praktične smjernice za osmišljavanje i upravljanje promocijom održivog turizma destinacije“.

TRAŽE SE NAJBOLJA MASLINOVA ULJA
Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u suradnji s Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša Split i projektom InterregMED Aristoil, organizira manifestaciju posvećenu maslinovom ulju, „Noć mladog maslinovog ulja – Kaštela 2017“, koja će se održati 15. prosinca u prostorijama PZ KaštelaCoop u Kaštel Starom, a prijave za sudjelovanje već su u tijeku i završavaju 24. studenog.

MUZEJ GRADA KAŠTELA U HRVATSKOM MUZEJU TURIZMA
Povodom 10. obljetnice osnutka Hrvatskog muzeja turizma u utorak 14. studenog 2017. godine u 19,00 sati u Vili Angiolina u Opatiji svečano je otvorena izložba – „Česi – gosti i pokretači jadranskog turizma“. Autorice izložbe su Mirjana Kos iz Hrvatskog muzeja turizma i Sanja Acalija iz Muzeja grada Kaštela.

PROJEKT SREDNJOŠKOLACA IZ SPLITA I REYKJAVIKA
Da su mladi vrijedni promotori Hrvatske, Dalmacije i Kaštela, pokazala je ovog četvrtka i Vinka Novak, učenica Graditeljsko – geodetsko tehničke škole iz Splita, koja je u Kaštelima, svojim vršnjacima s Islanda, prezentirala legendu o Miljenku i Dobrili te ih upoznala s vrijednoj kulturnom i prirodnom baštinom svog grada.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Kaštela koje predvodi zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić donijelo je je privremenu listu kandidata stipendista za školsku godinu 2017/18 temeljenu na uspijehu i socijalnom statusu.   
Gradske stipendije iznose 400 kuna za učenike i 800 kuna za studente, a stipendisti će ih primiti za 10 mjeseci, počevši za razdoblje od 1. rujna.

PALJENJE SVIJEĆA
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara bit će prigoda da se vukovarskih heroja te ratnih razaranja i sudbina stanovnika tog grada prisjete i Kaštelani, koji će njima u spomen sudjelovati na svetim misama i upaliti svijeće u ulicama svog grada koje nose ime grada – heroja i njegovih branitelja.

GRAĐANI SKEPTIČNI PREMA ANKETARIMA
Kaštelani, kojima su u posljednjim danima na vrata pokucale osobe s iskaznicima Državnog zavoda za statistiku, odnosno anketari Ipsosa, ne trebaju imati razloga za zabrinutost jer se radi o pilot istraživanju u sklopu EU-ova projekta „Unaprjeđenje kvalitete Popisa stanovništva, kućanstava i stanova 2021.“, koje Državni zavod za statistiku provodi  u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta Ipsos.

MATICA HRVATSKA
Danas, u srijedu, 15. studenog, u osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću, s početkom u 19.30 sati, održat će se predstavljanje knjige „Vukovar“, autorice Marine Novak.

MUTNA RIJEKA
Od jučer u redakciju Portala grada Kaštela pristižu pritužbe na ponovno zamućenje vode i to iz više dijelova Kaštela. Tragom tih pritužbi provjerili smo u Vodovodu ikanalizaciji Split što oni kažu na trenutno stanje zamućenosti vode...

Unatoč činjenici što je na zahtjev roditelja čija djeca idu u O.Š. Kenz Trpimir Grad Kaštela izgradio parkiralište površine od 810 četvornih metara kako bi se olakšao pristup školi u Gomilici, situacija je i danas kritična jer čim padne kiša ili malo zahladi, većina roditelja automobilom želi doći na do samih ulaznih vrata škole. 

JEDNA OD NAJRAŠIRENIJIH BOLESTI U SVIJETU
Šećerna bolest jedan je od vodećih javnozdravstvenih problema i globalna epidemija suvremenog društva uzrokovana promjenama načina života povezanog sa smanjenjem tjelesne aktivnosti, konzumiranjem visokokalorične hrane i porastom učestalosti debljine.

Od 5:00 sati jutros ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

ODRŽIVI TURIZAM -  ŽELJA ILI POTREBA?
Turistička zajednica Kaštela u suradnji s  Ekonomskim fakultetom, Sveučilišta u Splitu, ovog četvrtka, 16. studenog, organizira besplatnu edukaciju za iznajmljivače pod nazivom „Praktične smjernice za osmišljavanje i upravljanje promocijom održivog turizma destinacije“, koja će se s početkom u 18 sati, održati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:
Nerafinirano suncokretovo ulje „Salatoff“ 1L