Croatian English French German Italian Spanish

 

I DALJE ISTE TEMELJNE SMJERNICE
Nakon što je višegodišnji predsjednik Udruge za revitalizaciju sela Opor – Botići, Jurica Botić, u prosincu prošle godine, zbog osobnih razloga podnio ostavku, na izvanrednoj Izbornoj skupštini održanoj ovog petka, za novog predsjednika Udruge izabran je Joško Botić.

ATAK NA VIŠESTOLJETNU CRKVU U KAŠTEL STAROM
Vjenčanje ili sklapanje braka je ujedno svečani čin i obred, gdje žena i muškarac postaju supružnici te pred zakonom uživaju prava kao bračni par. Sama odluka, čin vjenčanja, upis u matičnu knjigu vjenčanih, radost slavljenja u zajedništvu sa obitelji i prijateljima, ples i pjesma obilježja su kojih se sjećamo čitav život, stoga nas i čudi nepažnja i nebriga kojom su štetu na višestoljetnoj crkvi prouzročili sudionici svečanosti koja se u Kaštel Starom održala ove subote.

NAJAVLJENI RADOVI
U ponedjeljak, 20. veljače, dijelu potrošača ulice Radun.u Kaštel Starom, privremeno će biti prekinuta isporuka električne energije, u vremenu od 10 do 13 sati. Nadalje, u periodu od 8 do 15 sati bez el. energije biti će potrošači oko INA pumpe u Kaštel Lukšiću.

TIJEKOM SLIJEDEĆEG TJEDNA
Nakon Crvenog križa Kaštela, pojedinih kaštelanskih škola i vrtića, udruga i dijela građana, u humanitarni akciju «Vukovar živi 365 dana» uključila se i kaštelanska Hvidra, u čijoj će se organizaciji tijekom slijedećeg tjedna moći donirati različite potrepštine.

RADOVI NA CJEVOVODU
Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog, u ulicama Maslinarska, 4. gardijske brigade, Sv. Nikole Tavelića i u dijelu ulice Put Banovine – sjeverno od maslinarske stanice, da će im u ponedjeljak, 20. veljače, u vremenu od 8 do 14 sati, zbog neodgodivih radova na vodoopskrbnom cjevovodu biti prekinuta opskrba vodom.

22. KAMBELOVSKI KRNJEVAL
Ove nedjelje, 19. veljače, ulice Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca bit će u znaku indijanskih plemena, kojima će se pridružiti i različiti likovi iz nekih prošlih, sadašnjih te budućih vremena, a svi u jednoj zajedničko maškaranoj povorci 22. Kambelovskog i 11. Županijskog krnjevala.

PRAVO NIJE PRAVDA
Moja namjera je bila, i još uvijek jest, da se nakon više od 30 godina »podstanarčenja« uselim u vlastitu kuću, stan, a smisao zakona i oslobađanja od poreza pri kupnji prve nekretnine je da mi u tome – pomogne. Međutim, suprotno mojim nastojanjima i objektivnim problemima na tom putu, na kraju se pokazuje da je u Hrvatskoj bolje sve raditi »na crno« ili barem poluilegalno...

DO SUBOTE U SPALADIUM ARENI
Međunarodni festival gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show po treći put se održava u Splitu, u Spaladium Areni.  Do subote, 18. veljače brojni izlagači predstavljaju svoje proizvode, usluge i inovacije svim zainteresiranima.

LJUDSKO ZLO IZGLEDA DA NEMA GRANICA
Okrutnost prema nedužnim životinjama zna biti nemjerljiva. Ovoga puta jedan naš čitatelj ispričao nam je dirljivu priču o ranjenoj mački koja je nastradala, ali je srećom preživjela. Evo što nam je ispričao gospodin koji je ujedno dobrim dijelom i zaslužan što je jadna maca spašena, jer nije okrenuo glavu od nesretne životinje. 

PRVA AKCIJA DARIVANJA KRVI U OVOJ GODINI
U prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kaštela, koja se održala u prostorima gimnazije u Kaštel Novom, prikupljeno je 45 doza krvi.

SIGURNOST U CESTOVNOM PROMETU
U četvrtak, 16. veljače od 10 do 16 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se pojačana akcija u cestovnom prometu  posebno usmjerena na zahvaćanje prekršaja koji dovode do nastanka prometnih nesreća i posljedica u njima. Akcija je primarno usmjerena na zahvaćanje prekršaja BRZINE ali i ostalih prekršaja u odnosu na  zaštitnu kacigu, oduzimanje prednosti prolaska, nekorištenje sigurnosnog pojasa, pretjecanje, te alkohola i  droge.

NEODGOVORNI GRAĐANI      
Nije prvi put da dobivamo pritužbe građana o neodgovornom ponašanju pojedinaca koji svoje smeće ne zbrinjavaju na propisan način već ga odlažu u prirodi. Ovaj put vaša kritika upućena je "građevinaru" koji je ostatke šuta jednostavno ubacio u more uz rivu u Kaštel Štafiliću.

SPOMENDAN BLAŽENIKU
Ovog utorka Kaštelani su se imali priliku upoznati s radnjom dokumentarnog filma «Pravednik Stepinac», čiju je projekciju u dvorcu Vitturi, a u povodu spomendana blaženog Alojzija Stepinca, organizirala Hrvatska udruga Benedikt.

PORTALOVA REDOVITA RUBRIKA
Ovog tjedna odgovore na pitanja čitatelja potražili smo na  nekoliko adresa, a dobili smo ih od pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Sandre Zokić te iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i pročelnice Marije Pelivan.

VIŠE OD DVA SATA ZA DVADESETAK KILOMETARA
Tijekom ranih posljepodnevnih sati na glavnim kaštelanskim prometnicama vladale su prometne gužve zbog kojih su se vozila kretala puževim koracima, a gužve su se nastavile tijekom cijelog poslijepodneva te i u večernjim satima.

ULAZNICE PUŠTENE U PRODAJU
Najuspješniji kantautor tamburaške i pop glazbe Miroslav Škoro održat će veliki koncert povodom Dana grada Kaštela, u subotu, 4. ožujka s početkom u 20 sati u Gradskoj dvorani U Kaštel Starom

Početak obilježavanja današnjeg Valentinova seže daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Danas je Valentinovo dan posvećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju.

SAVJETI DR. VLATKOVIĆA
Savjetujem ljudima da ove godine, posebice oni koji nisu na otocima, svoje masline počnu orezivati tek u mjesecu travnju. Neka najprije naprave sanitarnu rezidbu - maknu suhe i istrošene grančice, a sve ono što bi inače bacali u rezidbi, neka ostave ovu godinu. Ili, da grane koje su mislili odstraniti prstenuju da bi ih kada rode odstranili na jesen - kaže poznati novigradski maslinar dr. Ivica Vlatković.

CILJ: NULTA STOPA PROMETNIH NEZGODA
U jakoj konkurenciji oko 150 vozača kamiona za prijevoz cementa, betona i agregata ugovornih prijevoznika, CEMEX je najboljim vozačem u 2016. godini proglasio Marijana Zeca iz tvrtke partnera Vedrana Cigića. Zec je vozeći na siguran način u 2016. godini prešao oko 20.000 kilometara i pri tom prevezao 5 tisuća kubika betona.

CAKLENO ZVONO PLATILO BULETU
Donjokaštelanska riva dugo nije bila razigranija nego li ove nedjelje, a kako i ne bi kad je okupiralo mnoštvo malih maškara, okupljenih u veseloj povorci  36. Dičjeg krnjevala, koje su ponosno prošetale svoje šarene kostime, u koje su uložili toliko truda i vremena. 

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u sklopu obilježavanja spomendana blaženog Alojzija Stepinca, u utorak, 14. veljače s početkom u 19 sati u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću prikazat će se dokumentarni film "Pravednik Stepinac" režisera Jakova Sedlara.

Vezane vijesti