hren

Dragovoljačko-braniteljska udruga Stina pradidova i Župa Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, ove subote, 6. ožujka, organiziraju predavanje na temu Oprost, koje će započeti u 16 sati.

Opširnije...

U tijeku je priprema dokumentacije za uređenje obale u Kaštel Štafiliću kod plaže Gabine, nakon čega slijedi izrada idejnog projekta i ishođenje lokacijske dozvole, doznajemo u Gradskoj upravi. Za izradu idejnog projekta osigurano je 150 tisuća kuna, a riječ je o složenom zahvatu koji je u početnoj fazi.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 528 obrađenih testova danas je 101 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 45, Hvara 1, Imotskog 2, Kaštela 8, Makarske 3, Omiša 6, Sinja 9, Solina 4, Trilja 1, Trogira 3, Vrlike 1 , Baška Vode 3, Dugog Rata 2, Hrvaca 1, Nerežišća 1, Okruga 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Postira 1, Segeta 4, Tučepi 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 590 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3609. Među njima su 744 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 76 pacijenata. Preminulo je 6 osoba.

Opširnije...

Dio objekata u ulicu Uz sv. Ivana u Kaštel Lukšiću, ovog petka 5. ožujka, bit će bez električne energije u vremenu od 9 do 13 sati.

Opširnije...

Učenici koji sudjeluju u vanškolskim aktivnostima, Geoistraživači i Mladi planinari OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice sa svojim nastavnicama Ružicom Ivanković Ciotti i Marijanom Šimić uz pomoć planinara HPD-a Ante Bedalov danas su sa Orlovog gnijezda svome gradu uputili rođendansku čestitku.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Novom u ulici Bagulova i Cesta Dr. Franje Tuđmana br. 1102 i 1104 da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u petak, 05.03. u vremenu od 9 do 14 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 649 obrađenih  testova danas je 97 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 35, Imotskog 1, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 12, Solina 6, Trilja 2, Trogira 2, Visa 2, Vrlike 2 , Baška Vode 1, Dugog Rata 1, Gradca 1, Hrvaca 3, Marine 1, Runovića 1, Tučepi 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 667 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3558. Među njima je 740 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 69 pacijenata.

Opširnije...

Danas će tvrtka Tehnograd d.o.o. početi raditi na zamjeni šahte kod Valovog igrališta u Kaštel Starom. Iz tog razloga će Prvi treptač d.o.o. isključiti semafor i prebaciti na žuto treptavo svjetlo danas od 12 sati do petka u 9 sati.

Opširnije...

Na jučer održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća premijerno je prikazan promotivni film u kojemu je prikazano sve što je u Kaštelima napravljeno u prethodnom razdoblju, kao i planovi za razdoblje koje tek dolazi. Film možete pogledati u nastavku...

Opširnije...

POVELJA KNEZA TRPIMIRA - RODNI LIST HRVATSKE DRŽAVNOSTI
Kaštela obilježavaju Dan grada upravo na datum 4. ožujka u spomen na isti datum daleke 852. godine kada je knez Trpimir darovavši crkvicu Svetog Jurja u Putalju splitskoj nadbiskupiji, u pisanoj darovnici izdanoj u Bijaćima po prvi put napisao “knez Hrvata milošću Božjom”, odnosno “dux Croatorum iuvatus munere divino”.

Opširnije...

Prema informacijama iz Elektrodalmacije, ovog četvrtka, 4. ožujka, bez struje će u prijepodnevnim satima, u vremenu od 9 do 12 sati, biti dio potrošača u ulici Hrvatskih heroja i ulici Hrvatskog proljeća u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

Uoči održavanja današnje svečane sjednice Gradskog vijeća, a povodom obilježavanja Dana grada Kaštela, odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku i poginulim hrvatskim braniteljima te položeni vijenci i upaljene svijeće  pred spomenikom Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću i u Memorijalnom parku na Malačkoj.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3322. Među njima je 758 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata. Preminulo je 7 osoba.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 883 obrađenih  testova danas je 165 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, od toga 15 iz Kaštela. Ukupno 1556 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 57 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osobe nalazi na respiratoru. Nema preminulih.

Opširnije...

More na rivi u Kaštel Novom ovih je dana intenzivno smeđe boje zbog čega su pojedini naši čitatelji, uglavnom zbog iskustava u godinama ranije, odmah pokazali zabrinutost o uzrocima takve situacije. Iako nije lijepo za vidjeti, ovog puta radi se ipak o blatu, koje je jednom od potočnih bujica, kojima Kaštela obiluju, stiglo do obale i slijeva se u more.

Opširnije...

Da nam je svima što prije potrebna voda i kanalizacija nije upitno, međutim, kada se ti radovi obavljaju na način koji je neprimjeren te se pri tom uništava i asfalt u ulici, onda svakako stoji kritika našeg čitatelja koji nam je poslao pismo i fotografije iz ulice Rimski put u Kaštel Sućurcu. Pismo donosimo u cijelosti u nadi da će mjerodavni pročitati i što prije reagirati.

Opširnije...

Sutra, 3.ožujka, u vremenu od 8,30 do 13 sati policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Postaje prometne policije Split u suradnji s nadzornicima tehničke ispravnosti vozila STP-a „Eurodaus“ Split, provest će ciljani nadzor tehničke ispravnosti vozila s posebnim osvrtom na motocikle i mopede. Nadzorom će biti obuhvaćeni cestovni pravci na području grada Splita.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Kambelovcu, južno od ceste Dr.Franje Tuđmana, od ulice Vice Dudana do ulice  Don Pave Britvića da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u srijedu, 03.03. u vremenu od 9 do 14 sati.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij