LUKA ČEKA  NOVI NATJEČAJ I GRAĐEVINSKU DOZVOLU
Početak rekonstrukcije i gradnje  luke javnog prometa u Kaštel Starom, iako je, prema prethodnim najavama, trebao već  krenuti u realizaciju, još uvijek  je na čekanju.

UVIJEK AKTIVNE
Nakon ljeta, tijekom kojeg su odradile brojne nastupe, Kaštelanske mažoretkinje i u rujnu su nastavile radno i aktivno, prvenstveno se pripremajući za nastup na skorom Europskom prvenstvu, a u međuvremenu vrše i upis novih članova.

U SJEĆANJE NA 1991.GODINU
Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Zračne luke Split, obilježila je 26. obljetnicu napada na Zračnu luku Split u Kaštelima, prisjećajući se 20. rujna 1991. godine kada su pripadnici JNA izvršili mučki napad na aerodrom u Kaštelima.

I ovog tjedna nadležni su odgovarali na vaša pitanja. U nastavku pročitajte što su vam odgovorili upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj, pročelnica Sandra Zokić te iz agencije E KO Kaštelanski zaljev.

MLADA KAŠTELANKA NASTAVLJA NIZATI ZAPAŽENE REZULTATE
Mlada Kaštelanska orguljašica Josipa Leko na međunarodnom natjecanju Silbermann Wettbewerb, održanom proteklog tjedna u njemačkom gradu Freibergu, ostvarila je još jedan zapažen rezultat, gdje je nastupajući kao jedina predstavnica iz Hrvatske, osvojila drugo mjesto.

NEVOLJE PO MALIŠANE I RODITELJE
U vrijeme kišnog perioda prilazi Osnovnoj školi "Kneza Trpimira" u Kaštel Gomilici otežani su, tako da se đaci i njihovi roditelji snalaze na razne načine kako bi do škole stigli suhi i čisti. Naročito se to odnosi na ulicu Marka Marulića koja je i danas, dva dana nakon nešto jače kiše, još uvijek puna nanesenog blata.

PETI PUT DOMAĆINI
Socijalno-pedagoški projekt Mirno more – flota mira, ove je godine započeo u subotu, kada je 97 brodova, s 800 djece i mladih te 200 volontera, krenuo iz nekoliko hrvatskih luka na plovidbu Jadranom, a svi sudionici od utorka poslijepodne borave u Marini Kaštela, koja je petu godinu za redom, domaćin ovog projekta.

VELIKA POBJEDA DUŽNIKA U ŠVICARSKIM FRANCIMA PRED SUDOM EUROPSKE UNIJE
PRESUDA OBVEZUJUĆA ZA SVE SUDOVE U REPUBLICI HRVATSKOJ
Sud Europske unije donio je danas u predmetu u predmetu C-186/16, Ruxandra Paula Andriciuc i dr./Banca Românească SA povijesnu presudu za sve dužnike u švicarskim francima.

U KAŠTEL STAROM
Osim pazara u Kaštel Sućurcu, novi izgled uskoro bi trebala dobiti i ribarnica u Kaštel Starom, gdje su radovi na preuređenju započeli prije turističke sezone i nastavljeni ovih dana.

DDK ADRIACHEM
U suradnji kluba DDK-a Adriachem i Gradskog društva Crvenog križa Kaštela, u ponedjeljak je u Kaštel Gomilici održana akcija darivanja krvi, u kojoj je prikupljeno čak 65 doza tekućine koja život znači.

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede obavještava javnost da od 19. rujna 2017. godine započinje s provedbom jesenske akcije oralne vakcinacije lisica na području Republike Hrvatske.

ZA MEĐUGRADSKE AUTOBUSE
Na dijelu brze ceste D8, od Kaštel Gomilice do Kaštel Starog, nedavno je „osvanulo“ nekoliko iscrtanih autobusni stajališta zbog čega su se pojedini sugrađani ponadali kako će ovom cestom uskoro prometovati neka od lokalnih autobusnih linija, no za sve njih malo razočaranje, stajališta se u ovom trenutku uređuju zbog mogućnosti zaustavljanja autobusa na međugradskim linijama, dok se neka nova lokalna linija nazire tek u budućnosti.

Pred nama je promjenjiv (rano)jesenski tjedan
Svakim danom sve smo dalje od ljetne suše, ali i blizu toga da rujan postane ekstremno kišan mjesec u cijeloj Dalmaciji. U tjednu u kojega smo zakoračili jesen će početi i kalendarski, jesenska ravnodnevica nastupa 22. rujna, a i vremenske prilike bit će prave (rano)jesenske.

OBNOVA STAROG PAZARA
Nevrijeme koje je u nedjelju pogodilo Kaštela, srušilo je staru murvu na pazaru u Kaštel Sućurcu te u nekoliko sitnica promijenilo projekt uređenja ovog prostora, koji se upravo počeo realizirati prije nekoliko dana.

GRAD KAŠTELA I HRVATSKE CESTE IDU U IZRADU PROJEKTA
S prvim danima nove školske godine uobičajeno počinju i brige roditelja, no dok se većina njih brine oko ocjena i vladanja svojih školaraca,  roditelje osnovaca  koji žive u naseljima zapadno od Ulice bana Jelačića u Kaštel Starom, muče znatno veće brige. Njihova djeca, naime, da bi došla do školskih klupa svakodnevno prelaze ovu izuzetno prometnu ulicu, noseći glave u svojim ionako preteškim torbama, zbog čega roditelji koji žive u ovim naseljima već neko vrijeme negoduju. Točnije otkako je ona „uređena“.

HUMANITARNA AKCIJA U ORGANIZACIJI VETERANA NK GOŠK
Na terenima S.C."Jure Bakotić" u Kaštel Gomilici ove subote održan je humanitarni turnir za pomoć obitelji Janković u liječenju njihovog desetogodišnjeg sina Tonija koji boluje od teške bolesti te za nastavak liječenja jer početkom listopada mora ići u Zürich u Švicarskoj. U akciji je prikupljeno oko 80 tisuća kuna.

Klub DDK Adriachem i GD CK Kaštela organiziraju akciju darivanja krvi u ponedjeljak, 18. rujna od 8 do 13 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Kaštel Gomilici.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog, ulice: Vukovarska, potrošači ulica Lejla Čipika i Fra Ivana Perana kojima su vodomjerna okna na Vukovarskoj ulici, Kamberovo šetalište do br. 7, Antuna Mihanovića, Hrvatskih domoljuba, Bartola Kašića, Andrije Hebranga i Katarine Zrinske, da će im zbog radova na vodoopskrbnom cjevovodu, biti prekinuta opskrba vodom dana 18.09.2017. godine (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 14 sati.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
-Vjeruješ li ti u Boga? Pitao me na način na koji pitaš ima li sutra, i jel' ono stvarno nebo poviše nas. Dijete pita onako kako se pita. Ne upakirano u naša očekivanja, ni  raspakirano poput poklona koji ti se ne sviđaju pa samo kolaju u krug, dok ti se opet ne potrefe i obojaju te crvenilom. Pitao me iskreno, gledajući me s one dvije bajame pomješane s maslinama na mjestu očiju.

DONACIJA ROTARACT KLUBOVA SPLIT, LJUBLJANA I CELJE
Posljednjih dana na hrvatskom Jadranu je plovila flota više od stotinu mladih Rotarijanaca u sklopu REST-a (Rotaract European Sailing Trip). REST se održava već četvrtu godinu za redom, a posljednje dvije je zajednički projekt dva kluba iz Slovenije i splitskog Rotaract kluba. Rotaracteri su svjetska organizacija mladih ljudi s ciljem da kroz liderstvo, razmjenu ideja, aktivizam, humanitarni rad, putovanja i prijateljstvo učine svijet boljim!

PROBIJENI ROKOVI ALI NAZIRE SE KRAJ RADOVA
 - U reciklažnom dvorištu na predjelu Pržac u Rudinama, ovih se dana vrši asfaltiranje, a uskoro se očekuje i postavljanje ograde te dovođenje električne energije, telefona  i vode, znači u samim smo završnim radovima - kazala je pročelnica za komunalu, Marija Pelivan o trenutnom stanju radova na novom kaštelanskom reciklažnom dvorištu.