hren
 

KAŠTELA - U utorak je u Turističkom naselju "Resnik" osnovana sindikalna podružnica SSUIT Hrvatske. Time su nekadašnji radnici "Kaštelanske rivijere", koja je obuhvaćala "Resnik" i hotel "Palace" u Kaštel Starom, konačno i formalno prestali biti zaposlenici ove nekad zajedničke tvrtke. Da podsjetimo, "Kaštelanska rivijera" je nakon javnog natječaja u studenom prošle godine prodala ovo turističko naselje austrijskoj grupaciji "Falkensteiner Hotels & Resorts" za 8,2 milijuna eura.

Prema zaključcima osnivačke skupštine sindikata, prvi cilj bit će sklapanje kolektivnog ugovora s poslodavcem, a samim pristupanjem SSUIT-u radnici "Resnika" ostvarit će pravo na veću plaću, budući da je dosadašnja najmanja bruto plaća iznosila 1700 kuna, dok će nova biti 2100 kuna.Najmanja plaća od 1700 kuna raste na 2100 kuna - sindikalci Resnika/Mirjana ČOVIĆ
Prema riječima Eduarda Andrića, tajnika SSUIT-a Hrvatske, nastojat će se s novim poslodavcem postići i bolji kolektivni ugovor, kako je postignuto i u drugim hotelima u sastavu grupacije u Hrvatskoj. Kako neslužbeno saznajemo, novi direktor za TN "Resnik" bit će Agron Beriša, koji je s jako visokim referencama struke došao u Hrvatsku nakon što je godinama radio u Europi. U Hrvatsku je došao na poziv grofa Eltza, te obnašao rukovodeće mjesto u hotelu "President" na Babinu kuku, da bi kasnije bio izvršni direktor u hotelu "Borik" u Zadru.
Prema riječima voditelja TN "Resnik", radnici će zadržati svoje ranije poslove, dok će neka rješenja biti izmijenjena, budući da sva radna mjesta nisu popunjena. Ugovori o radu sklapat će se tijekom veljače. Za sindikalnog povjerenika TN "Resnik" izabran je Mladen Čavka, koji će po odluci Skupštine sindikata do izbora radničkog vijeća zastupati radnike u odgovarajućim pregovorima s poslodavcem.
Inače, novi vlasnik je prihvatio sve ugovore "Kaštelanske rivijere" o punjenju kapaciteta ovog turističkog naselja za nastupajuću sezonu. Po tim ugovorima svi su ležajevi popunjeni od 1. svibnja, kada se očekuju prvi gosti iz Njemačke, Belgije i Poljske. Očekuje se ostvarenje oko 80.000 noćenja, što je bio rezultat i prošlogodišnje sezone.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij