hren
ČLANOVI KAŠTELANSKE HVIDRA-e ČUVAJU PLAKAT ODBJEGLOG GENERALA KOJEGA PREDLAŽU ZA POČASNOG GRAÐANINA
KAŠTELA - Za razliku od "slučaja Zadar" i uklanjanja plakata s likom generala Ante Gotovine na zadarskom bedemu, Kaštelani 24 sata dnevno čuvaju jumbo-plakat kojeg je na blagdan Tri kralja u Kaštel Starom u čast i poštovanje generala Gotovine postavila kaštelanska HVIDR-a. S obzirom da se plakat nalazi na privatnom zemljištu, kaštelanska HVIDR-a je u neposrednoj blizini postavila kontejner opremljen električnom energijom, TV-prijemnikom i grijanjem u kojem borave 24 sata borave oni koji osjećaju potrebu da čuvaju plakat.

— Na taj način odajemo poštovanje vrijednosti Domovinskog rata koju predstavlja general Ante Gotovina, jer je jedna od ključnih i zaslužnih osoba u obrani domovine — kazao nam je Ante Baran kojeg smo zatekli u tri sata poslije ponoći pored postavljenog plakata. U slučaju pokušaja skidanja plakata od strane policije pozvati ćemo sve Kaštelane da se suprotstave takvoj ideji, i to svim mogućim sredstvima dodaje Baran.
Predsjednik kaštelanske HVIDR-e Željko Strize najavio je postavljanje novog jumbo-plakata na državnoj cesti D1 u Kaštel Lukšiću, a njegovu izradu financiraju gospodarstvenici Kaštela.
Strize je najavio kako će uputiti zahtjev Komisiji za dodjelu javnih priznanja i Gradskom vijeću grada Kaštela da se generala Gotovinu proglasi počasnim građaninom grada Kaštela, kao što je 7. veljače 2002. godine proglašen i generala Mirko Norc.
Očekuje se da će potporu ovom prijedlogu dati vijećnici HSP-a i HSLS-a, a Strize dodaje kako su se oglasili i pojedini HDZ-ovi vijećnici koji će dati svoj glas ovom prijedlogu. Kako je kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader istaknuti HDZ-ovac, a postavljanje plakata nazvao je neprimjerenim i činom uperenim protiv Republike Hrvatske i samog generala Gotovine, pitanje je da li će njegove stranačke kolege iz kaštelanskog HDZ-a dati potporu ovom prijedlogu na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij