hren
 
KAŠTEL LUKŠIĆ • Počeli su radovi na izgradnji spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću. Osim izgradnje spomenika, uredit će se i 2000 metara četvornih okolnog prostora koji će ukrašavati čempresi i živica. Pola milijuna kuna za realizaciju tog projekta izdvojio je Grad Kaštela. Prema odluci Poglavarstva grada Kaštela, raspisan je natječaj o odabiru idejnog rješenja, a od predviđene tri nagrade prvu je dobila Silvana Guberina. Spomenik visok četiri metra s postavljenom rasvjetom od četiri reflektora bit će najveći izgrađeni spomenik prvom hrvatskom predsjedniku na području cijele RH.
Prema riječima Marka Parčine, člana Gradskog poglavarstva zaduženog za komunalni sustav, prilaz spomeniku popfočat će se kamenom, dok će za holtikulturno bilje naknadno biti organiziran sustav zalijevanja i preuzet će ga gradski komunalni pogon. Parčina dodaje kako će se svečano otvaranje spomenika održati krajem ožujka.
KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • nepoznato (Gost)

  :( Nemam nista protiv predsjednika. Stvarno nerazumjem zasto se njegov spomenik nalazi u Kastel Luksicu. Presjednik je tamo bio samo jedan put. Mogli su smjestit njegov spomenik negdje u Zagrebu u naprimjer nekom parku. Isto tako park su mogli nzvati po njemu. Stvarno me ljuti to sta se ime nase kastelanske ceste promjenilo. Danas se zove po covjeku koji je bio u kastelima samo jedan put. SRAMOTA!!!

  oko 14 godina prije
 • iva (Gost)

  :sigh

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  ja zivim u kastelim i slazen se sa \"nepoznato\"

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  ja san da se na iston mistu napravi gradski sportski centar sa bazenom i da se sve nazove po Presjedniku, a da se spomenik primisti u Sucurac isprid Opcine.

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij