hren

Preseljenje bi bilo udar na radnika i na - logikuKAŠTEL SUĆURAC - Otimanje čeličane samo je prvi korak k uništenju Željezare Split. Smatraju to sindikalni povjerenici Mladen Bekavac, Jozo Ivančević i Stipe Banić, predstavnici svih triju sindikata koji djeluju u splitskoj Željezari.
Poslali su dopis premijeru Ivi Sanaderu, ministrima Branku Vukeliću i Ivanu Šukeru, u kojem tvrde kako preseljenje čeličane u Sisak nije potrebno. Upozorili su kako će, ako se taj projekt nastavi gurati, pisati Europskoj komisiji.

Sindikalisti tvrde kako su se konzultirali s neovisnim stručnjacima te im predočili koncept programa restrukturiranja crne metalurgije RH.

Iz ekonomske podloge projekta vidi se da je preseljenje potpuno nepotrebno, a stručnjaci su upozorili na niz nelogičnosti i troškova, tvrde. Postavljaju pitanje čemu sve to kada su kvote za europsko tržište ograničene i nema osiguarna plasmana za proizvode iz Siska.

- Svoju smo tvornicu gradili teškom mukom i odricanjem. Nećemo dopustiti da je sada ruše oni koji bi na njezinu mjestu radije vidjeli trgovačke centre, a time i vlastitu imovinsku korist - poručili su sindikalisti Vladinim čelnicima.

Izvor: Večernji list


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij