hren
 
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uoči korizme pozvalo je pušače da se suzdrže od pušenja jer time produžuju život i pridonose vlastitom zdravlju i zdravlju bližnjih, a pretile osobe da se suzdrže od pretjeranog konzumiranja hrane.
U Ministarstvu zdravstva pripremaju izmjene zakona koji bi na stroži način ograničavao pušenje, a očekuje se da će biti zgotovljene do 31. svibnja, kada bi trebale biti upućene u saborsku proceduru.

Uz zabranu napisa na kutijama cigareta, poput s malo katrana ili light i niz drugih mjera, predlaže se i potpuna zabrana pušenja na javnim mjestima ili da se pušenje ograniči samo na odvojene prostorije s ventilacijom.

Posljedice konzumiranja cigareta su velike. Svaki drugi pušač umire zbog bolesti uzrokovanih pušenjem. U svijetu na godinu zbog pušenja umre pet milijuna, a u Hrvatskoj 10.000 ljudi.

U Hrvatskoj puši 34,1 posto muškaraca od 15 i više godina po čemu se naša zemlja nalazi u sredini među europskim zemljama. No, prema broju žena koje puše, njih 26,6 posto, na vrhu smo među europskim zemljama.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij