hren
 
HRVATSKI fond za privatizaciju objavio je natječaje za privatizaciju šest brodogradilišta u većinskom državnom vlasništvu. Rok za podnošenje ponuda je 19. travnja do 14 sati.

HFP je natječaje objavio na svojoj internetskoj stranici, a očekuje se da će tijekom idućeg tjedna isto napraviti i u Vjesniku, Financial Timesu, The Economistu, Lloyd's Listu i TradeWindsu.

Podsjećamo, prvi krug natječaja za privatizaciju brodogradilišta iz kolovoza prošle godine neslavno je propao nakon što su do isteka natječaja HFP-u pristigle samo dvije ponude koje Vlada nije prihvatila jer nisu zadovoljavale obvezne uvjete natječaja.

Četiri brodogradilišta za po jednu kunu, dva po nominalnoj cijeni

U najnovijim natječajima država po posebnim uvjetima (za jednu kunu) prodaje većinske udjele u četiri brodogradilišta; 83,32 posto dionica u riječkom 3. maju, 95,24 posto dionica u Brodotrogiru, 99,54 posto dionica u Brodogradilištu Kraljevica i 99,78 posto dionica u Brodograđevnoj industriji Split.

U slučaju ostala dva brodogradilišta udjeli se prodaju po nominalnoj cijeni. U slučaju Brodosplita prodaje se jedan poslovni udio koji čini sto posto temeljnog kapitala Brodosplit-Brodogradilišta specijalnih objekata po početnoj cijeni 18,16 milijuna kuna. Prodaje se još i većinski udio od 59,25 posto pulskog Uljanika za kojega je početna cijena 397,49 milijuna kuna.

Natječaji obvezuju potencijalne kupce da izrade i dostave program restrukturiranja u trajanju od najviše pet godina. Program mora sadržavati strukturne i financijske mjere potrebne za uspostavu dugoročne tržišne održivosti brodogradilišta koje uključuju reorganizaciju i racionalizaciju djelatnosti.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost)

  nasli su vrime

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Dosli ste eto i vi na red ,brodograditelji.Sad ce vas
  prvo rasprodat,pa onda reorganizirat,to je jos sve i dobro,a kad dodje racinalizacija,e onda cete lipo ic doma.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  opet glavom kroz zid..nasom..brodotrogir gradi najbolje brodove na svitu od onog tipa..kako opstaju skverovi koji rade slabije??samo indiski i vijetnamski placaju radnike nesto manje od nasih..korejska 4 puta vise..imaju jeftinije brodove..=pola love se ukrade..

  nisu objavili kompletne bilance skverova,dugovi se taje,to je bija razlog zbog kojeg ih niko nije prvi put kupija!!dugove zna samo odabrani potencijalni kupac..onaj ko je sve ove godine radija te dugove da ih sad moze dat..i dobit skver za kunu..jer;niko normalan nece kupit firmu da mu sutra pocmu kucat na vrata,da je duzan vamo i namo..i da sam nezna koliko ce sutra bit duzan..

  kompletne tokove novca triba objavit..kao prodavatelj,narod ima pravo znat sta prodaje i posto!!

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij