ZADOVOLJSTVO KAŠTEL NOVOG I STAROG GENERALNIM URBANISTIČKIM PLANOM
KAŠTEL NOVI - Napori članova mjesnih odbora Kaštel Novog i Starog urodili su plodom i projekt lučice s 400 vezova između ova dva mjesta ušao je u Generalni urbanistički plan grada koji će biti usvojen do kraja travnja ove godine. Rezime je to konferencije za novinare ovih mjesnih odbora, na kojoj je iskazano zadovoljstvo što će se, po riječima Fabjana Danila, predsjednika MO-a Kaštel Novog, prvi put nakon austrougarskih vremena u Donjim Kaštelima nešto graditi.

 Izraženo je i zadovoljstvo što je novi vlasnik kaštela Cipiko u Kaštel Novom, Ante Samardžić, spreman početi obnovu kule i pripadajućih objekata, za što bi utrošio oko dva milijuna eura. Budući hotel bi trebao imati četiri zvjezdice, a imao bi 35 apartmana te odgovarajuće društvene prostorije. Uporabu samog kaštela, kao zaštićenog povijesnog spomenika, novi bi vlasnik koordinirao s Gradom. Doris Čiček, predsjednik MO-a Kaštel Stari, i Ante Šuško, predsjednik TZ-a grada Kaštela, ustvrdili su da će izgradnja lučice osim sanacije stare gradske jezgre koja je izgrađena na nasipima, oživjeti Donja Kaštela, nekada nositelja turizma u regiji, a konačno uređenje rive s pratećim sadržajima, i hotelom Cipikom, značilo bi ne samo povećanje broja noćenja već i nova radna mjesta za nezaposlene Kaštelane.
Ivan Čagalj, član Poglavarstva grada i pročelnik za gospodarstvo, istaknuo je da je lučica Stari—Novi veliki zahvat u prostoru, te da će Grad morati koristiti usluge mnogih projektanata i konzervatora, a prostor treba dobiti i komercijalne sadržaje kako bi se mogao isplatiti. Prema njegovim riječima, prostori "Dalmacijavina", Brce u Kaštel Starom, kao i prostor bivšeg restorana "Plavi Jadran", trebali bi biti u funkciji lučice, zajedno s budućim hotelom Cipiko.
Inače, kako smo već izvještavali, buduća lučica između Kaštel Novog i Starog bi po idejnim skicama imala oko 400 vezova na pontonima, s tim da bi se dio vezova osigurao domicilnom stanovništvu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara