hren
 
Gradonačelnici osam dalmatinskih gradova na sastanku u Splitu iskazali su nezadovoljstvo nacrtom prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Smatraju da taj zakon neće donijeti dobro građanima jadranske obale.

Do sada su gradska vijeća izdavala koncesije za obavljanje gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru, a po novome to će činiti županije i veliki gradovi. Gradonačelnici su se dogovorili kako će svoja stajališta iznijeti premijerki Jadranki Kosor.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je kako su najnovijim prijedlogom zakona gradovi izgubili mogućnost da samostalno upravljaju pomorskim dobrom, osnivaju gradske lučke uprave, ubiru prihode i snose odgovornost. Taj je prijedlog dobrim dijelom izrađen da bi se disciplinirali neovisni gradonačlnici osam dalmatinskih gradova, dodao je.

S tim se složio i splitski gradonačelnik Željko Kerum. U takav pristup uklapaju se i novi prijedlozi poreznog sustava prema kojima bi Split od 1. srpnja ostao bez 40 milijuna kuna, ustvrdio je.

Osim Keruma i Vlahušića, na sastanku su bili i šibenski gradonačelnik Ante Županović, kaštelanski Josip Berket, trogirski Damir Rilje, hvarski Pjerino Bebić, korčulanski Mirko Duhović, viški dogradonačelnik Dalibor Damjanović.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost)

  ha ha ha danas ce pomorskim dobrom upravljat zupanije,a ko zna sutra mozda i zagreb.....jadni nasi otoci

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  beki, na iducin izborima kandidiraj se za župana :D

  oko 10 godina prije
 • Veliki grad! (Gost)

  Kaštela su na žalost mnogih veliki grad: Pametnom dosta.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  je li ovo Moralić doša do župana ili zakonodavca

  oko 10 godina prije
 • moralić? (Gost)

  a možda moralić oće opet poslovat sa provjerenim kadrom.oni su sad u županiji.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a di su nasi dalmatinci u saboru? vise istri vridi jedan kain nego nama svi ti jadnici!!! :upset

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Šta HDZ, da se fino izrazin zezne,da ne kazen sta drugo,nije vise lako popravit. A kad to rade 19 godina, jao onome ko dode iza njih! Sva srica pa je dosa pametan i nekorumpiran covik,zadnja kastelanska nada...

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Daleko če mo s njim samo zase.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  zasto ne govotite da bi novim zakonom mnogi izgubili mogucnost zaposljavanja po rodjackom principu,otvaranju ispostava za muljazu,ugodnom zivotu uz kavicu..,pogledajte koliko ljudi rade u njemackoj,nizozemskoj,svedskoj na slicnim poslovima da ameriku i pomorske serife ne spominjem.
  ovakvi klanovi neovisni brinu o sebi jebe se njih za pomorsko ili opce dobro... :grin

  oko 10 godina prije
 • murgo99 (Gost)

  Čemu priče, pa na drugo vijeće je stavija proširenje zahodi na lukobranu marine. Četri komada po 700m2.
  Je najviše misli na vas i \"naša djeca\", kako je to nisko i .... pa večina nas bogu hvala ima djecu, i večina bar po meni ne bi smjela \"zaklinjat se ili pokrivat\" našom djecom. Na koncu svi mi roditelji sve ostavimo svojoj djeci, živimo za njih, brinemo se za njih, gledamo po noći jesu li pokriveni, kada kašlju brinemo se šta im je i to su normalne stvari. Nije normalno da se u svemu vadimo ili pokrivamo našom djecom ili za svaku \"Bogu hvala\". Ta opet večina nas živi krščanski i bez da nam glava grada dva puta dnevno napomene.
  Tako jadno, igrat na naše najtanje osječaje odnosno na naše postojanje i bivanje na ovim prostorima. :?

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij