Croatian English French German Italian Spanish

 
Splitsko-dalmatinska županija raspisala je natječaj za dodjelu kredita poljoprivrednicima, a zainteresirani korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom imaju rok od 30 dana da se jave na natječaj.

Minimalni iznos pojedinačnog kredita iznosi 40 tisuća kuna, a maksimalni milijun i pol. Uvjet je da onaj tko zatraži kredit sudjeluje s 30 posto vlastitih sredstava.

Poček za vraćanje je tri godine, rok otplate od 9 mjeseci do 7 godina, ovisno o djelatnosti, a kamatna stopa kreće se od 3 do 5 posto.

Kredit se može dobiti za stočarsku proizvodnju, voćarstvo i vinogradarstvo, zatim za proizvodnju povrća i cvijeća, sjemenarstvo i rasadničarstvo, akvakulturu i gospodarski ribolov, poljoprivrednu opremu i mehanizaciju, čuvanje i preradu poljoprivrednih proizvoda i preradu ribe, te za programe razvitka turizma na poljoprivrednom obiteljskom gospodarstvu.

Izvor: Dalmacijanews

Komentari (7)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6138
Već vidim da mi uzurpiraju zemljište... Jel kažnjivo ako pas ujide a bija je u dvoru na lancu?
Gost_6937
a kome se moramo javiti,di je taj obrazac
Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?
Gost_3149
Naprotiv , ja neman šta reć protiv mame , . . . , sve je na svome mistu i kako triba