hren
 
Danas je izvršen sramotan i uvredljiv čin od strane pojedinaca iz kaštelanskog HDZ-a, a koji su jumbo plakat Ante Gotovine postavljen u Kaštel Lukšiću u Ulici Ivana Pavla II. izlijepili promidžbenim materijalom HDZ-a. Kakvu su poruku dotični htjeli poslati Hrvatskoj i kaštelanskoj javnosti porukom "Ostavite dite materi, HDZ", možemo samo slutiti  da je dite general Gotovina, a mater Carla del Ponte — izjavio je na sinoćnjoj press-konferenciji predsjednik kaštelanske Hvidre Željko Strize.

Zanimljiva je činjenica da je vlasnik zemljišta na kojem se nalazi plakat prijavio dvoje nepoznatih počinitelja, koji ne samo da su se usudili doći na privatni posjed već su ga i psovali, a policija se na poziv oglušila.
— Sjetimo se postupka vijećnika HDZ-a kada je Hvidra Kaštela predložila da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom grada Kaštela, kada se nisu usudili uvrstiti naš prijedlog na dnevni red, dok danas imaju snage i odlučnosti lijepiti svoje promidžbene materijale preko njegove slike — izjavio je Strize.

 

— Žalosna je činjenica da taj isti HDZ danas svečano otvara spomenik prvom predsjedniku Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, kojega bi ti isti vlastodršci otjerali u Haag samo da je živ. Hoće li i sutra držati ruku na srcu i pjevati "Bože, čuvaj Hrvatsku"? Doista, "Bože, očuvaj Hrvatsku" od takvih pojedinaca koji preko krvi i žrtve branitelja ulaze u Europsku uniju, kojima je vlast samo sredstvo za osobni probitak i dodvoravanje svjetskim moćnicima — ustvrdio je Strize.

Strize je izjavio kako će svi branitelji i domoljubi najoštrije prosvjedovati protiv pojedinaca koji su u ime HDZ-a pokušali umanjiti značaj generala Gotovine, kao i svih branitelja, te je stoga pozvao sve građane grada Kaštela da svojim glasovanjem na sljedećim lokalnim izborima pokažu što misle o takvim strankama i pojedincima iz političkog života, koji su spremni prodati naše "svetinje".

— Na takve izjave i provokacije nećemo nasjedati jer smo ozbiljna politička stranka, a isto tako, siguran sam kako promidžbeni materijal nije postavljen od strane članova HDZ-a — kazao nam je u telefonskom razgovoru kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader. On dodaje kako su prije dva dana napadnuti momci koji su postavljali promidžbene plakate HDZ-a na području Mjesnog odbora Radun te su im napadači otuđili plakate, pa se može zaključiti kako se radi o običnoj provokaciji prema HDZ-u pred skore lokalne izbore.

Inače, danas će u Kaštel Lukšiću biti otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, a otkrit će ga premijer Ivo Sanader s najmlađim od petero djece poginulog hrvatskog branitelja Banka Grabovca.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (31)

 • (Gost)

  E moj Strize

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  e moj strize tako ti je to kad pijes s HDZ-om

  oko 14 godina prije
 • NOB (Gost)

  Niko ih u gradu ne obada pa sami lipe plakate i sami se bune.
  Kako bi redikuli drugačije i izašli u novine?
  Kad su zadnji put rekli nešto pametno?
  E moj Narode!!!!!!!!!

  oko 14 godina prije
 • IVO (Gost)

  HDZ-ovci protiv bivši HDZ-ovaca.
  Lipo li je to vidit.
  Pukli su po šavu. I vrime je više.
  Dosta su maltretirali grad!

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  nedostaje velika kolicina HDZ plakata
  traze se posteni mjestani ako vide koji plakat HDZ da ga hitno uklone
  za nagradu nudimo domovnice i putovnice

  oko 14 godina prije
 • VAZNA OBAVIJEST (Gost)

  PUCKA KUHINJA OTVARA VRATA SVIM POSJETITELJIMA NA OTVORENJU SPOMENIKA!!!NA DOLASKU POTREBNO POKAZATI KNJIZICU CARITASA...SAMO VI TROSSITE:;::::


  SSSSSSSRRRRAAAAAAAMMMOTTTTTTTTAAAAA

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  je izlipili su cilo selo ..sila udrila u mozak..lovuša od svih poduzetnika što će nakon izbora ili su već dobiti poslove...a i naše iz gradskog proračuna ali bit će revizija...visit će neko...visit..eno cila banda se okupila oko spomenika i na mrtvim kostima zarađuju...

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Vidim da je HDZ-ova opozicija prilično nepristojna i nekulturna !!!

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  a šta je kakvi ste vi bre sve ovo ono...vi bi još i ratovali kako smo ono i mi počeli..nema više rata...sad se vlada..

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Ispada da su članovi HDZ-a napadali Hrvatsku, činili zločine na ovčari, gađali Škabrnju i protjerivali Hrvate, a HSP, ,nezavisne liste i svi koji se sada kunu u Gotovinu bili su u prvim redovima obrane Hrvatske uključujući i onih najboljih 78 studenata iz HSP-a.
  A HVIDRA čuva Gotovinin plakat i nije nikoga vidjela ni potjerala dok su \"atentatori\" namještali skale i pomno lijepili plakate. Bilo bi smiješno da nije žalosno.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Pa dajte šta ovaj Strize sebi umišlja? Jedini grad gdje se mogu vidjeti i nisu skinuti Gotovinini plakati je Kaštela. A Kaštelima vlada-tko? Netko je htio pokazati da je Gotovina=HDZ. Pa tako misli i Carla del Ponte. Nisam vidio da je optužila nekog iz HSP-a ili Hvidre.

  oko 14 godina prije
 • gost (Gost)

  SMJEŠNO, A ŠTO DRUGO REĆI NA KOMENTAR GOTOVINA=HDZ!
  A TKO TO PRIVODI I PROVODI TJERALICU ZA GOTOVINOM I NJEGOVIM PRIJATELJIMA PO HRVATSKOJ TKO UMIROVLJUJE GÐU GOTOVINU JA MISLIM DA JE ODGOVOR ZNA SE.

  A GOTOVINA =DR.FRANJO TUÐMAN =HDZ 90 S TIM SE SLAŽEM!

  HDZ 2004 SE POKAZAO IZA NJEGA STOJE NJEGOVA DJELA NITKO IM TO NE OSPORAVA SAMO NEK SE UPITAJU KAKVA SU TO DJELA.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  I sad bi ovaj HSP što ništa ne razumi htio vodit državu, grad, općinu. Ma ne možete vi vodit ništa. Sesar kupuje glasove za bespravnu Lazaricu, onda je još Ðapića od prepisanog magisterija oslobodio brat jednog s pravaške liste.Sve po pravu i pravdi. Možda tako Ðapić dogovori da hrvatske generale oslobodi nevista Carle de ponte.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  a ća bi ti tija nego oslobođenje ..ti bi ih zatvorija,, normalno da bi ih oslobodio..pa vidiš da je sve uspješno završeno..ne ruše lazaricu a zašto bi rišili tamo zbog nekog partizana iz susjedne zgrade ća više ne vidi more, ni silni hdz.e sa sdp-eom nije ga moga optužit a zamisli jedan čovik oslobađa i to brat od sudije ...pa vidiš li da nam je najmanji problem oslobodit naše generale..eto jeli ti sad što razumiš...zamisli se malo..ako imaš sučim....ha...ha..ha...

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  da ima sučim mislit nebi ovo ni pisa isprali mu mozak hdz-e ili sdp-e a možda ga i nema...

  oko 14 godina prije
 • HSP mozak dvije marke (Gost)

  Bilo bi sjajno kad bi vas dvojica preveli na hrvatski jezik što ste zapravo htjeli reći. Ovo je gomila nebuloznih riječi bez značenja. Ako ćete vi ovako voditi politiku, u stilu, tko upozorava na pravaške budalaštine \"nema mozga\" daleko ćete doći. U politici i privatno. Da Vas podsjetim i Vaš cijenjeni mozak vrijedi samo dvije marke. Samo ni one više nisu u optjecaju. Osim ako se ne radi o onih 78 studenata što prepisuju ispite ko šef Ðapić.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  i tebi je vrana davno mozak poćopala ....tako da ne vrijedi ništa ..naš barem nešto vridi...opet sam te zajeba ...ha..ha..ha...

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  vidiš ja neškolovan prijebem te ..a šta bi ti tek ovi moji napravili...

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Zamislite koliku snagu ima riječ \"pravaške budaleštine\" kad to izusti fukara hadezeovska, a zamislite samo koliki mozak ta fukara ima, nešto veći no u pileta.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  A tek hrvatski jezik kako fukara poznaje....zamislite hdzeovska fukara zna hrvatski

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Hdz-eovci vežite malo bolje svoje pase da se ne otmu sa lanca.

  oko 14 godina prije
 • HSP i uljudba (Gost)

  Ako je ovo riječnik koji će pravaši koristiti u postizbornim vremenu kad budu vladali cijelom Hrvatskom, ujedinjenim narodima pa možda čak i našom mliječnom stazom, pitanje je tko će to moći izdržati.
  Bravo momci, ovakvim stilom nije pisao Ante Starčević. Slabo ste ga isčitali. Vi imate bolje uzore. Iz Ferala.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Ovo im sigurno pišu onih 78 studenata sa svih fakulteta.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Izgledno je da si se otrgnuo sa lanca, pazi da te šinteri ne uhvate.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  A mogao bi onda i na veterinarski zavod.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  A na veterinarskom ZNA SE

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Još te mogu spasit ako VRATE DITE MATERI

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Da ti se nije nedaj bože nešto dogodilo, pa se nejavljaš, ili negdi na drugom mjestu ujedaš, naći ću ja tebe prije no što pobjesniš.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Previše je ljudi od vaših ujeda stradalo.

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  :) :) :p :p

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  VOTE FOR ANYONE ELSE IS A VOTE FOR NOTING!
  VOTE FOR CROATIAN PARTY OF THE RIGHT KAŠTELA!

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij