hren
PODRŠKA IDEJI I ZAHTJEVIMA HSLS-a
Nakon što su nekoliko dana u Kaštel Starom prikupljali potpise kojima se od Vlade RH traži oslobađanje od plaćanja svih doprinosa, poreza i prireza za prvo zaposlenje u prvoj godini rada, kaštelanski HSLS-ovci ove su nedjelje organizirali potpisivanje peticije i u Kaštel Sućurcu, čime su okončali akciju 100 gradova – 100 štandova u kojoj su prikupili 952 potpisa Kaštelana.

I ovaj put akcija je bila uspješna i još jednom se dala potpora akciji „Posao na mojoj strani“, a potpisi građana već su se u posliojepodnevnim satima proslijedili u središnjicu stranke zajedno sa sugestijama građana vezano uz zaštitne mehanizme ukoliko se ova inicijativa prihvati.
Liberalima je i ovaj put podršku dala HSU i brojni građani, a za dobar štimung bila je, kao i prije sedam dana, zadužena grupa Baketina.

Osim potpisivanja peticije dužnosnici kaštelanskih liberala razgovarali su sa stanovnicima Kaštel Sućurca o problemima mjesta i grada u cjelini, i pri tome su, zajedno sa HSU-om, najavili aktivniji angažman oko rješavanja problema s rentgenom u ambulanti u Kaštel Starom i oko subvencioniranja prijevoza građana starije životne dobi. 

- Neprihvatljivo je da Kaštela sa oko 50.000 stanovnika zbog nedostatka novca gubi rentgen, dok istovremeno nadležno ministarstvo zdravlja novac namijenjen javnim bolnicama i domovima zdravlja usmjerava privatnim klinikama i ustanovama.
Nova odluka o pravu na subvenciju u plaćanju troškova javnog prijevoza prilično je diskriminirajuća za osobe sa tjelesnim oštećenjima jer prema njoj iznos dodatka sa osnova tjelesnog oštećenja ulazi u mirovinu. Predlažemo da se to još jednom razmotri, te da se tjelesno oštećenje odvoji od osnovne mirovine jer se radi o bolesnim osobama koje se, povećavanjem iznosa za uplatu, kažnjava – iznijeli su svoje mišljenje predstavnici liberala i umirovljenika, naglasivši da se uglavnom radi o osobama koje zbog bolesti moraju često liječniku i samim tim moraju koristiti i autobusni prijevoz.

Ovom prilikom liberali i umirovljenici najavili su kako će tražiti od Grada da preispita i visinu cenzusa za subvencioniranje vožnje, koji sada iznosi 1.000 kuna, te da razmotre mogućnost da se taj cenzus podigne na 2.000 kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • liberal (Gost_38)

  čije su ovo ideje jel od gospodje benutic

  oko 9 godina prije
 • vježbenik (Gost_1159)

  koje su ovo gluposti
  Obična predizborna kampanja s idejom koju može svaki građanin smislit slična onoj \"posao za sve\"
  Ne kažem da ovo nije dobro ali daje poslodavcima mogućnost da svaku godinu zaposli nove pripravnike vježbenike ili radnike, a šta onda s tim ljudima koji odrade tu godinu dana??
  tek su onda u nekoj stvari
  Smislite nešto pametno kao npr kako otvoriti radna mjesta, lako će poslodavac platiti obaveze ako mu radnik radi i zarađuje,
  Što je s ljudima koji su dobili otkaz, njih naravno više nitko neće zaposliti.
  Ovo mi se čini jako plitko, sve u namjeri da bi se promovirala stranka

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2901)

  Svaka čast gospodinu Radačiću i liberalima! Akcije za socijalno ugrožene, mlade i umirovljenike trebale bi biti smisao i želje svake stranke. Pripadam drugoj političkoj opciji ali svaki put ću pružiti ruku ovakvoj inicijativi. Samo naprid!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_160)

  ni ja nisam siguran u rezultate ove akcije, kao i sve ostale. ne mogu se oteti dojmu da nam fali inicijative na svim poljima života. ukoliko se skupi respektabilan broj potpisa može se postaviti zahtjev prema Vladi RH , odnosno progurat ga u saborsku proceduru, pa će se vidit ko je za to a ko ne.Ukoliko HSLS osvoji na izborima saborske mandate dužan je postupiti po ovoj peticiji. u najgorem slučaju promislite koliko bi nezaposlena osoba bila zadovoljna da na ovakav način dobije posao.
  hsls vam može biti drag ili ne ali ja podržavam sve akcije koje mogu popraviti stanje u društvu. postoji jedan mali uvjet: veća aktivnost građana i briga za svoju budućnost.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3197)

  svi znaju sta se moze napravit sa tin papirin.... :grin :grin :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4227)

  Jadno

  oko 9 godina prije
 • (Gost_160)

  volija bi kad bi čitatelji ovog portala, naročito oni koji pišu komentare osmislili nekakve akcije, osmislili programe, ponudili rješanja za more problema koji nas muče. mogu to sami,preko udruga civilnog društva, političkih stranaka, prijatelja, sindikata.kako bi to bilo lipo. ja sam siguran da bi nam tada bilo bolje.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1145)

  Liberalima svaka čast na akciji.Drago mi je šta je jaka liberalna stranka u Kaštelima.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7225)

  Da jaka stranka-jaka je ka tvoj komentar 1145.

  oko 9 godina prije
 • bilo idro (Gost_8239)

  gostu 160. točno se iz vašeg članka primjeti kako ste uistinu dobro namjerni zato vam svaka čast,ali moramo i to napomenuti kako nam je do nedavna davao naš Gradonačelnik ideje programe i onda sve završi na samo neradu kupovanje zemalja i mjenjanje GUPa.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7169)

  Propala stranka

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3154)

  to je krsenje zakona i dovodjenje u neravnopravan polozaj ostalih..uostalom,to je voda na neoliberalni mlin..daj samo radnike bez poreza pa bilo koje..nisu smislili zakone po kojima ce se one koji jedva prezivljavaju manje oporezivat a one koji masno zaradjuju vise??pogledajte ljudi malo dublje temu,prije nego sta zapljescete!!!uosstalom oslobodjeni porez ce se natovarit ostalima..samo ostali nece bit poslodavci...liberali,jos jedan palac doli!!!

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij