hren

PODRŠKA IDEJI I ZAHTJEVIMA HSLS-a
Nakon što su nekoliko dana u Kaštel Starom prikupljali potpise kojima se od Vlade RH traži oslobađanje od plaćanja svih doprinosa, poreza i prireza za prvo zaposlenje u prvoj godini rada, kaštelanski HSLS-ovci ove su nedjelje organizirali potpisivanje peticije i u Kaštel Sućurcu, čime su okončali akciju 100 gradova – 100 štandova u kojoj su prikupili 952 potpisa Kaštelana.

I ovaj put akcija je bila uspješna i još jednom se dala potpora akciji „Posao na mojoj strani“, a potpisi građana već su se u posliojepodnevnim satima proslijedili u središnjicu stranke zajedno sa sugestijama građana vezano uz zaštitne mehanizme ukoliko se ova inicijativa prihvati.
Liberalima je i ovaj put podršku dala HSU i brojni građani, a za dobar štimung bila je, kao i prije sedam dana, zadužena grupa Baketina.

Osim potpisivanja peticije dužnosnici kaštelanskih liberala razgovarali su sa stanovnicima Kaštel Sućurca o problemima mjesta i grada u cjelini, i pri tome su, zajedno sa HSU-om, najavili aktivniji angažman oko rješavanja problema s rentgenom u ambulanti u Kaštel Starom i oko subvencioniranja prijevoza građana starije životne dobi. 

- Neprihvatljivo je da Kaštela sa oko 50.000 stanovnika zbog nedostatka novca gubi rentgen, dok istovremeno nadležno ministarstvo zdravlja novac namijenjen javnim bolnicama i domovima zdravlja usmjerava privatnim klinikama i ustanovama.
Nova odluka o pravu na subvenciju u plaćanju troškova javnog prijevoza prilično je diskriminirajuća za osobe sa tjelesnim oštećenjima jer prema njoj iznos dodatka sa osnova tjelesnog oštećenja ulazi u mirovinu. Predlažemo da se to još jednom razmotri, te da se tjelesno oštećenje odvoji od osnovne mirovine jer se radi o bolesnim osobama koje se, povećavanjem iznosa za uplatu, kažnjava – iznijeli su svoje mišljenje predstavnici liberala i umirovljenika, naglasivši da se uglavnom radi o osobama koje zbog bolesti moraju često liječniku i samim tim moraju koristiti i autobusni prijevoz.

Ovom prilikom liberali i umirovljenici najavili su kako će tražiti od Grada da preispita i visinu cenzusa za subvencioniranje vožnje, koji sada iznosi 1.000 kuna, te da razmotre mogućnost da se taj cenzus podigne na 2.000 kuna.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij