hren
 
PODRUČJE VEĆINOM GOSPODARSKE NAMJENE
Urbanistički plan uređenja br. 19 Krtine, četrvti je s kojim su se u „koštac“ uhvatile gradske službe, a unatoč tome što je na javnom izlaganju o istom broj zainteresiranih građana i predstavnika tvrtki bio zanemariv u odnosu na prethodne, ni primjedbe na ovaj UPU nisu prošle bez ponekog povišenog tona.

Ovaj UPU obuhvaća približno 25 ha zemljišta u Kaštel Sućurcu koji je s istočne strane određen ulicom  Dr. A. Starčevića, s južne županijskom cestom, sa zapada Putaljskim putom i sa sjeverne strane državnom cestom D8. Na ovom području većina zemljišta je gospodarske namjene, a tek manji dio mješovite pretežito poslovne i mješovite pretežito stambene namjene.

Glavne primjedbe nekolicine građana odnosile su se na mrežu prometnica, od kojih neke nepotrebno presjecaju zemljišta, a pri čijoj se izradi nije vodilo računa o postojećim cestama. Zbog toga je Joško Bonacin izrazio sumnju o tome koliko je izrađivač UPU-a tvrtka „Nesek“ izašla i upoznala se sa stanjima na terenu. Bonacin je organizatorima uputio i primjedbu na vrijeme održavanja javnog izlaganja, zbog čega mnogi nisu u mogućnosti nazočiti mu. No kako se primjedbe mogu davati i u pismenom obliku još nekoliko dana, organizatori javnog izlaganja smatrali su da nitko neće biti zakinut u tome.

Bonacin je također tražio i jasno objašnjenje o tome na što se primjedbe mogu podnijeti, nakon čega su pročelnik Ronald Rejo i Ivana Ugrina još jednom naglasili da se primjedbe mogu dati samo na izmjene nastale od prve do ove ponovljene javne rasprave.
Ova činjenica te podatak da se odgovori na primjedbe dostavljaju samo onima kojima primjedba nije usvojena i to tek nakon što se obavi sva zakonska procedura, odnosno neposredno prije njegovog izglasavanja u Gradskom vijeću, naveli su predstavnika Kemokompleksa Muharema Kadića da pročelniku Reji spočita krivo informiranje nazočnih te da zaprijeti inspekcijskim nadzorom UPU-a.

- Ako smatrate da se nešto ne obavlja u skladu sa zakonima, vi uvijek možete poslati inspekciju, ali za to vam nisu potrebne prijetnje ni povišeni glasovi – kratko je Kadiću odgovorio Rejo.

Iz redova Kemokompleksa, koji na području Krtina ima svoje vlasništvo, stigla je i primjedba o neucrtavanju podzemnih energetskih kabela, iako su tu postavljeni prije 40-ak godina, posjeduju sve dozvole pa i uporabnu.

- Zanima nas kako je došlo do razlike od stanja na terenu do UPU-a, iako je kabele ovlaštena tvrtka svojedobno ucrtala do centimetra – pitao je direktor Kemokompleksa Zvonimir Krstulović, a predstavnici ove tvrtke tražili su da u slučaju ako se kabeli trebaju izmiještati ili zemljište kopati zbog gradnje, vlasnici parcela preko kojih kabeli prolaze, to učine o vlastitom trošku.

Ronald Rejo je o ovoj primjedbi uputio predstavnike Kemokopleksa na obraćanje HEP-u, koji je iz svoje podloge izostavio ove energetske kabele.

UPU 19 na javnom uvidu je do 21. lipnja i do tog datuma svi zainteresirani građani mogu podnijeti svoje primjedbe. Usvajanje ovog UPU-a ipak neće skoro pred vijećnike na usvajanje jer je uvjetovano ciljanim izmjenama GUP-a.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara