hren
 

NI DVIJE GODINE POSLIJE NEMA KONKRETNIH REZULTATA
U subotu su predstavnici Ministarstva mora, prometa i veza, Hrvatskih željeznica, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Splitsko-dalmatinske županije i  Grada Kaštela i mjesnog odbora Rudine, položili vijenac žutih ruža i upalili svijeće u Radinama u spomen na žrtve žrtve željezničke nesreće koja se dogodila  prije točno dvije godine.

U toj nesreći život je izgubilo šest osoba, a 55 ih je bilo lakše ili teže ozlijeđeno. Na ime odšteta HŽ je do sada isplatio oko 6,5 milijuna kuna, a ostao je neriješen tek jedan odštetni zahtjev radi smrti Francuskinje Lorraine Bodet,  koji je u fazi obrade.

- Svi mi se s tugom sjetimo toga dana, a da ovakvih nesreća ne bi bilo, Hrvatske željeznice, u skladu s mogućnostima jer je teška situacija, sve više vode računa o sigurnosti u željezničkom prometu – kazao je ministar Kalmeta iznoseći svoje mišljenje kako nesreća nije pitanje niti stroja niti pruge, ali da ipak sud treba reći svoje.

Okupljanje u Rudinama bilo je prigoda da novinari ministru Kalmeti te predsjedniku uprave HŽ Holdinga Zlatku Rogožaru upute nekoliko pitanja kako o već spomenutoj sigurnosti tako i o tijeku službene istrage o nesreći i raspadu Povjerenstva HŽ-a za ispitivanje uzroka nesreće.

- Uprava HŽ-a sve je prepustila istražnim organima. Povjerenstvo se nije raspalo, nego posao nije završilo do kraja već ga je prepustilo službenoj istrazi. Vlak se čuva u Solinu i istražni organi mogu ga pogledati kada god zažele – odgovorio je Rogožar na novinarsku opasku kako se do danas ništa nije napravilo pa čak niti pregledao „vlak smrti“.

Priliku da svoje probleme „suživota“ s prugom i vlakovima iznesu ministru Kalmeti, ovaj dan iskoristili su i pojedini stanovnici sjevernog dijela Rudina uz samu prugu, a hoće li im to pomoći u rješavanju problema, ostaje da vidimo. 

Foto i video: Iskreni


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_9845)

  doće uskok i u HŽ i ćere tvrtke. moglo bi se jopet predavat fiziku i tehniški :grin :grin
  endem

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6178)

  a di su predstavnici vatrogasaca iz Donjih Kaštela,di je petrović.proto.šimera nji 3 koji su 1.došli na misto nesriće oni sad ne tribaju jer sad se tribaju glavešine slikat i bit po televiziji a oni se u to ne uklapaju!? :upset

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4220)

  bravo za gosta 6178!! bitno da je nazočan jurica botić. ahh šta je on uopće?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5841)

  a di su jadni ljudi sta su skakali iz robela nih niko ne spominje......

  oko 8 godina prije
 • vatrogasac (Gost_7208)

  nisu samo bili vatrogasci i iz DONJI KAŠELA, bilo ih je puno više: Gomilica,Mladost, JVP Split...i drugi.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij