U NOVOM IZDANJU
Mlada kaštelanska klapa Kampaneli održat će svoj samostalni koncert u ponedjeljak 29. kolovoza unutar zidina lukšićkog dvorca Vitturi, a početak koncerta najavljen je za 20.30 sati.

Klapa, koja je u poslijednje vrijeme doživjela određene promjene u članstvu, predstavit će se publici repertoarom s nizom tradicijskih klapskih pjesama te zanimljivim obradama glazbenih uspješnica. Gošće Kampenela ove će večeri biti ženska klapa Kurjože iz Podstrane.


KOMENTARI:

Stari Komentari (38)

 • Pozdrav klapi! (Gost_9114)

  Početak ovog predstavljanja \"Mlada kaštelanska klapa\" baš me nije da me se krivo ne shvati nebi prihvatio.Istina nisu mnogo stari ali niu ni početnici.Mlada klapa ili mlada momčad u bilo čemu to je sam naziv i govori da su u početku ili u prvoj godini postanka.Znači da N.K. Hajduk dovede 30 -o godišnjake koji se bave nogometom trebalo bi ih nazvati mlada momčad.Ova klapa koliko me sječanje vuče imali su jedan uzuzetan koncert u mom mjestu u Kaštel Štafiliću na \"Igrišću\" Tada se moglo reči mlada i perspektivna klapa šta je po meni i istina.Prava je šteta šta takova ekipa nije ostala do današnjeg dana zajedno i vjerovatno bi danas govorili drukčije i usporedbu i sa Šuffitom i Iskonom uppče rame uz rame s najboljima .Ne kažem da su sada ispod razine ,ugodni su i dakako dobri s poteškočama koje ih pratu mijenjajući u kratkim razdobljikma članove a to bez obzira na sposobnoh takvih mijenja se ton ,zvuk i sve ostale boje jer to je i normalno i najviše ispaštaju oni koji su od početka i to promjene doživljavaju.Druga je priča zašto se to događa i drugima netko brže prebrodi a neke klape i posustanu i nestanu.Još jednom želim ovoj klai da im koncert bude dobar nadam se da ču prisustovati i na licu mjesta to i doživljeti.Nek mi se na zamjeri ovaj moj osvrt jer mogao sam i bez toga ali nek se podsjeti da i u klapama kao i u drugim sportovima mijenjaju se treneri igrači i to je više korak nazad nego naprijed.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9565)

  Da, slažemo se s vama da nismo mlada klapa ...problematike ima na pretek u svim klapama no to ovu klapu ne opterećuje nego uvijek pronalaze načine i idu dalje ..jer volimo pismu....i dok bude volje i želje bit će i pisme.....pozdrav svima Kampaneli

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2790)

  klape nisu sportaši i pogledajte dobni sastav te godine iskustva brojnih klapa. I onda kako se god uzme i po godinama postojanja i po godinama života Kampaneli su baš mlada klapa

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9122)

  Jako uspješna klapa a na Omiš ne mogu proć, hahhaha budite malo realniji

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2523)

  uglavnom su bolji nego putalj :-)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9565)

  Ha ha :zzz

  oko 6 godina prije
 • 4949 (Gost_7172)

  goste 9122,vidi se da rad ove klape pratite samo od ove godine.klapa je inače nastala od dijela ekipe klape kaštela koja je djelovala od 1997-2oo3 ta nekadašnja klapa kaštela.na omišu je pjevala prvi put 1999god,te 2ooo i 2oo1.kruna rada im je bila suradnja sa harijem rončevičem,održali su mnoge koncerte,smotre,tada su bili jedina mlada klapa uz šufit,verse i tragos.iz te klape kaštela nastali su mnogi o.k pjevači koji danas pjevaju u cambija,iskona,šufita i hrm.2oo5 dio ekipe osniva kampanele .već2oo6 pjevaju na omišu,zatim na autorskoj večeri duška tambače u omišu,zatim opet 2007,te 2008.klapa je u šest godina osvojila dva srebra na večeri dalmatinske pisme,zatim nagradu publike na omiškom festivalu 2008,2010 osvaja festival klapa gospi sinjskoj u sinju gdje dobiva i nagradu za najbolju obradu.pjevali su na stotine mjesta gdje neke klape samo poželit mogu.bilo kako bilo klapa kampaneli je uspjela pomoći odžati taj klapski plamen i druženje u donjim kaštelima pogotovo među mlađom ekipom.njihovi unutarnji problemi su samo njihovi al namjere su im uvijek bile o.k

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9122)

  kampaneliću, šta si pametan...samo filozorifaš, spusti se malo na zemlju

  oko 6 godina prije
 • Cjenjeni goste 7172 (Gost_6669)

  Na Vašem mjestu da sam ni u kojem slučaju nebi komentirao komentatore uključivši i mene.Možete ih pročitati ,sabratišto se piše razvagati pa moguče i zaključiti i uzeti i neke pouke koje su dobronamjerne,mada su rijetke.Ovaj portal nažalost jedinstven u Hrvatskoj upravo više djeluje u negativnim komentarima ali to trba prepoznati i takvi komentari se uzimaju suprotnog značaja i sve dođe na mjesto gdje treba a tenzije su smirene.Nebi Vam ovo pisao da Vam ne želim svojim komentarom pomoći već naprotiv biti kao i oni koji ne misle kao ja.Zanimljivo je da znam sve od početka kako je natala mlada klapa \"Kaštela\" poslije one stare klape \"Kaštela\" koja je bila prva i po meni do sada i najbolja da ne obrazlužujem zašto.I raspala se na isti ili sličan način kao i poslije osnovana ta nlada klapa Kaštela.kada je več dovoljno prodrla u svijet klapa i sve više pobirala uspjeha ,gdje i vi spominjete neke ostale u to doba.Nažalost raspala se a prepostavljam da vi dobro znate kako i to je tada glavni uzrok.Vjerovali ste da se to neće dogodit i Vama kada su se stvorili Kampaneli i kada ste uhvatili korak tada se niste raspali ali uzdrmali itekako i ljubavlju pojedinaca ili pojedinca nastavili kao za dišpet rješavati članstvo i opet iznova.Tko je tu najviše profitirao \"Voditelj\" kojeg ste plačali,a on tobože ni kriv ni dužan.Ne mislim tako znam mnoge tajne kako to je moja stvar.Drago mi je da opetste smogli snage i rješili ste se voditela i znate i sami kako ste krenuli i opet sa promjenama.I ljubavi če biti u ponekih vječno a kod ponekih puno manje i tako u nedogled.Kaže se u narodu:Dok zmiji ne satareš glavu ona uvijek živi.Ovoj klapi glavu vjerujem da nitko satrat neće ali ta glava morati če cijeli svoj klapski vjek obnavljati nažalost tijelo a i to kad tad dođekraj i inda ta glava samo če sebi u bradu komentirati;šta je meni ovo trebalo moga sam bit u velikim klapama koji su me zvali i biti miran.E da je to lako , tada je več prekasno dragi moj.Pok Bogdan Vastić mogao je biti jedan od najboljih nogometaša Evrope jer je bija bolji od Skoblara koji je bio \"Zlatna kopačka Evrope\" ali pok .Bogdan volija je svoje misto svoga Vala svoje gardeline i lugarine, a to su rijetki i tko ga više spominje a bezveznjaci dobivaju nagrade grada a oni velikani pljuske svakojake nemjesne komentare i slično.Ako češ poslušaj izvuci iz ovoga ono šta neznaš i čekaj priliku da zabiješ takovima \"Gol\" i začepiš i ruke im i usta odprike skoro sam se otkrija ali nije još vrijeme da se oiglasim prije ču na dvije stranice\"Slobodne Dalmacije\" jer je došlo i moje vrijeme da zatvorim lonac čvrstim poklopcem i da možda i Vas pozovem da zapivate\"Zbogom more zbogom polje i Kaštila rodno misto moje\".

  oko 6 godina prije
 • 8888 (Gost_7172)

  eto si ti pametna...

  oko 6 godina prije
 • 3636 (Gost_7172)

  nela će opet vodit klapu kampanele-tako je zapisano u zvizdan.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1379)

  doć ću večeras i guštat ću, a vi ostali pivajte borbene :grin

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3947)

  Kampaneli su bili najboji kad su bili muška klapa. Ovo je krpanje sa ženom na 1., ali dobro. Neka momci pivaju. Inače, Kampanelima je Mira četvti voditelj. Krokar je bija prvi (on ih je i osnova), Tambača drugi (tada su još bili muška klapa sa Žanićem na 1.) Nela je bila treći voditelj i tada postaju mješovita klapa kako se nebi raspali jer su ostali bez tenora. Sad su opet mješovita, a Mira koja je sada s njima je neko vrime vodila klapu Mastrinka. Njih ne smimo zaboravit. Mogli su bit boji od Cambija.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9565)

  :zzz ...judi, zviri i beštimje.....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9122)

  vidi Pere šta se uskomentira :x

  oko 6 godina prije
 • 7878 (Gost_7172)

  savjet klapi kampaneli.lipo vi pivate i sada u mješovitom sastavu.nije u tome problem.ali vama je suđeno bit muška klapa ili ništa.čast i gos miri koja vas vodi .ali vi morate kao prvo pronaći prvog tenora,znam da je teško to, IME KLAPE PROMINIT OBAVEZNO JER VAS KAMPANEL IZ ZAGREBA MEDIJSKI ZBOG BOLJIH VEZA GAZI,zatim povratit par članova klape koji su vam davali snagu,boju i volumen.zatim zvat rajmira kraljevića da vas vodi,jer jedino on iz vas more izvuć to šta jeste a niste sad.i to je to. ovako ćete samo pivat i izgledat ,lud ,zbunjen,normalan ,više za svoj gušt i dišpet selu.žalosno bi bilo da vas neke klape tipa podvorje,kurenat i ostali prijeđu u muškom smislu i usput imaju veći manevar za nastupe i pisme pošto su muška klapa.na ovakav naćin imali biste razvoj na duge staze,uzeli bi ono šta vas pripada i stali bi po kvaliteti uz bok cambiju i šufitu.nemojte se jidit al ovaj sad mješoviti sastav su dičja posla. POŠTOVATELJ KLAPE KAMPANELI-DONJA KAŠTELA.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7175)

  ova klapa nazovi je tako više je članova prominila nego u zaljevu ima kapi soli.ko je osta mate,pensa botić,baždar i to je to.svaka tri miseca rošada mate uzmi u svoje ruke sve i počni radit da te nike ne zaj....e.jer nije pošteno da se njih par stalno iznova trudi a drugi kad naiđu na najmanju sitnicu idu čaaa.pozdrav svima a posebno mome mati....kum.............

  oko 6 godina prije
 • (Gost_183)

  napunit ću puna justa vodeee, da ništa ne kažen. :roll

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8157)

  ajte kvragu
  endem

  oko 6 godina prije
 • porat (Gost_6177)

  ... ljudi moji, šta van je? ili nemate osjećaje za nešto lipo, ili nemate sluha, a prije bi reka da nemate kulture ni osješaja za kulturu. Na misto da smo ponosni sa našom klapom Kampaneli vi tražite dlake u dobroj juvi i gadite di kod možete.
  Prvo se pitajte, šta ste vi u zadnje vrime dobra i humana napravili i koga ste razveselili, a pogotovo sa ovakvim komentarima. Pozdrav Mati i njegovim iz daleke Njemaćke i svima koji jih rado slušaju.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1331)

  Gost_6177....... Bravo za Vas komentar (pogodak u sridu) . Lipi pozdrav..... s nasega mora .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3947)

  n

  oko 6 godina prije
 • 222 (Gost_4658)

  Bravo Kampaneli!!!!
  U kratkom vrimenu sa novim voditeljem,novim clanovima,a zazvucati kao da se nista od toga nije desilo je samo za pohvalu.
  Sami tako nastavite!

  oko 6 godina prije
 • 222 (Gost_4658)

  Samo tako nastavite!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2523)

  Nadam se da necete tako nastaviti vec da cete biti bolji jer ono sto sam cuo nije me odusevilo...prosjecni uradak bez puno emocije i muzikalnosti...mozete vi puno bolje

  oko 6 godina prije
 • 9898 (Gost_5434)

  gospođa jase piva o.k,drugi tenori su izgubili onu svoju čar,baritoni o.k,basi vojnički odrađeno.ocjena tri.sve u svemu daleko od onih kampanela koje pamtim na peristilu kad su otpjevali pjesmu madona.držalo me cijelu noć.razvalili su tad sve klape.al to je bilo onda...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_211)

  ...B R A V O E K I P A ....

  oko 6 godina prije
 • (Gost_211)

  Goste 7172.....brate je možeš mudrovat....jesi ti pita ovu ekipu želi li ona bit Cambi, Kampanel...Iskon....ma o čemu čovječe pričaš....kad ti sa svojom klapom napraviš nešto bolje onda mudruj..kad ti smogneš dobre love za financirat Kraljevića dovedi ga sebi da ti pokaže kako se radi ..jer bi od njega ima šta i naučit... .ovi judi rade 3 miseca i onako sinoć zvuče, a nevidin po stare postave...ma šta van je.....ja san se sinoć oduševija...Ekipa ...samo vi nastavite....BAR PIVATE KLAPSKU PISMU....a vi i vama slični slušajte šlagere naše lipe Dalmacije i sanjajte da ste u Cambija....judi rade ono što vole jer od toga i živi većina.....i zbog čega uspoređivat jedan tip glazbe s drugim....a sa ovin DIČJIM POSLIMA nek se judi bave i neka nikad ne prestanu.... 8)

  oko 6 godina prije
 • Dobro je (Gost_5942)

  Moglo je i gore.Vidila se jedna zabrinutost ,grčevitost i pomalo strah od nastupa .To nije nikakvo čudo jer to nije plesno veče ili fešta to je koncert kad se direktno gleda i sluša a to je bilo kojoj klapi najteže.Ovima pogotovo zbog raznih promjena i svega pomalo i zato mogu reči dobro je jer je moglo i gore.Istina da klapa Kampaneli trebaju što prije napraviti jednu novu reviziju i vratiti onaj nivo kojeg su imali a i onda nisu rekli sve.Nažalost razlozi postoje ali na greškama se uči.I konačno ako klapa želi biti mješovita onda neka stvarno bude jer za mene prava mješovita klapa je klapa Filip Dević ala pola pola članovi članice i osobno volim takovu klapu ili tipa Slobodne Dalmacije.Ovako jedna osoba i to prvi tenorska \"laga\" a ostali svi muški to može samo u zabavnoj glazbi ali u klapi nikako.Na kraju krajeva to je moja osobna stavka prema klapskom pjevanju.

  oko 6 godina prije
 • predivno (Gost_242)

  bok duso to je jako divno!!! 8) 8) 8)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6104)

  slusan sve ove komentare pa da recen dvi beside, u donja sela jema puno lipi muski glasov, da kad ih cujes da ti se krv zaledi ali ti svit nena voje bavit se klapon, jer tew tvoje misto pljuca, gadi i zajebaje. Svit piva za svoj gust

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4023)

  ajme, uvik pusta filozofija oko klapa..svi mudruju ka da su završili pet muzičkih akademija.. :roll

  oko 6 godina prije
 • Goste 6104 (Gost_4888)

  Dakako da si u pravu jer u Donjim selima kako ih predstavljaš ima slučajno ili ne bar šta se vidjelo ili čulo ima bokljih glasova nego u ostalim Kaštelima.Ali to sada nije važno .Važno je da gornja sela ipak jedan veči postotak podržava u bilo ćemu osobe koji se bavi nekim radom od mještana Donjih sela.To je tako jadno i bijedno jer i kad tim ljudima \"Tepaju dabar si bio ili bila u sebi misle drukčije.U početku se to nije primječivalo ali sada se na kilometre vidi.I zbog toga je i razlog da mnogi više niti žele niti će sudjelovati u tim vrijednostima a žao im je ipak pored toga jer to vole.Moglo bi se nabrojiti mnoga imena ali to nema smisla neka ljudi radioje kako kažeš za svoj gušt se opuste onde di sami sebe zabavljaju bez mjesnih kritičara.I zbog toga nisu opstali mnogi i neće opstati ni drugi kad imaju velike stručne kritičke face u donjim selima.Nisuto ni filozofije ni mudrovanja oko klapa goste 4023 jer da si tamo onda bi se uvjerio kako to izgleda kad se trudiš godinu dana da nekom pružiš zabavu a doživiš \"Rugalicu\" a nisi je zaslužio .

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9202)

  Gostu 6104 od gosta 4023..
  Ako si pivač a po tvom postu pretpostavljan da jesi, onda te u potpunosti razumin..ovaj moj komentar se upravo odnosi na \"mjesne kritičare\" kako si ih sam nazva, koji stvaraju jaz među klapama i onima koji ih vole i ljudima koji na koncu čine jednu klapu..ja volin klape, i meni svaka klapa zaslužuje jednaku pažnju i jednak aplauz ma kakva ona bila..i triba pivat prvenstveno radi svog gušta i dobre ekipe koja čini jednu klapu, a ne radi onih od kojih češ doživit kako si reka \"rugalicu\"...takvih \"glazbenih akademika\" na ovin našin kaštelanskin prostorma bilo gornjin bilo donjim ima i uvik će ih bit, a od svega najmanje in je bitna pisma..sve je bitnije od pisme..ko su članovi klape, ko je voditelj klape, kakve su in monture, od koga klapa dobiva koju šoldu ako je uopće dobiva itd... Zato triba krenit od svog osobnog zadovoljstva, sa ciljen da nekoga i zabaviš kad mu prezentiraš ono šta radiš, jer onaj ko voli klapsku pismu će sigurno doć na koncert sa ciljen da mu bude lipo i da gušta, i sigurno će taj trud i rad znat prepoznat i na koncu cijenit!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4164)

  Najboji je komentar da je mastrinka tribala bit boja od kambija , Hahahahaa.Jeste me nasmijali, eno van je na Youtoube na omišu, nemore ovin današnjin kampanelima postole čistit.Živila kaštila, grad brez centra, di svak voli svakoga pjucat, a lini na sve kantune ispadaju.Jadni jadnici, još i dobro živete , koliko zaslužujete.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5508)

  poštovani goste 211.gost7172 je u pravu.kampaneli moraju bit muška klapa i amen.da je klapa sinj čas minjala muškoga pa žensko na prvom tenoru ne bi nikad bila ovo šta je.a kampaneli živu u utjehi da će nać prvog tenora muškog.i tribaju minjat ime.nažalost,jer nemaju veze ka kampanel purgerski.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5111)

  Goste_9202 svaka ti casta i u potpunosti se slazen s tobon :)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1185)

  Goste 9202 svaka vam čast..sve ste rekli.....a vi Kampaneli...mislim da se smijete kad čitate ove statute tipa \"K..moraju bit muška klapa....mastrinka ovo , cambi ono....\"isto tako znate da su to ljudi koji su oko vas i koji bi rado bili možda tenori ali nemaju ono šta jedna klapa mora imat...upornost, gušte i talent...a vi nastavite....drago mi je da ste se rekuperali...sluša san vas i dobri ste ..samo tako nastavite...sinoć san vas gušta slušat ..

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara