hren
 

PREVENTIVNO EDUKATIVNA AKCIJA
Klub Žena liječenih na dojci Kaštela obilježio je Dan ružičaste vrpce ove subote, 01. listopada u galeriji Prodajnog centra Kaštela. Akciji su se pridružile i članice udruge Srce za srce, Zajednice Katarine Zrinski i Foruma žena Kaštela.

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji o važnosti preventivnih pregleda za rano otkrivanje raka dojke od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500 žena a umre oko 900.

Ove godine akcent je stavljen na donošenje Nacionalnog programa liječenja raka dojke u specijaliziranim centrima.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti zbog raka. Spušta se i dobna granica, tako da se rak dojke pojavljuje i kod vrlo mladih žena.

Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole dojki i važnosti ranog otkrivanja raka dojke kada je još izlječiv.

Kako ne postoji način da bolest spriječimo, jedini je cilj otkriti je u početnoj fazi. Kad tumor otkrijemo na vrijeme izlječiv je do 98% slučajeva.

Bavljenje tjelesnom aktivnošću, održavanje normalne tjelesne težine i zdrava prehrana mogu pomoći očuvanju zdravlja dojki.

- Ovo je humanitarna akcija, prigodom koje se dijelio edukacijski materijal. Također su izloženi radovi koje su žene izrađivale tijekom održavanja radionica, kazala je ovom prilikom predsjednica Kluba Bora Duvnjak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_6456)

  :)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1014)

  :)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2802)

  Nema \"NE SPALIONICAMA OPASNOG OTPADA\" iako struka kaže da se od opasnih čestica rak dojke, kod žena koje žive u blizini spalionica, povečaje više od 20%.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1215)

  Bravo ! Sada se vidi tko komu pripada. Ups, pročelniče zaletia si se. Nisam kriva što se sve vidi. Da li ti zna čelnik liste za to poziranje?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5162)

  ovo je katastrofa, pogledaj ih....bas ste grozni

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij