hren
VANDALI OPET U BIBLIJSKOM VRTU
Nakon što su nepoznate osobe nekoliko puta pomoću motornih ulja, soli, kidanja kore i bušenja, pokušali uništiti stoljetnu bijelu topolu, otuđili maslinu dobivenu sa hodočašća u Svetu zemlju, kaštelanski Biblijski vrt ponovo se našao na meti vandala, a ovaj put je skulptura velike jabuke ostala bez peteljke.

Ovu brončanu skulpturu udruzi Biblijski vrt poklonio je prije nekoliko godina akademski kipar Kažimir Hraste, a jabuka u vrtu zauzima jedno od centralnih mjesta.

- Bilo je već pokušaja uzimanja peteljke, ali zbog toga jer njena težina od približno 4 kg nije zanemariva, do sada im to nije uspjelo. Onaj tko je ovo napravio nije sebi priskrbio neku vrijednost, a nama je, na žalost, pričinjena šteta – kazala je predsjednica udruge Biblijski vrt Andrea Bandalo.

Kako bi jabuka što skorije ponovo dobila peteljku, u pomoć će priskočiti kipar Robert Jozić zahvaljujući kojem će biti napravljen kalup kako bi se peteljka načinila u zagrebačkoj ljevaonici.

- Još ne znamo tko će to platiti, ali se nadamo sponzorima jer je vrt ionako dijelom nastao zahvaljujući upravo njima – nada se Bandalo i usput najavljuje „potragu“ za sponzorima i drugim oblicima pomoći kako bi se mogao postaviti video nadzor i time smanjiti štete koje se događaju u Biblijskom vrtu.

Dok se taj problem ne riješi, članovi Udruge i brojni prijatelji i dobronamjerni posjetitelji Biblijskog vrta, mogu se samo nadati da će vandalskih pohoda vrtu biti sve manje, jer teško se boriti protiv zloće kao što je to uspjelo bijeloj topoli za koju savjetnica Ivna Bućan kaže: „Sve je izdržala te unatoč ljudskoj zloći, dan danas, iako ranjena, stoji ponosna i prekrasna tu gdje joj je i mjesto“.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_2918)

  ajde..neka mi neko kaze..kad je zadnji put..kupia ili ubra jabuku sa peteljkom..ma judi..spustite se u vrtal..mislin..na zemlju.. ;)

  oko 9 godina prije
 • Iz daleka (Gost_118)

  Kazu da je Bog ziv i zdrav ali da radi na manje ambicioznim projektima. Ocito da je kreiranje Covjeka bio prevelik zalogaj i za njega.
  Kako li se rijesiti ljudskog korova i sacuvati samo casne uzorke?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9111)

  bolje jabuka bez peteljke, nego moj muž bez k.... ma dajte molin vas!!! ako se stalno nešto događa naopako u tom vrtu, onda bi se ja zapitala tko ili šta zapravo svitu smeta. koliko sam upoznata još nikor nije razbija crkvicu Gospe Stomorije, a po tome vrtu ili po idejnim začetnicima ne loše puca.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1042)

  jeli vi to zovete da se razbije crkva,vidi se da vam je muž osta bez njega

  oko 9 godina prije
 • ZA Gost_9111 (Gost_4922)

  Ðizs!!!

  oko 9 godina prije
 • riješeno (Gost_3485)

  Draga Ivna i svi zeleni ljepa naša te ostali netribate se brigat tko če bit sponzor evo ja vam obečajem da ču vas preporućit kod DC baš u gospodina Reniča.

  oko 9 godina prije
 • pitam se (Gost_9221)

  Koja je svrha postavljenih skulptura u Biblijskom vrtu ? Čemu služi ta i bilo kakva umjetnička intervencija u prostoru vrta? To su strana tijela (lijepa i vrijedna) koja apsolutno ne pripadaju tom prostoru!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9486)

  zalosno

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1222)

  ma šta se udruga ne pobrine da put do gospe bude dobar,liti jimo prašinu a zimi blato...jedino mi u novome smo bez puta .a šta se tiče ovog ponašanja oko vrta je prišlo svaku granicu ,kome to može smetati ova lipota...

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8675)

  ima svakakvih budala ocito.... ali kad i vidim sve one isprejane i isarane autobusne stanice po kastelima... ovo sa biblijskim vrtom nije nista novo! sramota i nista drugo.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7183)

  joooooooooooooo tuge!

  oko 9 godina prije
 • mate (Gost_2171)

  nije ti dosta tako malo vode triba vise ne budi skrta sa vodom ne brini nece doc racun ti :grin :grin

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij