hren
 

ŠEST PRAGOVA SIMBOLIZIRA ŠEST PUTNIKA
Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u petak je u Rudinama, na mjestu gdje se prije nešto više od dvije godine dogodila teška željeznička nesreća, otkriven spomenik šestoro tragično poginulih putnika.

Pred novi spomenik, koji ima izgled tračnice sa šest pragova, koji nose uspomenu na Domagoja Alvira, Lorraine Bodet, Emila Gaja Andrića, Petru Radić, Miru Mirnu Rogan i Krešimira Trajbara, izaslanstvo HŽ Holdinga na čelu sa Zlatkom Rogožarom, predstavnici Ministarstva prometa predvođeni državnim tajnikom Danijelom Miletom i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, položili su cvijeće i upalili svijeće.

- Ovaj spomenik je poruka da Hrvatske željeznice nikada neće zaboraviti ovaj tragičan događaj i to je poruka da suosjećamo s obiteljima tragično nastradalih – kazali su ovom prilikom Rogožar i Mileta.

Nakon otkrivanja spomenika, za sve poginule u ovoj nesreći, služena je sveta misa zadušnica u crkvi u Rudinama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • ja (Gost_100)

  spomenik je lip,ali postolje (benkovački kamen..) totana blamaža
  pa nije ovo fasada na kući

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1136)

  Ovako morbidan spomenik žrtve tuđe lakomosti doista nisu zaslužile. Može li se znati tko je autor ovakve spomeničke nakarade? I tko to spomenikom pere svoju nečistu savjest?!Red spomenika, red misa zadušnica, red spomenika, red misa zadušnica i ...miran san?!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1477)

  spomenik odaje poruku,savijajte kicmu kmetovi.... ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4476)

  1477..ta ti ni losa.. ;)

  oko 8 godina prije
 • 1477 (Gost_3205)

  nije baš najbolje vrijeme za humoristične dosjetke ali mora se priznati \"vrhunska fora\" \"savijte kičmu kmetovi\" , nadam se i orginalna.

  8) 8) 8)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4127)

  žrtvama pohlepe zločinačke organizacije

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3184)

  kao prvo, spomenik je lip jer ako niste skuzili u obliku je kriza, tj 6 krizeva, 6 zivota koja su tu izgubljena. i vjerojatno je njegova namjena da se tragedija ne zaboravi ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7199)

  Sve je to Berketovo maslo!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_240)

  sta DUZS ovde radi,koga on predstavlja,di su DonjoKastelanski vatrogasci,1.ekipa koja je izasla na teren iz Staroga (Petrovic,Proto,Simera)kako njih niko nije zva,placenici iz DUZS-a su dosli kad je sve bilo gotovo,sramota!!! :upset :upset :upset

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij