hren
 
Do poskupljenja kruha i krušnih proizvoda u Splitu još neće doći, no sasvim je sigurno da će pekari morati korigirati cijene početkom lipnja kako ne bi poslovali s gubitkom, najavio je Zdravko Biškić, predsjednik Pekarske sekcije pri Udruženju obrtnika Splita.
Kruh će, prema njegovim riječima, poskupjeti oko deset posto, budući da je cijelom procesu proiizvodnje porasla cijena u brojnim segmentima, počevši od goriva za transport, do loživa ulja koje većina pekara koristi u pečenju. Kriza oko nestašice brašna, koja je i prouzročila poskupljenje kruha i siječnju, sada je prevladana, primjećuje Biškić. Brašna ima dovoljno, no cijena mu nije pala, te je zadržana i ta sporna stavka, barem što se splitskih i dalmatinskih pekara tiče, budući da su zadržali niže cijene svojih proizvoda u odnosu na kontinentalni dio Hrvatske.
- Nadajmo se da ove godine usjevi žita neće biti natopljeni, kao što su lanjske sezone bili desetkovani sušom jer to može značiti samo dodatno poskupljenje - izrazio je bojana prvi splitski pekar.
KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • luka biskic (Gost)

    pozdrav iz svicarske od familie Biskic
    ja mislim da znas ko sam ja!!Bog

    oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij