hren
 
Do poskupljenja kruha i krušnih proizvoda u Splitu još neće doći, no sasvim je sigurno da će pekari morati korigirati cijene početkom lipnja kako ne bi poslovali s gubitkom, najavio je Zdravko Biškić, predsjednik Pekarske sekcije pri Udruženju obrtnika Splita.
Kruh će, prema njegovim riječima, poskupjeti oko deset posto, budući da je cijelom procesu proiizvodnje porasla cijena u brojnim segmentima, počevši od goriva za transport, do loživa ulja koje većina pekara koristi u pečenju. Kriza oko nestašice brašna, koja je i prouzročila poskupljenje kruha i siječnju, sada je prevladana, primjećuje Biškić. Brašna ima dovoljno, no cijena mu nije pala, te je zadržana i ta sporna stavka, barem što se splitskih i dalmatinskih pekara tiče, budući da su zadržali niže cijene svojih proizvoda u odnosu na kontinentalni dio Hrvatske.
- Nadajmo se da ove godine usjevi žita neće biti natopljeni, kao što su lanjske sezone bili desetkovani sušom jer to može značiti samo dodatno poskupljenje - izrazio je bojana prvi splitski pekar.
KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • luka biskic (Gost)

    pozdrav iz svicarske od familie Biskic
    ja mislim da znas ko sam ja!!Bog

    oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara