Iza nas je prva polovica veljače je iza nas i ostat će upamćena kao jedna od najhladnijih zadnjih 50 godina i najsnježnija ikad. Iako zadnjih dana nema oborine, jutra su vrlo hladna, osobito u Dalmatinskog zagori.

Nakon što je u utorak na mjernoj postaji Sinj Glavice izmjereno -21°C, u srijedu ujutro u selu Blace, na sjevernim padinama Kozjaka, izmjerena su čak -22°C. Iako se ne radi o najhladnijoj temperaturi ikad izmjerenoj na ovoj lokaciji, ovakva hladnoća je prava rijetkost i zadnji put je zabilježena daleke 1956. godine.

Niskim temperaturama u Dalmaciji noćas je pogodovalo vedro vrijeme, slabljenje bure i snijeg na tlu. Ovako hladna noć vjerojatno se ove zime neće ponoviti, a u nadolazećoj noći temperature bi u Zagori mogle biti više i 10 do 15°C!

Hladno je noćas i jutros bilo i drugdje u Zagori. U Sinju je jutros izmjereno -19°C, u Hrvacama i Otoku -14°C, u Kninu -12°C, u Dubravi na Mosoru -11°C, u Vidu pored Metkovića -10°C.

Čak -9°C izmjereno je na zadarskom aerodromu, Grude u Konavlima su mjerile -6°C, Žrnovnica -5°C, Šibenik -4°C, Split i Kaštela -2°C, Dubrovnik -1°C, Zadar, Komiža i Brela 0°C, Makarska 1°C, Lastovo 2°C, a jutros najtoplija Palagruža mjerila je 3°C.

Nakon sunčanog jutra, drugi dio dana obilježit će naoblačenje koje će mjestimično navečer donijeti kišu, u planinama i dijelu Zagore i snijeg koji neće biti osobito obilan i prestat će do jutra.

Prikaz minimalnih temperatura zraka izmjerenih u srijedu ujutro u Dalmaciji pogledajte u priloženoj galeriji.


Klikni i uvečaj...

Izvor: DalmacijaNEWS


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4164)

  Prgomet -18, Lećevica -19, Primorski Dolac -20

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2191)

  globalno zatopljenje

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6651)

  di sve nece taj popadic uvalit svoju cunku koga zanima blace po svita ni nezna dije to šta malo ne prica o mrdusi donjoj sta se uvatjja prognoze neka ne krade podatke od ljudi profesionalace vec neka se bavi pravom ako ga je uopce zavrsija. danas svako dite moze otic na internet i vidit prognozu za pet dana cekam samo dan kada ce otic na firule i pocet operirat pacijente jer taj sve zna. :zzz

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4476)

  Kad će probit put do Blaca zakrčen od snijega. Ne može se ni priko Rupatine i Privije a niti priko Vučevice.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4476)

  Kad ozdravi noga.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3149)

  neka rade prognozira, momak je multitalenat. i piva isto u klapi!

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara