hren
 
KAŠTEL NOVI - Radovi na obnovi zgrade Osnovne škole "Bijaći" u Kaštel Novom, koja je znatno oštećena u orkanskom nevremenu 14. studenog prošle godine, postupno se privode kraju, pa se očekuje da bi nastava mogla početi 5. rujna, prvog dana nove školske godine. Ipak, precizni podaci o terminu kada će se oko 800 učenika te obrazovne ustanove naći u klupama, bit će poznati potkraj tjedna, kada se obave potrebne konzultacije školskog odbora i resornog ministarstva.  Obnova najstarije školske zgrade u Kaštelima, izgrađene 1911. godine, počela je u prosincu, a okončanje radova, u koje je Županija uložila oko 2,5 milijuna kuna, odgođeno je dva puta zbog loših vremenskih prilika tijekom proljeća.

Ravnateljica OŠ "Bijaći" prof. Jadranka Šošić očekuje da će nastava početi u redovnom terminu, 5. rujna, kada će učenici sjesti u temeljito uređene učionice.
— Radovi koje izvode djelatnici splitske tvrtke "Građenje" pri samom su završetku. Rekonstruirano je oštećeno krovište zgrade, uređene su učionice, postavljena nova stolarija i parketi, te rasvjeta u nekim prostorima. Naša škola pretrpjela je najveću štetu među obrazovnim ustanovama u županiji, zbog čega je bilo nužno opsežno saniranje; Zahvaljujemo Županiji kao investitoru te brojnim institucijama i pojedincima koji su nam priskočili u pomoć, posebice OŠ "Filip Lukas" u Kaštel Starom i župnim uredima u Kaštel Novom, Starom i Štafiliću, gdje se odvijala nastava do kraja protekle školske godine — kaže prof. Šošić. Prema riječima ravnateljice, stvoreni su preduvjeti za skori početak druge faze radova koji bi obuhvatili uređenje potkrovlja školske zgrade, površine oko 500 četvornih metara, gdje bi se stvorili novi kapaciteti za odvijanje nastave. Bit će to pravi doprinos unaprjeđenju uvjeta rada u prebukiranoj OŠ "Bijaći" koja već godinama ima problema s nedostatnim prostorima. Naime, učenici nižih razreda pohađaju satove u prostorijama Župnog ureda Kaštel Novi, a u novoj školskoj godini bit će smješteni i u Župnom uredu u Kaštel Štafiliću.


Gradnja dvorane

U ozračju obnove zgrade OŠ "Bijaći", aktualizirana je i ideja o gradnji školske dvorane koja će biti smještena na zapadnoj strani škole, na mjestu sadašnjeg otvorenog sportskog terena.
— Cjelokupna projektna dokumentacija je izrađena, pa gradnja sportske dvorane i knjižnice može početi u ovom trenutku. Pritom moram istaknuti veliku pomoć koju smo imali od Grada Kaštela — kazala je prof. Šošić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • jedna od mama (Gost)

  :upset
  Znaci do zadnjeg trena nećemo znati gdje ce nam djeca pohađati nastavu, bas krasno! Ništa iznenađujuće s obzirom na sve dosadašnje \"poduhvate\" koji su se radili na toj našoj, jadnoj staroj školi! Zar je bilo potrebno školu opiturat u onu iritantno žuto kričavu boju i staviti kamen sa (božemoj) podnim osvjetljenjem u predvorje i da ne zaboravim one slavne stropove sto su se prije dvije godine zavidavali na gnjile grede stare koliko i škola. I uz samo Božju dobrotu sta bura nije puvala u ponediljak nego u nedilju, se ti famozni stropovi nisu srušili na nasu djecu! E da još i oni LCD ekrani koji su bili prijeko potrebni umjesto da se djeci osigura još računala tako da svi imaju mogućnost upoznati se sa informatikom, a ne samo dio djece! Nadam se da je to dosta nebuloza i mislim da se još veliki dio gluposti i ne zna! Žalosno! Ne znam ko je tu lud, a ko pametan. Ne razumijem kako se malo nasa općina ili već ko ne zapita da li je takvo vođene škole i oko nje primjereno!

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  Predugo se to već vuče.Najveću štetu imaju djeca ove škole kao i škole Prof.Filip Lukas koja su uskraćena u 6 mjeseci školovanja za određeno znanje koje im nije pruženo zbog skraćenih satova za 10 min. po satu što je 20 % manje znanja koje im je trebalo biti prenijeto od strane profesora.To će se odraziti najviše na nove srednjoškolce koji ni krivi ni dužni imaju indirektnu štetu.Ako škola Bijaći nije spremna za novu školsku godinu tad se zna odgovorni trebaju napustiti stolice!

  oko 15 godina prije
 • XXXX (Gost)

  draga mama niste u pravu.Ova škola je najbolja i potrudite se da je ne sramotite.i ono se krov slučajno srušia I prema tome nemate pravo.A učitelji su grozni,ali šta se to vas tiče?!?!?!?!

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  bože vas sačuvaj!!!!!!!!! :zzz :zzz :eek :eek

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij