hren
 
KAŠTEL STARI - Jučer je u Domu zdravlja u Kaštel Starom svečano otvoren i pušten u funkciju novouređeni RTG-dijagnostički odjel, koji čine polivalentni teledirigirajući RTG, novi ultrazvuk, color-dopler te mamograf. Za ove sadržaje Splitsko-dalmatinska županija, Grad Kaštela te mnogobrojni donatori izdvojili su ukupno tri milijuna kuna.

Svečanosti su prisustvovali župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, čelnici Kaštela Ivan Udovičić, Ante Šiškov i Petar Boljat, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Miran Propadalo, ravnatelj splitske bolnice dr. Dujomir Marasović te članovi Uprave Dalmacijacementa-RMC.

Još 2002. godine, na inicijativu Nikice Protege, tadašnje predsjednice Udruge "Hrvatsko srce Kaštela" i članica Udruge Jele Kutleše, Mirjane Mrse, Veljke Delić, Mladenke Opačak, Brankice Svilan, Ankice Krmek, Tonkice Peljić-Jakasović i Jasne Sušić pokrenuta je humanitarna akcija za kupnju mamografa za žene grada Kaštela.

Grad Kaštela u najvećem dijelu financirao je kupnju 530.000 kuna vrijednog mamografa, a vrijednu donaciju priložili su i Dalmacijacement RMC na čelu s tadašnjim predsjednikom Uprave Vinkom Janjkom, te župa Kaštel Novi, koju vodi don Luka Vučo. Ovoj humanitarnoj akciji priključili su se i članovi berlinskog zbora "Johanicher Coor", koji su za svog gostovanja u Kaštelima održali niz koncerata s kojih je ukupan prihod doniran upravo ovoj akciji. Akciji se pridružio i veliki broj tvrtki s područja grada, kao i županije. — Veliko mije zadovoljstvo otvoriti ovaj iznimno važan zdravstveni objekt namijenjen najviše za potrebe žena s područja grada Kaštela. Zahvalio bih svim donatorima, a posebno Nikici Protegi i njezinim suradnicama koje su i pokrenule dio ovog velikog projekta — kazao je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

Nikica Protega je isto tako zahvalila svima koji su omogućili realizaciju ovog projekta, te istaknula kako će žene grada Kaštela koje su dosadašnje preglede obavljale u splitskim bolnicama, sada moći iste pretrage izvršiti u ovom suvremenom dijagnostičkom odjelu u Domu zdravlja u Kaštel Starom.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  Baas super da je mamograf dosa!!!
  ALI VELIKA JE STETA JER NEMAMO EDUCIRANE DR: U KASTELIMA ZA MAMOGRAFIJU1??????????????

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  DA,hoćeli onda uopće radit kad nema likara ili će neki 1-2 puta misećno tući faturete.Vjerojatno bi i žene iz Splita došle na pregled u Kaštela nego čekale prvi misec u godini za upisat se,a ako ne uspiju opet čekat sljedeću godinu.Po radu ovog ženskog centra vidit će mo koliko gradska vlast cijeni ženske glasove......

  oko 14 godina prije
 • qefekti.com (Gost)

  Hvale vrijedno. Neka, dobro je da se nabavlja medicinska oprema. Sigurni smo da to svi u Kaštelima podržavaju. No šteta je da Kaštelani ili bolje rečeno Kaštelanke, kada smo već kod mamografa, uglavnom nemaju pojma da u Kaštelima ima mnogo bolji dijagnostički aparat upravo za mamografiju i druge ženske bolesti.
  Kako on radi može se vidjeti na web adresi
  http://www.qefekti.com Slike naših pacijenata ne stavljamo na web stranice no ono što budete vidjeli biti će dovoljno. A kada smo kod mamografa, naši pacijenti su uglavnom žene. Imamo lijepu kolekciju q-slika za razne ženske bolesti. Te slike mogu vidjeti korisnici q-usluga. I na kraju još jedna nevažna informacija. Trenutno radimo na dijagnostici i terapiji tumora. Imamo interesantne spoznaje.

  Qefekti

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  koliko košta pregled na vašem mamografu????

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  a očeli taj centar radit???????

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij