hren
 
Hotel "Palace" u Kaštel Starome, sa 78 godina jedan od najstarijih na ovom dijelu obale, i u prvim danima posezone potpuno je "okupiran" brojnim gostima. Kako nam je kazao predsjednik Uprave Kaštelanska rivijera Ante Šuško, hotel raspolaže sa 420 ležajeva, popunjenost je za 12 posto bolja nego prošle godine i do kraja listopada do kada će hotel biti otvoren, ostvarit će se preko 60.000 noćenja. U istom razdoblju prošle godine ostvareno je 53.220 noćenja. 

U srpnju, a posebno u kolovozu, vrijeme nije bilo naklonjeno gostima ali i tih kišnih dana nije bilo odlazaka, već su se koristili i dodatni ležajevi. Zbog toga se očekuju i dobri financijski rezultati za 15 posto bolji od prošlogodišnjih, ističe Šuško.

— Što se tiče strukture gostiju na prvom su mjestu Mađari, Nijemci, Poljaci, Slovenci, a svakako veseli da nam se vraćaju Francuzi, a u zadnje vrijeme i Nizozemci, dok od domaćih su najbrojniji Zagorci i Slavonci.

U listopadu se prvi put očekuju dolasci gostiju iz Izraela i Irske u grupama od oko 300 osoba. Njih je, istina, bilo i do sada, ali u manjem broju.

U studenome se zatvara hotel zbog preuređenja fasade, jer je kao spomenička baština pod zaštitom konzervatora s kojima će se i obnoviti.

Voditelj hotela Anđelko Duvančić ističe kako je razlog ovako dobre popunjenosti je i hrana koju isključivo pripremaju stari, iskusni kuhari, koja je bazirana na dalmatinskom jelovniku, a i osoblje se zalaže da ugodi gostu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • mala (Gost)

  :) dugo ljetujem u kaštelima i često dolazim na plažu hotele palace, moram priznati da je fenomenalna

  oko 14 godina prije
 • atea (Gost)

  gdje mogu pronaći slike hotela palace?

  oko 14 godina prije
 • ik/7kastela (Gost)

  www.kastelanska/rivijera.com ili u informati;koj udruzi 7kastela

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij