hren
 

KONZERVATORI PROTIV NAUTIČKE LUKE
Prije vijećničkih pitanja, na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se i o ideji luke nautičkog turizma kod kule Ćipiko i tamošnjeg novog hotela, iz čega su vijećnici mogli saznati da je Konzervatorski odjel u Trogiru svojim mišljenjem uvjetovao neuvrštavanje takve luke u županijski Prostorni plan.

O zaključcima Vijeća mjesnog odbora Kaštel Novi i njihovoj podršci izgradnji nautičke luke govorio je Miljenko Donkov, dok je Zoran Botić iz županijskog zavoda za prostorno planiranje vijećnike upoznao s kronologijom događanja te razlozima prvotnog uvrštavanja luke nautičkog turizma u županijski Prostorni plan kao i razlozima, zbog konzervatorskog očitovanja, naknadnog brisanja.


Klikni i povećaj

Kaštelanski vijećnici složili su se da je ovaj projekt važan za Kaštela te su se složili i s gradonačelnikom Berketom koji je naveo kako je vjerojatni problem što se luka nalazi točno ispred kule Ćipiko te kako je treba planirati, zajedno sa sportskom lučicom nešto zapadnije i uklopiti u cijeli projekt uređenja rive na tom dijelu. Naglasio je i kako treba što prije sjesti za stol s konzervatorima i razgovarati, kako bi se utvrdilo kako prostor od Starog do Štafilića treba izgledati u narednih 100 godina. Žurnost cijelog postupka je u svemu bitna, kazao je gradonačelnik, jer već u lipnju županijski Prostorni plan ide na javno izlaganje.

Vijećnicima se obratio i investitor projekta Ante Samardžić, zahvalivši im na podršci, ali i obavijestivši ih da njegova tvrtka od države Hrvatske traži nadoknadu štete zbog toga što umjesto da objekt već tri godine posluje, zbog odluka nadležnih on još nije niti priveden osnovnoj namjeni.

O ovoj temi pogledajte u snimci Gradskog vijećaod 10:30 minute...


KOMENTARI:

Stari Komentari (37)

 • (Gost_8506)

  a ka nan ne vaka država. bogami malo pomalo i napravi on, a pusti zabran, izvidi, članak....<br />kako se nikor o konzervatori i prijateji bašćine ni sitija da bilo komen ča misli tote ništo minjat naredi da kulu odvoji barenko metar od puno mlajeg skladišta <br />endem

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3026)

  moj endem u nas neko može sve, a neko ništa...

  oko 8 godina prije
 • Katarina (Gost_4240)

  Jadno i tužno:....

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5176)

  mislim da svatko tko ima i malo pameti bi podrža ovakav projekt.jer je to pokretač mjesta k.novog kako boljitka samog novog tako i okolnih sela,starog i štafilića.ovo je prvi dio onoga šta će još biti u novom .recimo srednjoškolski centar,drugi hotel do crkve,nova osnovna škola,raduničeva ulica koja spaja sjever i jug novog.tj.rudine i centar novi za još noviji i bolji...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5208)

  Ove sve šta su protiv investicija i uređenja naši Kaštili triba vratiti na tor jer im je tamo i misto!!!<br />Sve bolje izgleda od ruševina u Štafiliću a i Starome( Palac je baš lipo vidit)Konzervatori nisu nikome dobra donili, pa svi znamo di god se zakopa po metra u ciloj Dalmaciji nalazimo na starine!!! Pogledajte Solin, zar on nije najstariji, a izgrađuje se stalno i teži još ljepšem i boljem!! Zato se ostavite čoravoga posla i dajte ljudima koji hoče i mogu investirat da rade svoj posa!

  oko 8 godina prije
 • Za Gost_5208 (Gost_8213)

  Solin se ne gradi priko Salone.<br /><br />Ali ne može lukobran ići put Staroga - sa istog platoa počinje ili produžit Novski porat. Ne, triba opkolit porat u Novome i kulu sa novin lukobranom. Nakarada.

  oko 8 godina prije
 • za Gosta 8213 (Gost_5208)

  Jel možda znate gospodine da kad vozite (naravno ako ste iz kaštili) put Splita, vozite po iskopinama na kojima je napravljena brza cesta!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_47)

  Hotel i nautička luka ne može, a spalionica otpada može :eek: <br /><br />Sudbina nam je izgleda određena

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5208)

  Tako je , spalionica donosi nekome šolde u žep!!!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1982)

  u narednih 100 godina? hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  oko 8 godina prije
 • zaštita kaštela (Gost_5251)

  Konzervatori su u pravu i bilo bi bolje Faza prva je lukobran, onda faza dva je da se napravi lukobran veći od dopuštenog i da se prdi o radnim mistima i onda se to legalizira. Faza tri je da se izgrade objekti na lukobranu. Faza četri je da se dopusti kruzerima da se pristane s vanjske strane lukobrana. Faza pet je da se sruše i Kaštel Cippico i Stafileo i izgrade veći bolji i stariji.<br />Triba hitno u par dana odlučit kakva će kaštela izgledat sljedećih 100 godina. Savršeno logično. Ako nam triba više kapaciteta za nautičare zašto se ne bi luke širile di su bile tvornice, a ne isprid zaštićenih spomenika kulture. Izgleda da su se kaštelani znali borit protiv Turaka, ali protiv krupnog kapitala nemaju šanse.

  oko 8 godina prije
 • fotomoto (Gost_5251)

  i ne bi izgledalo kao na slici, dva tri broda, nego bi sve bilo puno puncato brodova tako da s rive više ne vidiš ni Marjan ni Čiovo

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5176)

  jadni li ste kupite konja i tovara pa ajte na tor tu i pripadate ,kukavice sigurno radite negdi di je dobro .ovo je upučeno onima koji su protiv,da sigurno spalionica smeća je bolja .........

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4093)

  ...bogami kako je vrime došlo, za otic na zahod tribat će zvat u trogir za dozvolu konzervatorskog ureda...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1948)

  Ekolozi su do sada unaprijedili turizam Palac a sad konzervatori Čipiko samo naprijed mislim nazad

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5524)

  ovi šta su za sigurno gledaju samo svoj džep, bit će imaju neki kafić na rivi ili štagod da se mogu okoristit....ja sam za to da kaštela zadrže svoj orginalni izgled, svoje starine, kulturnu baštinu itd...jer u tome i je ljepota...neka se obnavljaju starine, uređuju, otvaraju u njima objekti i radna mjesta, ali ne mora se zato sve betonirat i zagadit preko mjere....zar bi trebalo srušit svih sedam kula po kaštelima i iznova dignit zgradetine od betona, sve staro srušit i napravit novo ? sve lučice proširit da može stati na stotine jahti, a da onda izgubimo sve plaže, sve šetnice, svu obalu, samo radi punjenja nečijih džepova ? ja mislim da se to može puno bolje..samo ovako je najlakše i najprimitivnije :-|

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5446)

  najbolje ništa ne radit i sidit sa rukama u džepima po kafićima... <br />Sami smo sebi krivi; nije nam nitko kriv!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5909)

  dobro si goste 5524 napisa

  oko 8 godina prije
 • Teško je kad izgubiš samog sebe (Gost_7154)

  Svaka čast goste 5524 ili sve ti 2Strikane na misu" reka bi netjek.Izgubiti sebe, ili svoju baštinu ,svoj kamen i ljepotu što nam je majka priroda poklonila je ravno samoubojstu kada kockar prokocka sve a ostavi porodicu na prosjačkom štapu.Bpgati turisti obolaze svijetom povijesne baštine , beže od betona i zagađenosti, traže kamene kuće da ih vide da im se dive,a mi svoje trgove, uličice ,stoljetne dvorce gazimo vlastitim nogama misleći da stvaramo a neznamo ili bolje reči neznaju da uništavaju vlastitog sebe a time i ostale ni krive ni dužne građane po njima drugog ili trečeg reda.Lijepo goste 5446 je tvoja rečenica:sami smo sebi krivi.Svakako ,bez sumnje ali onaj mali dio u postotku za koje nismo krivi nego oni drugi neće proći bez kazne ,ima netko tko ipak je iznad svega i podariti če im i več daruje i naplačuje.Neće im pomoći ni ispovjed ni kajanje ni oprosti mi oče .

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9244)

  Otiđite u Budvu pa vidite kako su to crnogorci napravili,spoj baštine i modernog,od lipoga napravili još lipše,u Tivtu su napravili najpoznatiju marinu u Evropi,ljudi su se zaposlili,cjena nekretnina je skočila,a vi ostanite i dalje svoj na svome sa svojim zatucanim mozgovima.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2870)

  ma koga lažete svi skupa sram vas bilo gospodo vijećnici i ostali-ovaj gradi marinu isprid Ćipika zadnjih godinu dana rade bageri i mišalice leva-leva a gospodin investitor koliko vidim sa portala tuče građevinsku inspekciju-doslovno! jada od mista i države!!! Koliko van je platija? I nije prvi put da se pogoduje privatniku pod krinkom javnog interesa-toga smo se u državi već nagledali!!!! A srama...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2870)

  za 9244-moj lipi napredni prijatelju-Crnogorci su svoju obalu prodali Rusima i sad in Budva priko zime zjapi prazna-ostali su samo lipi zidovi u zraku. Jeli to napredak? Ko je tu zaradija? Zaradija je jednokratno onaj koji je proda i odselija se. A ti se ili praviš glup ili te nije briga za Kaštila-vjerojatno pomalo oboje

  oko 8 godina prije
 • ZA 2870 (Gost_9244)

  Oćeš reć da Kaštelani nisu prodali ništa,jesu dragi moj prodali su sve,a ništa od toga nisu dobili.Samo pojedinci,a zajednica ništa.<br />Kažeš da Budva zimi zjapi prazna,e pa ,a Kaštila i zimi i liti ka avet.

  oko 8 godina prije
 • LN/LS (Gost_4229)

  Ovo Gradsko vijeće shvaća ozbiljnost inicijative mjesnog odbora Kaštel Novi i u konačnici ovo angažiranje uroditi će plodom. Novljani su sigurno ponosni zbog tekuće investicije u Ćipiko, jer su uvjereni da je dobitak za sve.<br />Kamoli sriće da je ovakvih investicija više, ali očito neko mora probiti led.<br />Konzervatori očito ne prestalu obstruirati investitora, međutim sada im se suprostavilo i Gradsko vijeće koje traži očitovanje. Umjesto da ti mudraci svoju odluku obrazlože na sjedici Gradskog vijeće njihov pročelnik pet minuta prije sjedice šalje očitovanje, što se jedino može protumačiti amalovažavanjem najviše gradske institucije.<br />Donja kaštela sigurno idu u revitalizaciju, što je dobar znak.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1609)

  a di će brodovi iz porta?to je pitanje

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6)

  A moj pope ćaćeš sada? Di ti pinezi klize, a Beki se gubi u šumi propisa.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6629)

  za gosta 1609 smišno pitanje,oli in je ćaćino kume to di vežiju brod.neka pokažu vlasnički list oli potvrdu koncesije na to .vidiš kako sad kad dođemo do pravog problema upravo se tamo triba dogositi,pošteno i pravično rješenje u korist svih članova ribičkog,kluba i drugih osoba koje žele imati vez.ali po zakonu,ne da iz jedne familije tri veza a druga nijedan.novljanin...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7352)

  vlasnik bi tija uložit novce u posa samo nikako nebi tija riskiret ka svaki pravi poduzetnik zato mu dajte sve potrebite dozvole da se proširi do marjana da dobije šta više kvadrata i neka naspe sve do čiova,imat će monopol nad svim pa i nad gomiličkom marinom osim ako to već nije dogovoreno.DAJ ZAVRŠI VIŠE TO RUGLO I NEMOJ STALNO UCJENJIVAT TREBA OVO TREBA ONOLIKO KVADRATA.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3002)

  je je lipo je vidit ruševine, najprije su nan zeleni "zazelenili" sad neka nam konzervatori "konzerviraju", a ko je kome ća platija (il u ovome slučaju vjerojatno nije platija pa se čovika pljuca na sva zvona) pa se poturuje svega i svačega od zlousti...dosta je svojatanja o tome koliko su brižnici zabrinuti za svoju baštinu od kuča do polja koju su prodali i izili sad bi je jopet prodavali jeli!! I prodali- neprodali uvik je njiovo, ma moš mislit!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5478)

  treba pontone postaviti..svagdi i za svaku potrebu..po cilim kastelima..jer u slucaju krize ili nedolaska turista..lako ih je rastaviti..i odloziti na kopno..a priroda i okolis ostali bi netaknuti..i svi zadovoljni.. ;-)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3109)

  Ionako samarđić već gradi marinu-ovo je samo farsa da legalizira...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6171)

  znači triba i cesta za doč u marinu,može bit i parkiralište,a ti 9244 pođi u Budvu kad ti je tamo lipo a nan ostavi Kaštela nan su i ovako dobra,je da bi mogla bit boja.ima mista od Sučurca do Gomilice pa tamo gradite marine koliko vas volja

  oko 8 godina prije
 • 5251-najbolji komentar (Gost_4098)

  točno tako:<br />Faza prva je lukobran, onda faza dva je da se napravi lukobran veći od dopuštenog i da se prdi o radnim mistima i onda se to legalizira. Faza tri je da se izgrade objekti na lukobranu. Faza četri je da se dopusti kruzerima da se pristane s vanjske strane lukobrana. Faza pet je da se sruše i Kaštel Cippico i Stafileo i izgrade veći bolji i stariji.<br />Triba hitno u par dana odlučit kakva će kaštela izgledat sljedećih 100 godina. Savršeno logično. Ako nam triba više kapaciteta za nautičare zašto se ne bi luke širile di su bile tvornice, a ne isprid zaštićenih spomenika kulture. Izgleda da su se kaštelani znali borit protiv Turaka, ali protiv krupnog kapitala nemaju šanse.

  oko 8 godina prije
 • 5251-najbolji komentar (Gost_4098)

  ja bi još doda-a u međuvremenu Kaštel Novi i njegovi građani žive u miru i prosperitetu... Zabluda dragi moji Novjani, zabluda... Nećete vi imat nikakvu korist od toga!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7206)

  pa naravno da neće imati nikakve koristi, samo ludi može mislit da može. Kad nekome daš u konncesiju ili prodaš ti više nemaš ništa tu tražit. Kako smo počeli morat češ plaćat kupanje a možda i sam pogled na more, tj, to već plačamo sa skupim kvadratima stanova. Jadan ti je čovjek koji ne cijeni svoju zemlju svoju didovinu, pa tako i država ako nisu u stanju zaštititi svoju povijest svoju kulturnu baštinu onda ajme nama. O kakvim radnim mjestima se ovdje radi o uslužnoj dijelatnosti i pored ovoliko hotela koji se nalaze u katstrofalnom stanju netko je zamirita taj prostor, prvi do mora a sad sve triba podredit investitoru!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3199)

  ovi samađić je dobija sve sta je tija a ka povremeno mu se nesto zabrani, i on ide dalje-nema majci

  oko 8 godina prije
 • Ulaganje u budućnost (Gost_7131)

  Svako ulaganje u infrastrukturu je za opće dobro, ako ne za ovu onda je za generaciju koja će nas na ovim prostorima naslijediti.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij