NAKON TRI TJEDNA
Tri tjedna od početka nastave, kako je jučer pisala Slobodna Dalmacija, za 15 učenika prvašića u osnovnoj školi “Prof. Filip Lukas” u Kaštel Starom, a koji žive na području Raduna,  nije bio riješen prijevoz unatoč što spadaju u kategoriju “putnika”, iako im Splitsko-dalmatinska županija, prema zakonskim propisima, isti mora osigurati. No samo dan nakon što je Slobodna Dalmacija izvijestila o problemu, koji je nastao greškom školske administracije, isti je riješen.

Kako ovi učenici stanuju u Radunu, njima kao i učenicima s područja Rudina, Splitsko-dalmatinska županija osigurava besplatan prijevoz, no prva tri tjedna sav trošak i organizacija prijevoza, piše Slobodna Dalmacija, pao je na teret roditelja.

Da je došlo do problema, potvrdio je i ravnatelj škole Petar Mustapić, kazavši kako su, iako su krajem svibnja znali broj učenika, kasno reagirali, smatrajući da neće biti problema jer ionako prve tjedne nastave prvašiće roditelji prate u školu,  te su tek nedavno uputili zahtjev za intervencijom u Županiju.

Problem riješen

U srijedu ujutro, kako se doznaje iz Županije, prema zahtjevu iz škole te dan nakon objave u medijima, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport riješio je ovaj problem te je osiguran besplatan i siguran  prijevoz  i za 15 prvašića iz škole u Kaštel Starom.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_9158)

  zašto prijevoz nemaju dica iznad magistrale na potezu od raskršća u Starom prema pumpi koja do prve "stanice" imaju pješačiti 15.(bar u popodnevnoj smjeni , prelaze magistralu na neosvjetljenim mjestima po mraku , bez pješačkog )-Ako je netko od upućenih na chatu....

  oko 5 godina prije
 • Najljepša ulica u Kaštelima - BOJIŠĆE b.b. Kaštel Stari (Gost_2310)

  http://www.youtube.com/watch?v=ScbsxcgmbcQ&feature=plcp

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2177)

  Triba više sredit cestu (magistralu) i stavit semafore i prijelaze za pješake kako spada, pa će sve bit drugačije. Ovako je pravi divlji zapad.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6471)

  Triba stavit osvijetljene pothodnike i nogostupe a ne semafore.<br />Zašto uvik sve najprije triba izać u novine da bi se riješilo :-?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4224)

  Ništa se nije napravilo u ove tri godine a mi govorimo o semaforima. Tragedija od grada.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7190)

  [quote name="Gost_2310"]http://www.youtube.com/watch?v=ScbsxcgmbcQ&feature=plcp[/quote]<br />Tema je prijevoz djece u školu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3114)

  Zanimljivo kako se nisu oglasili HDZovi dušobrižnici za dicu kad je u pitanju propust njihova ravnatelja i županije. Da je nečiji drugi propust odma bi tražili snjenu od čistačice do ministra. Eeeee...muko moja...a ka dica su nam najbitnija

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5168)

  [quote name="Gost_3114"]Zanimljivo kako se nisu oglasili HDZovi dušobrižnici za dicu kad je u pitanju propust njihova ravnatelja i županije. Da je nečiji drugi propust odma bi tražili snjenu od čistačice do ministra. Eeeee...muko moja...a ka dica su nam najbitnija[/quote]<br /><br />ajde muči .... ti dobro znaš da ga je ravnatelj iz lukšića špija za prijevoz dok ga je ovaj sređiva

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara