hren
 

U ORGANIZACIJI KLUBA ŽENA LIJEČENIH NA DOJCI
Klub žena liječenih na dojci Kaštela obilježit će Dan ružičaste vrpce u subotu, 06. listopada 2012.god. u galeriji Prodajnog centra Kaštela (Emmezeta) od 9,00 do 12,00 sati.

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti ranog otkrivanja i liječenja raka dojke. U Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500 žena a umre oko 900. I ove godine akcent je stavljen na donošenje Nacionalnog programa liječenja raka dojke u specijaliziranim centrima.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu i cjelini. Broj oboljelih žena raste s dobi i u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti zbog raka. Kako ne postoji način da bolest spriječimo, jedini je cilj otkriti je u početnoj fazi. Kad tumor otkrijemo na vrijeme izlječiv je do 98% slučajeva.

„To je humanitarna akcija, prigodom koje  će se dijeliti edukacijski materijal. Prigodom ove akcije također će se izložiti radovi koje su žene izrađivale tijekom održavanja radionica“ kazala je predsjednica Kluba, Bora Duvnjak.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij