hren
 

HUMANITARNA AKCIJA U TRIDESETAK GRADOVA
Klub žena liječenih na dojci Kaštela i ove se godine priključio obilježavanju Dana ružičaste vrpce, akciji koja se duži niz godina provodi u tridesetak gradova Hrvatske u cilju prevencije i edukacije o važnosti preventivnih pregleda za rano otkrivanje raka dojke, a naglasak akcije stavljen  je na donošenje Nacionalnog programa liječenja raka dojke u specijaliziranim centrima.

Članice kluba, zajedno s članicama udruge „Srce za srce“ i Zajednice Katarina Zrinski, subotnje jutro provele su u galeriji prodajnog centra Emmezeta, dijeleći edukacijske brošure te prodajući cvijeće i radove nastale u radionicama ovih udruga, čiji će prihod otići u humanitarne svrhe – za rano otkrivanje raka dojke, od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500 žena, a umre oko 900.

Podršku ovoj akciji u Emmezetu su došli dati, između ostalih, i dogradonačelnica Marinka Parčina, županijski pročelnik Ivan Udovičić, potpredsjednik Gradskog vijeća Branko Radačić, pojedini gradski vijećnici te sudionici javnog i političkog života Kaštela.

- Rak dojke inače je najčešći jzloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti zbog raka. Spušta se i dobna granica, tako da se rak dojke pojavljuje i kod vrlo mladih žena.

Mjesec listopad je u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole dojki i važnosti ranog otkrivanja raka dojke kada je još izlječiv.

Kako ne postoji način da bolest spriječimo, jedini je cilj otkriti je u početnoj fazi, kada je on izlječiv i do 98% slučajeva.

Bavljenje tjelesnom aktivnošću, održavanje normalne tjelesne težine i zdrava prehrana mogu pomoći očuvanju zdravlja dojki – poručuju članice Kluba žena liječenih na dojci Kaštela.

Članice Kluba, nakon subotnje aktivnosti u Kaštelima, pridružile su se članicama drugih dalmatinskih klubova žena liječenih na dojci na splitskoj rivi, gdje je njih 700 poziralo fotografu Šimi Strikomanu u nastanku milenijske fotografije.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • zna se (Gost_667)

  normalno je da gospođa Parčina,kao žena dođe podržat akciju, ali Udovičić,Radačić,Maglica, majko mila, oli su brzo izbori?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2108)

  Skoro sve ove dame su iz zajednice žena Katarina Zrinska iz HDZa. Kakve veze imaju Maglica, Radačić i Parčinka s njima?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8226)

  Bože me sačuvaj ovih komentatora, udruga žena lijećenih na dojci okuplja i one iz Katrine i one iz Foruma i iz udruge umirovljenika a bez podrške političara ne bi mogle ni djelovat

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8126)

  razumin ove žene u borbi protiv bolesti, ali ne razumin da se dadu koristit od strane političara pa ma kako one ovisile o njima. ne ovise ,jer oni da su pravi ljudi a ne političari pomogli bi a nebi se turali pred kamere s njima.i svake godine ista parada.ne daju oni njima pare več daje država od naših poreza i prireza, a ne od političarevih đeparaca.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij