hren
 

USKORO NOVA DVA STAJALIŠTA ZA AUTOBUS KOJI PREVOZI UČENIKE DO ŠKOLE U GOMILICI
Zabrinuti roditelji učenika Osnovne škole u Kaštel Gomilici već neko vrijeme brinu za sigurnost svoje djece u prometu. Naime, prelazak magistrale za djecu gotovo je nemoguć. Trenutno ona nije prilagođena niti za šetnju niti za prelazak jer ne postoje nogostupi, zebre i semafori.

Prijevoz djece do Osnovne škole  Knez Trpimir u Kaštel Gomilici, moguć je jedino za djecu koja žive iznad željezničke pruge ili magistrale. Ravnatelj škole Zoran Blažević naglašava kako djeca ne trebaju pretrčavati cestu jer je s koncesionarom dogovoren način dovoženja i odvoženja djece.


O ozbiljnosti problema govore i stanari ulice Milinkovo, koji
kako kažu, zbog intezivnog prometa čekaju i po
petnaest minuta za uključivanje u promet

U planu dvije nove stanice

- Ukoliko postoji opasnost u prometu za djecu, škola je obavezna postupiti na način da s koncesionarom koji vrši prijevoz djece u školu, uredi način dovoženja djece u školu kao i njihovog povratka iz škole.  S koncesionarom Miloloža, dogovoreno je da školski autobus staje na tri autobusna stajališta na magistrali. U planu su zbog većeg broja djece koja koriste usluge prijevoza do škole, dvije nove stanice. Iako cestu niti jedan učenik ne treba pretrčavati jer je prijevoz prilagođen potrebama djece koja se voze, neki roditelji inzistiraju da autobus staje što bliže njihovim kućama – kazao nam je Blažević te dodaje - Budući da magistrala nije opremljena prometnom signalizacijom, sigurnost djece mora biti  na prvom mjestu. Ugovorom o sigurnosti jasno je definirano gdje autobus staje te koje su obaveze prijevoznika, a isto tako prijevoznik želi poslovati u skladu s važećim propisima te se ne zaustavlja gdje za to nije predviđeno.

- Opasnost postoji čim je prometnica u pitanju. Nije problem samo magistrala i cesta Franje Tuđmana je prometna. Neka djeca svakodnevno pješače i 20 minuta, a znate kakva su djeca, zaigrana. Nesreća se dogodi za tren. Rješenje se mora pronaći što prije. Grad Solin je prometnu signalizaciju u blizini škola riješio tek kada se dogodila teška nesreća u kojoj je poginuo dječak. Trebamo li i mi čekati da se zlo dogodi pa će se onda reagirati? – komentirali su nam roditelji djece koja svakodnevno hodaju do škole.

Uvijek sve ostane na obećanju

Jedan od roditelja (podaci poznati redakciji) ne vjeruju da će situacija biti bolja  - Izjavu poštovanog gospodina Blaževića slušam već 4 godine i uvijek sve ostane na obećanju da će se napraviti stanica. Kucali smo mi i na vrata gradonačelnika i tamo su nam obećali, još prošle godine, da će sve riješiti i opet ništa. I sad pitam  gospodu iz gradske uprave, iz škole, i prijevoznika koliko su bitni ugovori i propisi i za dobrobit koga se oni rade?

Kako doznajemo od ravnatelja Blaževića ovog je tjedna održana sjednica Školskog odbora i vijeća roditelja na kojoj je dogovoreno rješenje pa će tako dvije nove stanice biti uređene kroz nekoliko dana.

Grad Kaštela također je izrazio dobru volju. Proširit će ugibalište za autobus te ga propisno označiti, saznajemo iz gradske uprave.


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • (Gost_2148)

  knez tomislav

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3134)

  OŠ prof. Filip Lukas nema organiziran prijevoz za 20-ak dice sa područja istočno od raskrižja u Starome do pumpe koja nemaju ni pješački, ni osvjetljnje ni sporednu cestu da se dočepaju te autobusne stanice, već pretrčavaju cestu po mraku i kiši samo nekoliko stotina metara od crne točke na Jadranskoj magistrali.

  oko 6 godina prije
 • lujo (Gost_1170)

  To vam je sve politika i oni za koje ste glasali. Koliko je Sanader ukreja, moglo se do sada dovršit 100 ovakvih magistrala sa semaforima, nathodnicima, pothodnicima... A ova vlast zna da ode ionako žive glasači kradezeja pa ih zato ni briga.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5507)

  Ulica Fra Fulgencija Careva u K.Gomilici,što hitnije omogućiti korištenje nogostupa pješacima pogotovo djeci

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3141)

  napravili nelegalne objekte i nešto traže,mislim ono jeli ka neznam

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2002)

  škola je za sve kriva, doli školaaa

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8130)

  [quote name="Gost_3141"]napravili nelegalne objekte i nešto traže,mislim ono jeli ka neznam[/quote]<br />[quote name="Gost_3141"]napravili nelegalne objekte i nešto traže,mislim ono jeli ka neznam[/quote]<br />kućni brojevi su odavno podiljeni

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9161)

  Na stranici škole već je stavljena obavijest da autobus staje na još dvije stanice a vozač o tome nema pojma.Bravo za ravnatelja!

  oko 6 godina prije
 • Ivo (Gost_9231)

  Najbolje da bus staje na sto stanica,a ko ce odgovarat kad bus na srid ceste neko udre odzada,roditelji ce uvatit maglu a vozacu kaznu,u nijednoj normalnoj drzavi bus ne staje van oznacene autobusne stanice nego kod nas.Razmazite vi dicu jos malo vise tako da oni u busu budu jos bisniji nego jesu a ako tom istom sta pravi nered nesto kazes odma nevaljas.Problem je sto u ovoj drzavi svak gleda sebe kao i u ovom slucaju,prijevoz imate besplatan i jos postavljate uvjete.Ovo sve pisem jer dicu u raznim skolama vozam vec 8 godina pa znam sta pricam a i Gomilicu sam vozija prije par godina.

  oko 6 godina prije
 • Ivo (Gost_9231)

  I jos nesto,da mi je znat ko to 15 minuta ceka za ukljucivanje u promet? Di je taj polaga? Tocno je da je guzva uzasna ali kad bi ceka da svi prodju moga bi cekat cili dan,zna se kako se ukljucuje kad je velika guzva,nema cekanja nego lagano i uvik te neko pusti.

  oko 6 godina prije
 • Ivo (Gost_9231)

  I djecak sto je poginuo i Solinu nije poginuo radi grada Solina nego nazalost radi svoje greske ( priskakao ogradu i podletio pod zadnja kola od kamiona iako je imao obilazak oko ograde),tragedija je velika svakako ali niko drugi radi toga nije kriv.Ovo je samo radi toga da se ne trazi krivac u drugom.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4533)

  [quote name="Gost_9231"]I jos nesto,da mi je znat ko to 15 minuta ceka za ukljucivanje u promet? Di je taj polaga? Tocno je da je guzva uzasna ali kad bi ceka da svi prodju moga bi cekat cili dan,zna se kako se ukljucuje kad je velika guzva,nema cekanja nego lagano i uvik te neko pusti.[/quote] <br />Dica ne mogu tako prilaziti .

  oko 6 godina prije
 • Ivo (Gost_411)

  Dica nigdi cestu ne prilaze (znam jer sam to vozija) nego se najprije kupi desna strana pa u povratku liva a sad je druga stvar sta bi svako tija stanicu kraj svoje kuce,ja bi najprije prije tih luksuznih potrazivanja najprije savjetova pojedine roditelje da dicu nauce da kazu dobar dan i dovidjenja (cast izuzetcima) kad ulaze u autobus e ne samo cilo vrime nesto trazit od drzave,pitate li se ikad ko to sve placa?

  oko 6 godina prije
 • Ivo (Gost_411)

  Pardon u povratku se naravno kupi takodjer desna strana a ne liva.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8856)

  [quote name="Gost_8130"][quote name="Gost_3141"]napravili nelegalne objekte i nešto traže,mislim ono jeli ka neznam[/quote]<br />[quote name="Gost_3141"]napravili nelegalne objekte i nešto traže,mislim ono jeli ka neznam[/quote]<br />kućni brojevi su odavno podiljeni[/quote]<br />I falše invalidnine su isto, ali to nije na sudu dokaz invaliditeta. A pogledajte ljudi tragove kotača na slici: šta tamo panduri ne stanu slikavat i zatvarat, jer je prelaz priko dvi pune ka i kroz crveno ne prekršaj, nego kriminal.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8856)

  [quote name="Gost_9231"]I jos nesto,da mi je znat ko to 15 minuta ceka za ukljucivanje u promet? Di je taj polaga? Tocno je da je guzva uzasna ali kad bi ceka da svi prodju moga bi cekat cili dan,zna se kako se ukljucuje kad je velika guzva,nema cekanja nego lagano i uvik te neko pusti.[/quote]<br /> Nemoj bit, prijatelju, siguran, hehe! Takvi su mi mudrijaši najdraži kad iznuđuju prednost, a ja u kombiju s čeličnim branikom, haha!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4114)

  sta ste gradili kuce di nije bilo prijevoza ni prije? znali ste da cete imat dicu...sad krivite i drzavu i vladu...ma vidi ti.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4114)

  bravo goste 3141

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8856)

  [quote name="Gost_4114"]sta ste gradili kuce di nije bilo prijevoza ni prije? znali ste da cete imat dicu...sad krivite i drzavu i vladu...ma vidi ti.[/quote]<br />Di san god sta i selija se, bilo mi jebitno da mogu kupit kruva bez auta i da dica ne ginu do škole. Ovin krokodilima to nije bilo bitno jer bi bili podstanari u civilizaciji, umisto gazda u vukoyebini. Sad nek se obratu vuku i lisici, a ne još da in i to moran plaćat. Oni neće, jer ne plaćaju ni komunalije ni prirez. Jedino žalin dicu, čija su i di su.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5815)

  najvise..brontulaju..oni sto su mukte zemlju od kralja dobili..onda oni sto su je drugima uzeli..pa oni sto su za nagradu je dobili..pa na kraju..dica njihova.. sto su prodajom sve te zemlje..pineze potrosili..nikad kraja.. :lol:

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9106)

  Nagradili su gori favele iznad magistrale na divlje...zazidjaj brajko desetak sobicaka i eto kucerka...a sad kad dite triba prilazit cestu koju je u medjuvremenu Kalmeta sj....e sad smo na sto cuda.Isti ti dinaridi uredno priskacu sa svojin autizin priko dvi trake ka idju zera u grad...a sad se ka boju za svoju dicu? Ne boju se za mene i moju dicu kad mi prisice put priko dvi trake,to njizin na selu nije bitno.

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara