hren
 

KATEHETSKI URED ZA NASTAVNIKE I RODITELJE
Odluka Ministarstva obrazovanja o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole i ono što ona donosi, naišla je kako na pozitivne tako i na negativne kritike u javnosti. Na tu temu, a u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko- makarske nadbiskupije i u suradnji s Hrvatskim katoličkim društvom prosvjetnih djelatnika – podružnica Split, u Splitu će se održati javna tribina "Uvođenje zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

Predavač na tribini biti će prof. Ladislav Ilčić iz udruge GROZD, a tribina je otvorena svima, posebno vjeroučiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima u osnovnim i srednjim školama te roditeljima, za koje organizatori napominju da prema Ustavu imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece.

Na tribini će se moći čuti o osnovnim činjenicama uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sadržaju programa, posebno onog o spolnosti, odnosu Ministarstva prema nastavnicima, položaju roditelja u navedenoj temi te o drugim sadržajima.

Javna tribina održat će se u četvrtak 8. studenog s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19.


KOMENTARI:

Stari Komentari (26)

 • i samo istina (Gost_9117)

  ante sanader je po načinu izražavanja sličan svom koalicijskom aprtneru željku kerumu i njegovoj sestri nevenki bečić. mada su ovo dvoje nešto i radili u životu a aante nije ništa osim laprdanja

  oko 6 godina prije
 • istina (Gost_6173)

  je voda duboka ... ka i torba kad u nju zavučeš ruku a puna ke novaca

  oko 6 godina prije
 • Hvala Portalu što je stavio ovu obavijest (Gost_1160)

  Hvala vam što ste stavili ovu obavijest. <br />Nakon svega što se uništava - sad se treba uništit i našu dicu.<br /> Velik dio programa je neupitan i nije sporan, poput pravilne prehrane, higijene, prevencije ovisnosti i prevencije nasilja. <br /><br />Ø No, sporan je dio koji govori o spolnosti. <br /><br />Sadržaj programa o spolnosti: <br /><br />Ø Sudeći po sadržaju i preporučenoj literaturi za dio programa koji govori o spolnosti, radi se o ulasku homoseksualne propagande u škole pod krinkom zdravstvenog odgoja:

  oko 6 godina prije
 • Hvala Portalu što je stavio ovu obavijest (Gost_1160)

  "... jer krajnje je vrijeme da homoseksualnost uđe u škole. Makar i pod nemogućim uvjetima." <br /><br />– isječak iz Hodžić, A. i Bijelić, N. (2012) Izvještaj istraživanja o mišljenjima i stavovima prema homoseksualnosti u srednjim školama u Zagrebu. Zagreb: Queer Zagreb, koji je dio preporučene literature za rad s učenicima. <br /> Učenike se podučava da, bez obzira na svoj spol, mogu odabrati da su nekog drugog "roda" (muškog, ženskog, homoseksualnog, biseksualnog, transseksualnog…) <br /><br />"Ali zašto ne reći: 'Ja sam muškarac s vaginom!' Zašto ne bi dekonstruirali i taj biološki imperativ koji označava genitalije kao muške i ženske? Zašto prihvaćati mišljenja naučnika koji bi željeli sve stvari lijepo i uredno posložiti u predvidljive dvojnosti?" <br /><br /> Teme o razlici između spola i "roda" nalaze se već u 4. razredu osnovne škole. <br />Razgovarajući s nekim roditeljima shvatio sam da većina nije upućena što se sve želi servirati našoj dici.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6433)

  Žalosno je koliko oraslih ljudi ne zna šta je HPV, klamidija i ostale spolne bolesti... To je danas toliko rašireno da se ja iskreno nadam da će moje dite imat pravi spolni odgoj kad krene u školu. Ostavite se crkve i vjere, ja sam isto vjernik ali ne želim da mi se dite jednog dana razboli.<br /> A šta se tiče homoseksualizma i sličnog, ko ste svi vi da ikoga osuđujete?! Živite svoj život kako želite i pustite druge i drugačije na miru.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4840)

  Ne mogu virovat da dižu bunu zbog seksualnog odgoja, to šta oni zatvaraju oči ne zanči da dica ne žive u stvarnom svitu.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1182)

  oče li se neko od starijih pogotovo sa sela sitit svojih prvih saznanja o sexu. jeli onda bilo homoseksualaca. roditelji se boje da će in se dica krivo učit, a bježe od toga da in dica na internetu dobijaju saznanja od sexu i nastranom sexu. nema filma na tv di nema homoseksualnih scena. zdravstveni odgoj treba prvenstveno radi osnova higijene kako osobne tako i higijene življenja.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1244)

  da, gospodo iz Grozda, zemlja je ravna ploča

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2655)

  Svaki odgoj je danasnjoj dici dobrodosa jer ga kod kuce ocito nemaju dovoljno.Homoseksualci nisu nikakav problem u usporedbi sa vandalima,divljacima,nasilnicima,lopovima,pedofilma................,kakvih nazalost imamo i previse

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5129)

  Dicu triba informirat o svemu šta bi im moglo jednom koristit, pa smatram da je zdravstveni odgoj danas više nego potreban. Crkva može imat svoj stav i mišljenje ka šta ga ima o svemu, ali od prirode se ne može pobić koliko god se trudili svi skupa.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9350)

  nije problem seksualni odgoj nego je problem što sva literatura koja se smije koristiti u nastavi dolazi od deklariranih homoseksualaca. čemu ta jednostranost? zašto nije uključena i literatura heteroseksualaca ili se i oni trebaju deklarirati da su heteroseksualci da bi njihovi uradci vrijedili?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3228)

  Koji zdravstveni odgoj?! Ja svojoj ženi kad radimo one stvari stavin crnu krpu priko glave jer je grij!<br />A čuja sam da je jednom otpa patak i da ga je pogodila strila nebeska jer je čepuša patka

  oko 6 godina prije
 • Zašto se u Kaštelima ne organiziraju dobre tribine ? (Gost_6166)

  Poći ću poslušat. Koliko sam skužija određena grupa homoseksualne orjentacije gura svoj pogled na spolnost. I šta ćemo sad mi koji imamo dicu i volimo suprotni spol ? I zašto se homoseksualni pogled želi nasilno nametnut svima? Jel to demokracija ?<br />Usput, čitam danas u novinama - nameti na zemlju, smanjenje plaće, rasprodaja od autocesta do brodogradilišta, stečaji, nezaposlenost, rast cijena struje i hrane ... Al nas treba potpuno uništit ???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_212)

  kako šta će te. žensku dicu gojite da budu ženske ,a mušku da budu muško. danas su curice neovisne, prgave , naprasnije i one su te koje love, a muškići se njih boje i okriču se muškićima. čula sam od jednog finog momčića da ga je strah ići sa curom da mu ne podvali dite jer one na tulumima loču gore od muških i da neznaju s kim spavaju. jeli to sve naopako i jako, jako žalosno.mislim da su roditelji jadni i da nisu svjesni šta se sve iz ove moderne psihologije može doživit

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3232)

  Ovaj program se kosi sa čl.40 Ustava RH:<br />Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.<br /><br />i sa čl. 63 Ustava:<br />Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.<br />Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti.<br />Osim navedenog da se uvodi Roditelj br1 i Roditelj br.2 zbog istospolnih zajednica u kojoj je svaka jedinka "ipak" i sigurno nastala spajanjem vidi čuda muške i ženske spolne stanice. Nema više mame i tate.<br />Za one koji žele znati više o ovoj pojavi u društvu preporučam snimku: <br />www.youtube.com/watch?v=flUrJT7DCXo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3232)

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=flUrJT7DCXo[/youtube]

  oko 6 godina prije
 • Pogledala Kinsey sindrom - preporučam svima da pogledaju i šalju link i drugima (Gost_1901)

  Hvala Vam goste 3232 što ste stavili ovaj film. Pogledala sam, mislim da ga treba pogledat svaki roditelj!!! Toliko zlostavljane, ubijene, otete djece u Americi - primjeru moralnog rasula ...<br />A sad to žele učinit i našoj Hrvatskoj!<br />A pod krinkom tzv. "Zdravstvenog odgoja" više je nego jasno da se želi moralno uništavat našu djecu kroz liberalne nazore i propagandu. <br />Usput, V. Britanija ima najliberalniji spolni odgoj - a imaju najviše maloljetničkih trudnoća,pobačaja, samoubojstava mladih, mladih narkomana ...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8191)

  [quote name="Gost_1244"]da, gospodo iz Grozda, zemlja je ravna ploča[/quote]<br />...koju nosu četiri slona na leđima goleme kornjače. I naravno, ko zaviri vanka ploče, ispadne sa svita...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8191)

  [quote name="Gost_6166"]... I zašto se homoseksualni pogled želi nasilno nametnut svima? Jel to demokracija ?<br />...[/quote]<br />Je, to je demokracija. A ne zatvarat oči pred postojanjem drukčijega od sebe i isto tražit od njih: da se ne deklariraju javno u svojim životima kao drukčiji kako ne bi povrijedili lažnu sliku svijeta koju nosimo kao ikonu, a u dubini duše ipak svjesni da nismo jedini i jedini ispravni. isto se odnosi i na druge različitosti: trebaju li retardirana djeca stat u kući da mi zdravi ne spoznamo stvarnost koju slutimo: dsa nismo svi zdravi. Šta je tek onda sa crncima, nakaznima, obrezanima, neinteligentnima, nepismenima itd?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1122)

  Gostu_8191: Problem je zatvaranja očiju od istine, a taj je da su LGBT, heteroseksualci pa i Vi rođeni u heteroseksualnoj zajednici i to je činjenica od koje se ne može pobjeći. Demografski gledano koliko će se djece, naglašavam roditi, a ne usvojiti u takvim zajednicama. Problem je ostvarivanja punine života. LGBT populacija uz svu slobodu koju imaju to nikad neće ostvariti i sad im je većina kriva. Mislim da su ušli u krivu ulicu. Do 1973 to je bio poremećaj koji se uspješno liječio a sad je seksualna orjentacija. Prema gore prikazanom filmu za 10 godina će poligamisti i pedofili biti seksualna orjentacija u "kršćanskoj Europi", a harema osim na TV ćemo imati i u susjedstvu.

  oko 6 godina prije
 • Preporućam svima pogledati film Kinsijev sindrom (Gost_6167)

  Svi trebamo pogledat film Kinsijev sindrom. Ćovjek se naježi od bolesnih pervetita , nastranih osoba kakav je bio i sam Kinsey. Lažirajući podatke, uz pomoć masona i trulih bogataša kao što je Rokfeller uspio je nastranosti prezentirati kao normalnost. <br />Gledajući film užasnuo sam se kakve je seksualne pokuse činio na djeci od 4 godine !!!!<br />Bolesnik koji je tretiran kao "ugledni znanstvenik seksolog".<br />Zar to želimo svojoj djeci?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_213)

  ma vidi molim te. zgražate se nad ovim filmom a jeste li se imalo zgražali na caritasov dom za nezbrinutu djecu u brezovici i druge domove di se pružala "ljubav i pažnja" dici. ili vas je više dirnila situacija u americi.i ovde su se lažirali podaci i krila istina, lagalo na sudu, crkva tajila i još taji podatke. i šta bi sad tribalo ne uvesti zdravstveni odgoj. šta će se to dogodit uvođenjem zdr. odgoja uškole a da se nije dogodilo do sada kad ga nije bilo. nama trebaju za te stvari rigorozni zakoni ali da se proode a ne da figuriraju na papiru i to kako za skitnicu tako i za biskupa i političara.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1440)

  Za Gosta_213:<br />Radi se o obmanjivanju milijuna ljudi od strane pojednica - znanstvenika pedofila, a danas još gori od njega je novinar, koji da bi podigao tiražu svojih novina će napisti brdo laži i napasti sve od reda, a prvi na tapetu je Papa, pa biskupi jer Sotona ne napada Sotonu.<br />Istina bez ljubavi boli, a ljubav bez istine ne postoji.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3141)

  koji zatucani primitivci

  oko 6 godina prije
 • 1440 (Gost_213)

  [dravstveni odgoj u škole treba jer ova današnja dica nisu svjesna šta im se događa slobodnim ponašanjem. curice ne šta rađaju mlade već neke neznaju ni ko in je otac diteta. o spolnim infektima da i ne govorim. dica neznaju ni pravilnu higijenu, dica su neodgovorna ,a malo njih se povjerava roditeljima.ima pedofilstva ,ali treba se jednako odnosit prema svima,a ne popa primistit u drugu župu . jeli tamo neče ništa učinit.neka novinari pišu , i ovaj film je došao zahvaljujućui novinaru i nemojte činit razliku. ako ima razoga i premijer i papa moraju bit jednako na tapetu. očete li reč da su borgije bili sveci

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2290)

  Rezultati ankete o masturbaciji:<br />[url]http://www.monitor.hr/anketa/?page=vote,results,374[/url]

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara