NEKOME ULJEPŠATI BLAGDANE
Studentski centar Split u suradnji sa splitskim Sveučilištem, Uredom za pastoral mladih i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije od 12. do 14. prosinca provodi humanitarnu akciju pod nazivom „Dobro srce studenata Splita“, u kojoj će se prikupljati potrepštine za obitelji koje se nalaze u teškom materijalnom i socijalnom stanju.

Svi koji se žele uključiti u akciju mogu donijeti neke od nekvarljivih prehrambenih namirnica u zatvorenoj ambalaži ili konzervi, higijenskih potrepština kao i odjeću i obuću, igračke i sve ostale potrepštine za domaćinstvo. Isto tako preporuča se studentima da se u ovo blagdansko vrijeme odreknu makar jedne dnevne kave kako bi se u toj vrijednosti moglo kupiti nešto potrebitim obiteljima.


S akcije održane u ožujku

Prikupljanje će se organizirati u navedenom razdoblju i to u studentskoj menzi „Stop“ (FESB) od 9 do 17 sati, u restoranu na Ekonomskom fakultetu od 9 do 17 sati, u studentskom domu „Hostel Spinut“ od 9 do 20 sati te u kantini Libar (ex Index) od 9 do 15 sati. Nakon prikupljanja sve donirano preuzeti će splitski Caritas.

- Ponekad pomoći nekom drugom može usrećiti više nego kad usrećimo sebe i nema bolje nagrade za naša djela nego osmjeh onog kojem smo pomogli. Blagdani su pred vratima, brige nestaju na mjesec dana… pomozimo drugima da i oni zaborave na svoje brige i dožive pravi smisao Božića. I ne zaboravite nije važno koliko dajete nego da je od srca pa makar to bila i neka sitnica – poručuju organizatori.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Nadležnost! (Gost_6062)

    Socijalna država!? Privatno prelomi to preko koljena! Davao sam i dobio nož u leđa! Zato kažem nikad više, ni kapi vode,od mog srca i moje dobrote!

    oko 5 godina prije
  • (Gost_218)

    ali naša država nije socijalno osjetljiva država. neka uzmu svima onima za koje se može u svako doba dokazat šta su imali i koliko su mogli imat svojim radom i eto podmirili smo sve potrebite. kakva je to država koja svakim danom stvara sirotinju a onda traži od onih koji su malo bolja sirotinja da se pomogne.

    oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara