Croatian English French German Italian Spanish

 

PORTALOVA PATROLA KAŠTELANSKIM ULICAMA
Nevrijeme koje je jučer i noćaš donijelo izuzetno niske temperature i velike količine snježnih oborina diljem Hrvatske, izazvalo je i u dalmatinskom priobalju podosta neugodnosti, no umjesto snijega i leda Dalmatinci su se u drugom dijelu subote i u nedjelju borili s olujnim udarima bure i za njih niskim temperaturama.

Prema informacijama iz Državnog meteorološkog zavoda, na području Trogira, Kaštela i Splita, bura je na udare puhala i brzinom od oko 120 km na sat,  a dnevna temperatura je iznosila između 2 i 4 stupnja.

U Kaštelima je temperatura u nedjelju u 12 sati iznosila 4 stupnja, a brzina vjetra smanjila se u odnosu na sate ranije. Dežurne vatrogasne službe intervenirale su tek nekoliko puta i to u Sućurcu, Gomilici i Starom, gdje je bilo potrebno pilati nekoliko slomljenih grana koje su prijetile sigurnosti građana. Jednu od polomljenih grana vatrogasci su uklonili nakon poziva Portalove patrole, koja je jutros obišla svih sedam mjesta.

Inače, u Kaštelima su pod udarima bure ipak najviše stradali pojedini kontejneri za smeće koje je bura "provozala" s njihovih mjesta te pojedini reklamni panoi uzduž stare Kaštelanske ceste.

U Hitnoj medicinskoj pomoći u Kaštel Starom, do 12 sati u nedjelju, nije zabilježena  niti jedna intervencija zbog direktnog utjecaja bure ili hladnoće.

Kako najavljuju prognostičari, prema kraju dana bura će slabjeti, a već sutra nakon bure u jutarnjim satima, očekuje se okretanje na jugo u drugom dijelu dana te dodatne kišne oborine.

Svoje fotografije Kaštela u buri možete slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Foto: P.R., A.Majić

Komentari (15)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2215
Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..