hren
 

RADUJTE SE GOSPODINU
Adventska duhovna obnova na temu : Kako povjerovati, održati će se u subotu 15. prosinca u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću, a početak je zakazan za 16 sati.

Susret koji organiziraju Molitvena zajednica Sv. Leopolda iz Rudina i župa UBDM iz Kaštel Lukšića, predvodi Josip Lončar.

"Radujte se uvijek u Gospodinu; ponavljam vam radujte se. Gospodin je blizu"
Radujte se uvijek u Gospodinu, Gospodin je blizu. Ovim riječima sv. Pavla, liturgija nas poziva na radost. Treća nedjelja adventa zove se upravo tako - radosna.
Jer, došašće je vrijeme radosnog iščekivanja najradosnijeg događaja u povijesti rođenja Sina Božjega od Djevice Marije. Znati da Bog nije negdje daleko, već nama blizu; da nije netko ravnodušan, već već s nama sućutan; da nije nama stranac već milosrdni Otac koji s ljubavlju prati svaki naš korak, ali poštivajući našu slobodu... Tu radost koju taj osjećaj u nama pobuđuje ne mogu pomutiti ni svakodnevni naši uzleti ni padovi.

Kršćansku radost prepoznajemo po tome što ona opstaje i u patnji, jer je utemeljena u ljubavi. Doista, Gospodin je blizu i želi u naše duše uliti radost, jer još malo i ponovno ćemo razmatrati otajstvo njegovog rođenja u božićnoj noći. Samo tako možemo razumijeti tu istu radost koju su imali mučenici u najgorim  kušnjama, jer ona dolazi od Boga.
Samo tako možemo razumijeti osmjeh na licu osobe koja pati, jer je njezin život utemeljen u Bogu.  "Raduj se milosti puna, Gospodin je s tobom." Anđeoski pozdrav Mariji, poziv je na radost. Utecimo se Blaženoj Djevici Mariji za dar kršćanske radosti.

bl. Ivan Pavao II.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_287)

  Bilo mi je veliko zadovoljstvo prisustvovati ovom predavanju, dao Bog da ih bude još ovakvih u našim Kaštelima. Zaista lijepo organizirani susret!

  oko 7 godina prije
 • mario (Gost_9105)

  Josipe, nastavi i dalje trgovati svojim talentom. Budućnost evangelizacije ipak više ovisi o uključenju laika, nego svećenika, ma koliko to zvučalo čudno!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1506)

  Hvala ti Isuse na tvom silnom blagoslovu i svim milostima što si jučer izlio na svoj narod ,hvala ti što si mnoge duše zapalio svojom vatrom i što si upalio svjetla u mnogim srcima ,hvala ti što se proslavljaš kroz našeg brata Josipa Lončara i kroz mnoge ljude ,HVALA TI ISUSE

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul