U PONOĆ POČINJE IZBORNA ŠUTNJA
U nedjelju, 2. lipnja očekuje nas drugi krug izbora za gradonačelnika Kaštela, što znači konačnu odluku o tome tko će biti čelni čovjek Grada u slijedećem četverogodišnjem mandatu, aktualni gradonačelnik i nezavisni kandidat Josip Berket ili kandidat HDZ-a i nekadašnji gradonačelnik Ivan Udovičić. Uz izbor za gradonačelnika, odlučivat ćemo i o županu Splitsko-dalmatinskom između kandidata HDZ-a Zlatka Ževrnje i kandidata Saveza za građansku i etičku Hrvatsku  Ivana Grubišića. Biračka mjesta otvorena su od 7 do 19 sati.

Cijelu subotu i nedjelju do 19 sati traje izborna šutnja, stoga podsjećamo kandidate, njihove izborne stožere i simpatizere da je tada zabranjeno dijeljenje promidžbenih materijala, slanje sms poruka i e-mailova, zvanje birača, promocija na misama te bilo koji drugi oblik promoviranja kandidata.
 
Građani koji  nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta za lokalne izbore, moći će glasovati na dan izbora  uz predočenje potvrde za glasanje. Potvrde za glasanje izdaju uredi državne uprave u županijama i Gradski ured u Kaštelima smješten u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, kontakt telefon je 226-300.
 
Birači kojima su uredi izdali potvrde za glasanje u prvom krugu izbora, bit će na izvacima iz popisa birača za drugi krug glasanja te nije potrebno zatražiti izdavanje nove potvrde za glasanje.
Za drugi krug glasanja, potvrde za glasanje će se izdavati samo biračima koji su upisani u registar birača, a nisu na izvacima iz popisa birača dostavljenim na biračka mjesta za drugi krug glasanja kao i biračima koji nisu upisani u registar birača.
 
Potvrde se mogu zatražiti u radno vrijeme ureda, a na dan održavanja izbora, u nedjelju, 02. lipnja, od 7,00 do 19,00 sati.
 
Izborne rezultate za gradonačelnika Kaštela, kao i do sada, Portal grada Kaštela prenosit će direktno iz Press centra smještenog u zgradi Gradske uprave Kaštela.
 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij