ŠTO POKAZUJU REZULTATI U 2. KRUGU
Nezavisni kandidat Josip Berket, voljom većine građana koji su izašli na 2. krug lokalnih izbora, više neće obnašati dužost prvog čovjeka Kaštela, a u vruću gradonačelničku fotelju vraća se HDZ-ov kandidat Ivan Udovičić.

Da rezultate Berketovog četverogodišnjeg mandata većina građana nije ocjenila dovoljnim za još jedan njegov mandat, moglo se već iščitati u 1. krugu izbora, u kojem je Ivan Udovičić osvojio 19 posto glasova više od još uvijek aktualnog gradonačelnika.

Potvrda da građani nakon četiri godine ponovo žele promjenu na vrhu, bila je vidljiva i ove nedjelje već nakon nekoliko prvih obrađenih biračkih mjesta, na kojima je Udovičić osvojio i do 2/3 glasova birača.
Svaka nova informacija iz Gradskog izbornog povjerenstva tu činjenicu je i dalje potvrđivala. Nakon što su stigla sva izvješća s biračkih mjesta rezultati su pokazali da je Udovičić osvojio 60,00 posto, dok je Berketovo ime na listićima zaokružilo 37,99 posto Kaštelana izašlih na izbore.

Glasalo 2,5 posto manje građana nego u 1. krugu izbora

Na 2. krug lokalnih izbora, od 33.776 građana s pravom glasa, glasovanju je pristupilo njih 12 743, odnosno 37,99 posto, što je za 2,5 posto manje nego u 1. krugu izbora. Trojica građana svoje preuzete listiće nisu ubacili u biračke kutije pa je u kutijama bilo 12 740 listića, od kojih su 253 listića bila nevažeća, odnosno neubačeni i Nevažeći listići iznosili su 2,01 posto.

Najveći odaziv birača bio je na biračkom mjestu br. 12 u Kaštel Starom gdje je glasalo 43,03 posto birača, a najslabiji odaziv bio je u Rudinama gdje je glasovanju pristupilo 31,82 posto biračkog tijela.

Najveću razliku u odnosu na Josipa Berketa, Udovičić je ostvario na biračkim mjestu u Radunu, gdje su tamošnji stanovnici Udovičiću dali oko 74 posto glasova, dok je Berket dobio oko 25 posto glasova. Samo na jednom biračkom mjestu, i to onom br. 7 u Kaštel Kambelovcu prevaga je otišla na stranu Josipa Berketa, koji je dobio oko 56 posto glasova birača.

Tako se željom građana Udovičić nakon četiri godine ponovo vraća u fotelju prvog čovjeka grada. U obnašanju ove dužnosti Udovičiću će zasigurno pomoći i činjenica da će u Gradskom vijeću Kaštela u narednom mandatu HDZ imati apsolutnu većinu, jer je u prvom krugu izbora ova stranka osvojila čak 15 od ukupno 25 vijećničkih mjesta.

Detaljna statistika 2. krug....

Detaljna statistika 1. krug....


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij