hren
 

Zatvorena je šesta likovna kolonija koja se održala na Planinarskom domu u Kaštel Sućurcu pod nazivom „Put u Putalj“. Kolonija, čije je svečano zatvaranje održano uz domjenak i ugodno druženje umjetnika i njihovih gostiju, na isti je način bila otvorena za posjetitelje od 29. kolovoza.

Kroz ovih nekoliko dana na Planinarskom se domu družilo i svoja umijeća pokazalo petnaestak umjetnika iz udruge umjetnika iz Splita "Vlaho Bukovac" te iz udruge "Salona art" iz Solina, koji su ukupno naslikali 36 radova. Osim amatera među slikarima su se našli i likovni stručnjaci, koji su kako navodi organizator, već prvoga dana naslikali umjetnička djela, a prevladavali su dalmatinski motivi vezani za more, sućuračke verdute, Kaštela, pogled s doma i drugi.

Iako još uvijek nije poznato kada će se održati izložba i prodaja slika, prihod od prodaje slika će kao i prethodnih godina biti namijenjen u humanitarne svrhe.

Koloniju je organiziralo Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak, a član društva gospodin Bartol Popović uložio je posebne napore kako bi se i ove godine održala likovna kolonija. Gospodin Popović iskazao je svoje zadovoljstvo druženjem umjetnika, koje je iznjedrilo kvalitetne radove, te izuzetno ugodnim ambijentom koji je vladao proteklih dana na Planinarskom domu. Posebno su ga oduševili posjetitelji, među njima i turisti, koji su iskazali interes i podržali ovakav događaj.

-Kada se uz trud i ljubav pristupi nekom poslu, vide se kvalitetni rezultati što se organizacije tiče, naših učesnika i samih umjetničkih djela.-zaključio je za kraj Bartol Popović, jedan od organizatora, te nadodao kako je održavanje likovne kolonije u Planinarskom domu lijepa gesta kojom se u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta događanje s obale prebacilo u planine.

Otvorenju su bili nazočni dogradonačelnik Zoran Bonacin te predsjednik mjesnog odbora Damir Rajčić Šljivo, a na samome početku prisutne je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu Špiro Domjanović, član UV HPD "Kozjak". Isti su jutros ispratili umjetnike uz prigodno zatvaranje 6. likovne kolonije.

Foto: D. Kovač


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_5548)

    a di su slikice? i ovde samo spiza.

    oko 7 godina prije
  • (Gost_3175)

    Evo nas na slikama :-) :-) :-) :-)

    oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul