hren
 

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA
Gradska knjižnica Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, na godišnjicu drugostupanjske oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u subotu, 16. studenoga, s početkom u 19 sati u kino dvorani Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu organizira projekciju dokumentarnog filma “Časni sude, nisam kriv”.

U 90 minutnom dokumentarnom filmu „Časni sude, nisam kriv“ autorice Nade Prkačin kronološki su poredani događaji od uhićenja hrvatskog generala Ante Gotovine u prosincu 2005. do njegova povratka u rodne Pakoštane 2012. godine.
U filmu su već viđena izvješća, izjave, komentari i reportaže što ih je emitirala Hrvatska televizija.
Maratonsko suđenje, intrigantna svjedočenja, saga o topničkim dnevnicima, molitve i nade, istine i zablude. konačne presude i spektakularni dočeci po hrvatskim gradovima s vremenskim odmakom dobili su novu dimenziju.

Film će se na godišnjicu drugostupanjske oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču 16. studenog 2013. istodobno prikazati u 50 hrvatskih gradova. Tako je zapravo cijela Hrvatska simbolično povezana jednim danom koji je ujedinio cijelu Hrvatsku. Neka tako i ostane!
„Časni sude, nisam kriv“ nastavak je dokumentarnog filma „Lov na Gotovinu“ koji obuhvaća razdoblje od prvih vijesti u novinama da bi generala Gotovinu mogli saslušati haaški istražitelji 1998. pa do objave o njegovu uhićenju u Beogradu 2005. godine.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4232)

  naš heroj sa ratišta, naš heroj i u sudnici

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4139)

  Godinu dana prošlo je otkako je Hrvatska posljednji put, nakon dugo vremena, bila ujedinjena u ponosu i slavi.Trebalo bi tako biti uvijek....
  Vidjeti ćemo koliko će" velikih" domoljuba i ovih šta im je stalo doći i pogledati film.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4232)

  a šta znači gledat ili negledat film.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8613)

  U filmu se neva šta vidit šta već nije viđeno na tv.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4232)

  nije on kukavica i mlakonja pa će reč ka tito- priznajen samo sud svoje partije

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2108)

  zanima me di su oni koji su napadali haški sud kao zapadni poredak, masoneriju, mrzitelje katoličanstva, osvetnika tuđmanu i miloševiću kad je general bio osuđen? i kako to da ga je isti takav sud (na sreću) oslobodio? Viru iz gnjoja. Svoga...

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul